Πώς να αφαιρέσετε όλους τους υπερσυνδέσμους σε ένα φύλλο Excel

Η σουίτα εφαρμογών παραγωγικότητας της Microsoft υποστηρίζει μορφοποίηση εμπλουτισμένου κειμένου και πλήθος άλλων στοιχείων. Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος, το χρώμα και τον τύπο γραμματοσειράς, αλλά μπορείτε επίσης να προσθέσετε εικόνες, πίνακες, σχήματα, βίντεο, συνδέσμους σε εξωτερικά έγγραφα και υπερσυνδέσμους. Ωστόσο, αυτή δεν είναι καν η κορυφή του παγόβουνου. Η σουίτα εφαρμογών έχει τόσες πολλές δυνατότητες, που δεν είναι δυνατό να τις καταχωρίσετε όλες ακόμη και ως ομάδα. Το MS Word έχει μια τακτοποιημένη μικρή δυνατότητα που ονομάζεται “Clear Formatting”. Σας επιτρέπει να αφαιρέσετε οποιαδήποτε και όλη τη μορφοποίηση που εφαρμόζεται στο κείμενο. Είναι υπέροχο, αλλά έχει τους περιορισμούς του, δηλαδή δεν αφαιρεί υπερσυνδέσμους σε ένα έγγραφο. Στο MS Excel, το κουμπί διαγραφής μορφοποίησης είναι σχεδόν κρυμμένο, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ καλύτερο από αυτό στο MS Word. Αυτό το κουμπί διαγραφής μορφοποίησης σάς επιτρέπει να αφαιρέσετε όλους τους υπερσυνδέσμους από ένα φύλλο Excel ή από τα επιλεγμένα κελιά.

  Πώς να ρυθμίσετε και να τοποθετήσετε την ecobee SmartCamera

Ανοίξτε ένα αρχείο Excel και μεταβείτε στο φύλλο από το οποίο θέλετε να καταργήσετε όλους τους υπερσυνδέσμους. Εάν θέλετε να καταργήσετε όλους τους υπερσυνδέσμους από ένα φύλλο Excel, επιλέξτε όλα τα κελιά σε αυτό. Μπορείτε να επιλέξετε όλα τα κελιά στο φύλλο κάνοντας κλικ στο μικρό τριγωνικό κελί επάνω αριστερά ή απλώς να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση Ctrl+A.

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε όλους τους υπερσυνδέσμους από μια στήλη, μια σειρά ή κελιά, επιλέξτε τους.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Αρχική σελίδα στην κορδέλα. Στο τέλος αυτής της καρτέλας, βρίσκεται το σύνολο εργαλείων «Επεξεργασία». Εδώ μπορείτε να ταξινομήσετε τα κελιά αλφαβητικά, να εφαρμόσετε μερικές κοινές συναρτήσεις και να αναζητήσετε και να αντικαταστήσετε δεδομένα σε κελιά. Εδώ ζει επίσης το εργαλείο καθαρής μορφοποίησης. Είναι το ροζ κουμπί γόμας ακριβώς κάτω από το κουμπί γέμισης.

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του HBO Max, του HBO NOW και του HBO Go;

Αυτό το εργαλείο έχει ένα αναπτυσσόμενο μενού πρόσθετων επιλογών. Με τα κελιά/φύλλο/σειρές/στήλες ακόμα επιλεγμένα, κάντε κλικ στο βέλος στο εργαλείο διαγραφής μορφοποίησης για να ανοίξετε το αναπτυσσόμενο μενού. Επιλέξτε την επιλογή “Κατάργηση υπερσυνδέσμων” στο κάτω μέρος για να αφαιρέσετε όλους τους συνδέσμους από τα επιλεγμένα κελιά.

Το εργαλείο Clear Formatting έχει δύο επιλογές για την κατάργηση υπερσυνδέσμων. Η επιλογή “Εκκαθάριση υπερσυνδέσμων” καταργεί την υπερ-σύνδεση σε ένα κείμενο, αλλά δεν καταργεί τη μορφοποίηση. Το κείμενο στο κελί θα εξακολουθεί να είναι υπογραμμισμένο και μπλε. Η επιλογή “Κατάργηση υπερσυνδέσμων” από την άλλη πλευρά θα αφαιρέσει την υπερ-σύνδεση και όλη τη μορφοποίηση από το κείμενο. Αυτό περιλαμβάνει την επιστροφή του κειμένου στο προεπιλεγμένο μέγεθος και χρώμα, καθώς και την αφαίρεση οποιασδήποτε επισήμανσης ή συμπλήρωσης του κελιού.

  Τι σημαίνει «IDK» και πώς το χρησιμοποιείτε;

Η επιλογή “Εκκαθάριση όλων” είναι αυτή που πρέπει να χρησιμοποιείτε με προσοχή. Δεν διαγράφει τη μορφοποίηση. Αντίθετα, απλώς αφαιρεί τα πάντα στο κελί.