Πώς να αφαιρέσετε τις προτάσεις επαφών από το φύλλο κοινής χρήσης σε iPhone και iPad

Από προεπιλογή, το iPhone και το iPad σας προτείνουν μια λίστα με άτομα κάθε φορά που πατάτε το κουμπί Κοινή χρήση. Είναι εύκολο να μοιράζεσαι πράγματα κατά λάθος. Ξεκινώντας με το iOS 14 και το iPadOS 14, μπορείτε να αφαιρέσετε τις προτεινόμενες επαφές από το φύλλο κοινής χρήσης.

Το πρόβλημα: Επαφές στο φύλλο κοινής χρήσης

Η Apple χρησιμοποιεί το μενού Κοινή χρήση για περισσότερα από το να μοιράζεται κάτι με φίλους. Είναι επίσης ο τρόπος με τον οποίο εκτελείτε ενέργειες σε ένα στοιχείο, όπως η αντιγραφή μιας φωτογραφίας ή η αποθήκευση ενός PDF στην εφαρμογή Αρχεία.

  Πώς να ελέγξετε τη φωτεινότητα του φακού του iPhone σας

Ανάλογα με το τι προσπαθείτε να κάνετε, η εμφάνιση μιας λίστας με τους φίλους ή τα μέλη της οικογένειάς σας όταν προσπαθείτε απλώς να αντιγράψετε ένα αρχείο μπορεί να εκπλήσσει. Μπορεί να ανησυχείτε ότι ένα αδέσποτο πάτημα θα μοιραστεί έναν σύνδεσμο ή ένα κομμάτι μέσων με κάποιον κατά λάθος. Ευτυχώς, ξεκινώντας με το iOS 14 και το iPadOS 14, είναι πλέον εύκολο να καταργήσετε εντελώς τη λίστα προτάσεων κοινής χρήσης στο φύλλο κοινής χρήσης.

Πώς να αφαιρέσετε άτομα από το μενού κοινής χρήσης

Για να αφαιρέσετε αυτές τις επαφές από το μενού Κοινή χρήση, ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις” στο iPhone ή το iPad σας.

  Πώς να ρυθμίσετε έναν διακομιστή αρχείων Samba στο Ubuntu

Πατήστε το

Πατήστε «Siri & Αναζήτηση».

Στις Ρυθμίσεις, πατήστε

Στο “Siri & Search”, πατήστε το διακόπτη δίπλα στο “Προτάσεις κατά την κοινή χρήση” για να το απενεργοποιήσετε.

Στις Ρυθμίσεις, πατήστε

Έξοδος από τις “Ρυθμίσεις”. Την επόμενη φορά που θα πατήσετε “Κοινή χρήση” σε μια εφαρμογή, θα παρατηρήσετε ότι η λίστα με τις προτάσεις κοινής χρήσης έχει πλέον εξαφανιστεί. Αντίθετα, θα δείτε απλώς την κανονική σειρά εικονιδίων εφαρμογών και μια λίστα με πιθανές ενέργειες παρακάτω.

Αυτή η μικρή αλλαγή μπορεί ενδεχομένως να προσφέρει μεγάλη ηρεμία σε ορισμένους χρήστες iPhone και iPad, αλλά αν θέλετε να την επαναφέρετε ποτέ, απλώς ενεργοποιήστε ξανά την επιλογή “Προτάσεις κατά την κοινή χρήση” στις Ρυθμίσεις.

Πώς να αφαιρέσετε τις επαφές από το φύλλο κοινής χρήσης στο iOS 13 ή παλαιότερο

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε επαφές από το φύλλο κοινής χρήσης σε iPhone ή iPad με παλαιότερο λειτουργικό σύστημα—με άλλα λόγια iOS 13 ή νεότερη έκδοση σε iPhone και iPadOS 13 ή νεότερη έκδοση σε iPad—θα πρέπει να διαγράψετε μια συνομιλία εντός την εφαρμογή Messages ή σε άλλες εφαρμογές που υποστηρίζουν επεκτάσεις κοινής χρήσης, όπως το Discord

  Πώς να φτιάξετε ένα δηλητηριώδες φίλτρο στο Minecraft

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε iOS ή iPadOS 14, είναι δυνατό να αφαιρέσετε προσωρινά συγκεκριμένες επαφές από το φύλλο κοινής χρήσης με αυτόν τον τρόπο.

Ωστόσο, η διαγραφή νημάτων μηνυμάτων δεν είναι ιδανική λύση, επομένως, εάν η συσκευή σας το υποστηρίζει, σκεφτείτε να ενημερώσετε το iPhone σας σε iOS 14 ή να ενημερώσετε το iPad σας σε iOS 14 (ή οποιοδήποτε νεότερο λειτουργικό σύστημα είναι διαθέσιμο) και θα μπορέσετε να απενεργοποιήστε τις προτάσεις επαφών στο μενού Κοινή χρήση. Καλή τύχη!