Πώς να ρυθμίσετε και να τοποθετήσετε την ecobee SmartCamera

Ίσως γνωρίζετε καλύτερα το ecobee για τους αξιοσημείωτους έξυπνους θερμοστάτες του, αλλά η εταιρεία έχει πλέον εισέλθει στον χώρο ασφαλείας του σπιτιού με την ecobee SmartCamera. Αυτή η συμπαγής κάμερα ασφαλείας παρέχει ανάλυση 1080p και οπτικό πεδίο 180 μοιρών με δυνατότητες ψηφιακής μετατόπισης και ζουμ.

Η κάμερα έχει ενσωματωμένη Alexa, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως Echo για να ενεργοποιήσετε τα φώτα σας, να ελέγξετε τον καιρό και να αποκτήσετε πρόσβαση σε οποιοδήποτε από τα Alexa Skills. Η Ecobee σχεδίασε την SmartCamera για εύκολη εγκατάσταση και εγκατάσταση, αλλά ενδέχεται να αντιμετωπίσετε μερικά προβλήματα στην πορεία.

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι η κάμερα χρησιμοποιεί τις προεπιλεγμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις

Εάν έχετε ήδη προσπαθήσει να εγκαταστήσετε τη SmartCamera αλλά δεν ήταν επιτυχής, θα χρειαστεί να επαναφέρετε τη συσκευή πριν από μια άλλη προσπάθεια. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί “Σίγαση” και το κουμπί “Μικρόφωνο” στο επάνω μέρος της SmartCamera. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, μια φωνή θα σας ειδοποιήσει ότι η διαδικασία επαναφοράς έχει ξεκινήσει.

  WhatsApp Κλήση ΗΑΕ και Ντουμπάι

Ο βοηθός θα περάσει από κάθε επιλογή επαναφοράς ξεχωριστά. Όταν ο βοηθός σας ρωτήσει εάν θέλετε να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της SmartCamera, πατήστε το κουμπί «Μικρόφωνο». Εάν ληφθεί η συνεισφορά σας, θα ακούσετε ένα κουδούνισμα. Μπορεί να χρειαστούν μερικές προσπάθειες, καθώς η κάμερα δεν διάβασε το πάτημα του κουμπιού κάθε φορά κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Αφού επαναφέρετε τη συσκευή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, μπορείτε να ξεκινήσετε τη ρύθμιση.

Πώς να ρυθμίσετε μια ecobee SmartCamera

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης, ανοίξτε την εφαρμογή ecobee και πατήστε το πράσινο σύμβολο «+» στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

Η επόμενη οθόνη θα σας ρωτήσει ποιο προϊόν προσθέτετε στο σπίτι σας. Πατήστε «Κάμερα».

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να βεβαιωθείτε ότι η κάμερά σας είναι έτοιμη για σύνδεση. Αν τα φώτα στο μπροστινό μέρος της ecobee SmartCamera ανάβουν πορτοκαλί, τέλεια. Αν έχουν διαφορετικό χρώμα, μην ανησυχείτε. Η κάμερα πιθανότατα θα ολοκληρώσει τη διαδικασία εγκατάστασης παρά αυτό. Πατήστε “Ευτυχώς!” στον πάτο.

Μπορεί να χρειαστούν αρκετά δευτερόλεπτα για να εμφανιστεί η συσκευή σας. Μόλις το κάνει, επιλέξτε το από τη λίστα.

  Πώς να επαναφέρετε τα Apple AirPods σας

Όταν πατήσετε το όνομα της κάμερας, θα σας δοθεί η επιλογή να τη ρυθμίσετε μέσω του HomeKit ή άλλης μεθόδου. Εάν ρυθμίσετε μέσω του HomeKit, θα χρειαστεί να σαρώσετε τον κωδικό στο πίσω μέρος της ίδιας της κάμερας. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της δοκιμής, η ρύθμιση του HomeKit δεν λειτούργησε. Αντ’ αυτού χρησιμοποιήθηκε η δεύτερη μέθοδος.

Σε αυτήν την περίπτωση, επιλέξτε το δίκτυο Wi-Fi που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τη ρύθμιση της συσκευής. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του Wi-Fi όταν σας ζητηθεί.

Μόλις ολοκληρωθεί η ρύθμιση, θα σας ζητηθεί να δώσετε στην κάμερά σας ένα όνομα από μια λίστα. Αυτό γίνεται για να μπορείτε να το αναγνωρίσετε εύκολα καθώς και να δώσετε φωνητικές εντολές. Η λίστα περιλαμβάνει όλα τα standard δωμάτια και τις τοποθεσίες σε ένα σπίτι.

Όταν ολοκληρωθεί αυτό το βήμα, η κάμερά σας θα είναι ενεργοποιημένη και λειτουργική—αλλά θα σας ζητηθεί να ενεργοποιήσετε μερικές ακόμη ρυθμίσεις για να παρέχετε μεγαλύτερη συνολική λειτουργικότητα. Το πρώτο από αυτά είναι η λειτουργία παραθύρου, μια δυνατότητα που μειώνει ψηφιακά τη λάμψη και τις αντανακλάσεις, ώστε η φωτογραφική μηχανή σας να βλέπει πιο καθαρά μέσα από το γυαλί. Φυσικά, αυτή η δυνατότητα είναι απαραίτητη μόνο εάν η κάμερα είναι στραμμένη μέσα από ένα παράθυρο.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Φύλλα Google IF

Ακολουθεί ο Αυτόματος πιλότος, μια λειτουργία που απενεργοποιεί αυτόματα την εγγραφή όταν βρίσκεστε στο σπίτι και την ενεργοποιεί ξανά όταν φεύγετε. Εάν ανησυχείτε για το απόρρητο και δεν θέλετε να σας καταγράφει η κάμερα, αξίζει να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα.

Μετά από αυτό είναι η παρουσία Wi-Fi, η οποία βοηθά να γίνει πιο ακριβής η λειτουργία Autopilot. Η ενεργοποίηση της παρουσίας Wi-Fi βελτιώνει την αξιοπιστία των αυτοματισμών που έχουν ρυθμιστεί μέσω της ecobee SmartCamera.

Θα σας ζητηθεί επίσης να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις. Εάν χρησιμοποιείτε την SmartCamera ως σύστημα ασφαλείας στο σπίτι, ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις διαφορετικά δεν θα ενημερωθείτε για οποιαδήποτε κίνηση σηκώνει η συσκευή.

Ανάλογα με την κάμερά σας, μπορεί να σας ζητηθεί να ενημερώσετε το υλικολογισμικό. Αυτή η διαδικασία διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και θα βοηθήσει την κάμερα να λειτουργεί καλύτερα.

Πώς να τοποθετήσετε την ecobee SmartCamera σας

Η ecobee SmartCamera είναι εύκολη στην τοποθέτηση και δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να το τοποθετήσετε στον τοίχο χρησιμοποιώντας μόνο ένα κατσαβίδι εάν είστε αφοσιωμένοι, αλλά ένα τρυπάνι θα κάνει τη δουλειά πιο εύκολη. Υπάρχουν δύο περιοχές στο πίσω μέρος της κάμερας