Πώς να αφαιρέσετε το Adobe Creative Cloud από τα Windows 10

Φαίνεται ότι κάθε δημοφιλής εφαρμογή έχει μια λύση cloud που συνοδεύεται από αυτήν. Οι μονάδες Cloud είναι αναμφίβολα δημοφιλείς, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να προστεθεί μια επιλογή cloud σε κάθε εφαρμογή που χρησιμοποιούμε. Οι χρήστες γενικά τείνουν να προτιμούν μία ή δύο μονάδες cloud και να τις χρησιμοποιούν για να συγχρονίζουν αρχεία, ανεξάρτητα από τον τύπο τους. Η Adobe είναι μια τέτοια εταιρεία που συνδυάζει τη λύση cloud με τις εφαρμογές της. Μπορεί να αγοράσετε μια άδεια Photoshop ή Illustrator, αλλά όταν εγκαθιστάτε αυτήν την εφαρμογή, εγκαθίσταται και το Adobe Creative Cloud. Αυτή η εφαρμογή δημιουργεί μια θέση για τον εαυτό της στο παράθυρο πλοήγησης της Εξερεύνησης αρχείων και στο δίσκο συστήματος Εκτελείται πάντα. Δείτε πώς μπορείτε να καταργήσετε το Adobe Creative Cloud αλλά να διατηρήσετε τις εφαρμογές σας.

  Δεν υπάρχει ήχος μετά τη λειτουργία ύπνου (αδρανοποίηση) στα Windows 10; Εδώ είναι η επιδιόρθωση

Καταργήστε το Adobe Creative Cloud

Για να καταργήσετε το Adobe Creative Cloud από το σύστημά σας, πρέπει να κάνετε λήψη της επίσημης εφαρμογής απεγκατάστασης για αυτό. Παρέχεται από την Adobe και μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ. Κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο θα ξεκινήσει η λήψη.

Μετά τη λήψη, πρέπει να εξαγάγετε το συμπιεσμένο αρχείο. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ανοιχτές εφαρμογές της Adobe. Εκτελέστε το EXE μέσα στον εξαγόμενο φάκελο. Θα σας εμφανίσει μια προειδοποίηση που θα λέει ότι έχετε εφαρμογές που χρησιμοποιούν το Creative Cloud και η κατάργησή του θα τις επηρεάσει. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι εφαρμογές π.χ. Photoshop και Illustrator δεν θα μπορούν να αποθηκεύσουν αρχεία στο Creative Cloud της Adobe που δεν χρησιμοποιούσατε αρχικά.

  Κάντε αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σας πριν εγκαταστήσετε ένα Smarthome

Αποδεχτείτε το μήνυμα που εμφανίζεται στην οθόνη και προχωρήστε με το πρόγραμμα απεγκατάστασης. Θα λάβετε ένα μήνυμα στην οθόνη που θα σας ενημερώνει ότι η εφαρμογή έχει απεγκατασταθεί.

Καταργήστε το Adobe Creative Cloud από την Εξερεύνηση αρχείων

Μόλις καταργήσετε το Adobe Creative Cloud, δεν θα βλέπετε πλέον το εικονίδιό του στο System Tray και δεν θα το βλέπετε στη λίστα στην καρτέλα “Έναρξη” στη Διαχείριση εργασιών. Δυστυχώς, θα εξακολουθείτε να το βλέπετε στον Εξερεύνηση αρχείων. Το πρόγραμμα απεγκατάστασης δεν επεξεργάζεται το μητρώο των Windows κατά την έξοδό του, επομένως ο φάκελος είναι ακόμα εκεί. Για να το καταργήσετε, ανοίξτε το μητρώο των Windows πληκτρολογώντας regedit στο πλαίσιο εκτέλεσης ή στην Αναζήτηση των Windows. Πλοηγηθείτε στην ακόλουθη τοποθεσία.

HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerDesktopNameSpace

Αναζητήστε ένα κλειδί με το όνομα {0E270DAA-1BE6-48F2-AC49-960EE002A5DE}, επιλέξτε το και διαγράψτε το.

  Πώς να εμφανίσετε το παράθυρο προεπισκόπησης του File Explorer στα Windows 10

Για αυτό πρόκειται. Το Open File Explorer και το Creative Cloud δεν θα εμφανίζονται πλέον στο παράθυρο πλοήγησης. Εάν εγκαταστήσετε ξανά το Creative Cloud, η καταχώριση μητρώου θα προστεθεί ξανά αυτόματα.

Εάν χρησιμοποιείτε το Adobe Creative Cloud αλλά δεν θέλετε να εμφανίζεται στην Εξερεύνηση αρχείων, μπορείτε να παραλείψετε το πρόγραμμα απεγκατάστασης και απλώς να επεξεργαστείτε το μητρώο των Windows για να το καταργήσετε από το παράθυρο πλοήγησης.

Εάν έχετε αποθηκευμένα αρχεία σε αυτόν τον φάκελο, δεν θα διαγραφούν. Ο φάκελος είναι ακόμα εκεί και θα πρέπει να τον αφαιρέσετε με μη αυτόματο τρόπο.