Κάντε αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σας πριν εγκαταστήσετε ένα Smarthome

Σκέφτεστε να ξεκινήσετε το smarthome; Εξαιρετική! Αλλά μην μπείτε απευθείας χωρίς σχέδιο. Έτσι καταλήγετε να κάνετε κοινά λάθη αρχαρίων στο smarthome. Αντίθετα, πριν αγοράσετε οτιδήποτε, θα πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας μερικές ερωτήσεις κοινής λογικής.

Τι αλλαγές μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας;

Η δημιουργία ενός smarthome περιλαμβάνει διάφορα επίπεδα εγκατάστασης νέας τεχνολογίας. Ορισμένα gadget, όπως έξυπνα βύσματα και τα ηχεία φωνητικού βοηθού, είναι τόσο απλά όσο η σύνδεση της συσκευής σε μια πρίζα. Άλλα συνεπάγονται μια φυσική αλλαγή στο σπίτι σας, όπως αλλαγή κλειδαριών ή κουδουνιών.

Αλλά ανάλογα με την κατάσταση του σπιτιού σας, ενδέχεται να μην μπορείτε να κάνετε αυτές τις αλλαγές. Εάν νοικιάσετε, για παράδειγμα, ενδέχεται να μην επιτρέπεται να αλλάξετε τις κλειδαριές χωρίς άδεια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η απάντηση μπορεί να είναι πάντα όχι.

Σε άλλες περιπτώσεις, η εγκατάσταση τεχνολογίας μπορεί να απαιτεί συγκεκριμένη εξειδίκευση. Είστε άνετα με τις ηλεκτρολογικές εργασίες; Τι γίνεται με την εργασία με τα υδραυλικά του σπιτιού σας; Εάν δεν είστε, αυτό σας περιορίζει από την εγκατάσταση συσκευών που είναι ενσύρματα απευθείας στο σπίτι σας ή συνδέονται με τους σωλήνες σας. Θα πρέπει να πληρώσετε έναν επαγγελματία για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση, κάτι που αυξάνει την τιμή.

Τι θέλετε να πετύχετε;

Θέλετε έξυπνα φώτα που μπορείτε να ελέγξετε με φωνή;

Μόλις μάθετε τι είδους αλλαγές μπορείτε να κάνετε, ήρθε η ώρα να αναρωτηθείτε τι θέλετε να επιτύχετε. Αυτές τις μέρες, οι κατασκευαστές φαίνονται πρόθυμοι να χτυπήσουν ένα ραδιόφωνο σχεδόν σε οτιδήποτε, απλώς για να το αποκαλούν έξυπνο και να το πουλήσουν σε εσάς. Για αυτόν τον λόγο και μόνο, υπάρχουν όλα τα είδη έξυπνων συσκευών που πρέπει να αποφεύγετε.

  Τρόπος σύνδεσης με μια άλλη διαφάνεια στην ίδια παρουσίαση του PowerPoint

Αλλά για να καταλάβετε ποια είναι τα κατάλληλα για εσάς, θα πρέπει να έχετε μια καλή ιδέα για το τι θέλετε να κάνει το smarthome σας για εσάς. Εάν το κύριο μέλημά σας είναι η μείωση της χρήσης ρεύματος, τότε έξυπνοι λαμπτήρες, βύσματα, και ένα θερμοστάτης είναι η αφετηρία σας.

Από την άλλη πλευρά, εάν η ασφάλεια είναι ο στόχος σας, θα θέλετε να επενδύσετε έξυπνες κλειδαριές, βιντεοκουδούνια και άλλες κάμερες. Η τεχνολογία Smarthomes μπορεί να καλύψει ποικίλες ανάγκες και επιθυμίες και στις περισσότερες περιπτώσεις λύνει ακόμη και περισσότερα από ένα προβλήματα. Ξεκινήστε όμως απλά. Διαλέξτε έναν στόχο για να επιτύχετε και προχωρήστε πρώτα μετά από αυτόν. Στη συνέχεια επεκτείνετε.

Θέλετε να το κάνετε μόνοι σας;

Συχνά εστιάζουμε στην τεχνολογία έξυπνων σπιτιών do-it-yourself στο How-To Geek, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνετε μόνοι σας. Διάφορες εταιρείες όπως Έλεγχος 4 και Σοφός προσφέρει προσαρμοσμένα συστήματα smarthome που μπορείτε να αγοράσετε. Συνήθως θα αγοράζετε έναν κεντρικό διανομέα (μερικές φορές έναν παραδοσιακό διανομέα smarthome, αλλά πιο συχνά έναν πλήρη υπολογιστή όπως ένα Mac Mini) και μια σειρά συσκευών όπως έξυπνες πρίζες, λαμπτήρες, ακόμη και έξυπνες αποχρώσεις για το σπίτι σας.

Οι Control4, Savant και άλλοι προσφέρουν μια λύση εφαρμογής για τον έλεγχο του smarthome σας. Και συνήθως δουλεύουν με εξωτερικές υπηρεσίες όπως το Google Home και η Alexa. Αυτές οι εταιρείες κάνουν όλη τη σκληρή δουλειά για εσάς, αλλά με υψηλό κόστος.

  5 εργαλεία δοκιμής κάμερας web για να ελέγξετε την κάμερά σας

Εάν προτιμάτε να εξοικονομήσετε χρήματα, μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαδρομή DIY, που σημαίνει να επιλέξετε το κέντρο, τις συσκευές σας και να τις διαχειριστείτε μόνοι σας.

Πόσα θέλετε να ξοδέψετε;

Αφού αποφασίσετε για ένα πλήρες σύστημα ή μια διαδρομή DIY, θα πρέπει να καθορίσετε πόσα θέλετε να ξοδέψετε. Τα ολοκληρωμένα συστήματα προσφέρουν συνήθως πακέτα, επομένως είναι η διαδρομή DIY που περιλαμβάνει περισσότερη επιλογή και επιλογή.

Μπορείτε να φτιάξετε ένα καλό starter smarthome για περίπου $400, αλλά δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε αμέσως με όλες αυτές τις συσκευές. Εάν γνωρίζετε τον στόχο σας τα φώτα φωνητικά ελεγχόμενα και θέλετε να ξοδέψετε λιγότερα από 40 $, τότε Λαμπτήρες Wyze είναι μια εξαιρετική επιλογή. Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε μεγαλύτερο προϋπολογισμό, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε Λαμπτήρες Philips Hue.

Αυτή η ερώτηση δεν είναι ένα σενάριο μιας ερώτησης. Θα πρέπει να προγραμματίσετε τα στάδια: «Πόσα θέλω να ξοδέψω τώρα; Σε έξι μήνες; Σε ένα χρόνο?” Η ανάπτυξη του smarthome σας σταδιακά θα βοηθήσει στην κατανομή του κόστους.

Τι φωνητικό βοηθό πρέπει να αποκτήσετε;

Αν και ο αυτοματισμός είναι η πραγματική υπερδύναμη ενός smarthome, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι μέσοι άνθρωποι ελέγχουν το smarthome τους με έναν φωνητικό βοηθό. Εάν θέλετε να αφήσετε το cloud στο σπίτι σας, η Alexa ή ο Βοηθός Google μπορεί να είναι το πιο διαισθητικό και ισχυρό στοιχείο μεταξύ των έξυπνων συσκευών σας.

Αλλά δεν είναι το ίδιο. Οι συσκευές Amazon Echo διατίθενται σε μια ευρύτερη ποικιλία παραγόντων μορφής, για παράδειγμα, ενώ η Google είναι καλύτερη στη φυσική ομιλία και τις αναζητήσεις στον ιστό.

Ορισμένες έξυπνες συσκευές υποστηρίζουν μόνο Alexa ή Google Assistant, ενώ άλλες υποστηρίζουν και τα δύο. Ακόμη και μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν και τα δύο, τα χαρακτηριστικά δεν είναι πάντα ίσα. Το κλείδωμα Wi-Fi Schlage Encode υποστηρίζει φωνητικό ξεκλείδωμα με καρφίτσα και ρουτίνες στην Alexa, αλλά όχι στην Google, για παράδειγμα.

  Τι είναι η κάμερα Time of Flight (ToF) και γιατί το τηλέφωνό μου διαθέτει μία;

Μοιάζει πολύ με την επιλογή Android ή iPhone. Και τα δύο είναι ικανά συστήματα που πιθανότατα θα καλύψουν τις περισσότερες από τις ανάγκες σας. Αλλά οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Είτε πρόκειται για μια εφαρμογή που λείπει μόνο στο iPhone είτε για μια ενσωμάτωση που λείπει και βρίσκεται μόνο στον Βοηθό Google.

Θα αρέσει στην οικογένειά σας και στους επισκέπτες σας το Smarthome σας;

Ζεις μόνος σου? Αν όχι (και σε κάποιο βαθμό, ακόμα κι αν το κάνετε), άλλα άτομα θα αλληλεπιδράσουν με το smarthome σας. Εάν η οικογένεια, οι φίλοι ή οι συγκάτοικοι που ζουν μαζί σας μισούν το έξυπνο σπίτι σας και δεν είναι πρόθυμοι να το χρησιμοποιήσουν, θα δυσκολευτείτε να χρησιμοποιήσετε τον εαυτό σας.

Αυτό ισχύει όταν έρχονται και επισκέπτες. Εάν δεν τους προετοιμάσετε για μια πραγματικότητα του έξυπνου σπιτιού, μπορεί να αισθάνονται άβολα σε αυτό και να μην θέλουν να έρθουν στο μέλλον. Μπορείτε να περιορίσετε αυτά τα προβλήματα με μερικά βήματα για να κάνετε το smarthome σας πιο εύκολο στη χρήση για φίλους και οικογένεια. Όλα όμως ξεκινούν με μια συζήτηση για τα οφέλη ενός smarthome.

Τελικά, αν έχετε σύζυγο ή παιδιά που μισούν την ιδέα ενός έξυπνου σπιτιού, μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε δύο φορές πριν επενδύσετε σε έξυπνα gadget. Τουλάχιστον, θα πρέπει να αντιμετωπίζετε αυτά τα ζητήματα με ουσιαστικούς τρόπους, ώστε όλοι να αισθάνονται άνετα στο σπίτι.

Μην κάνετε το λάθος να βουτήξετε κατευθείαν στο πρώτο έξυπνο gadget που σας γοητεύει. Ο σωστός σχεδιασμός για το smarthome σας θα αποτρέψει την ανάγκη αναίρεσης λαθών και επαναγοράς gadget στο μέλλον. Και θα απολαύσετε περισσότερο το έξυπνο σπίτι σας για αυτό.