Πώς να αφαιρέσετε τις πληροφορίες του σπιτιού σας από το Rightmove

Αν θέλετε να πουλήσετε το ακίνητό σας, ένα από τα καλύτερα στοιχήματά σας είναι να βάλετε τον κτηματομεσίτη σας να το καταχωρήσει σε έναν ιστότοπο στέγασης, όπως το Rightmove. Αλλά αν έχετε πουλήσει το ακίνητό σας ή σκέφτεστε δύο φορές να το κάνετε, ίσως θελήσετε να αφαιρέσετε τις πληροφορίες στέγασης για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Λοιπόν, πώς μπορείτε να αφαιρέσετε τα στοιχεία της ιδιοκτησίας σας από το Rightmove;

Ποια δεδομένα εμφανίζει το Rightmove;

Υπάρχει μια σειρά από απαραίτητες πληροφορίες που το Rightmove θα εμφανίζει δημόσια σχετικά με την ιδιοκτησία σας. Αυτό περιλαμβάνει:

  • Η κατά προσέγγιση (όχι ακριβής) τοποθεσία του καταλύματός σας σε έναν χάρτη.
  • Το μέγεθος του ακινήτου σας.
  • Κάτοψη του ακινήτου σας (εάν εσείς ή ο κτηματομεσίτης σας έχετε δώσει).
  • Ο αριθμός των υπνοδωματίων και των λουτρών.
  • Άλλα χαρακτηριστικά (π.χ. κήπος, δρόμος κ.λπ.).
  • Πρώτο μέρος του ταχυδρομικού κώδικα (στον ιστότοπο του Ηνωμένου Βασιλείου).
  Σάρωση και μετατροπή εικόνων σε κείμενο στο τηλέφωνό σας και εξαγωγή σε MS Word

Όπως μπορείτε να δείτε, το Rightmove δεν παραθέτει δημόσια καμία ευαίσθητη πληροφορία στον ιστότοπό του όταν καταχωρείτε μια ιδιοκτησία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα θέλετε να παραμείνει ανοιχτό εάν δεν καταχωρείτε πλέον το ακίνητό σας προς πώληση. Λοιπόν, ας δούμε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε την ιδιοκτησία σας από το Rightmove.

Πώς να αφαιρέσετε την καταχώρισή σας από το Rightmove

Υπάρχουν δύο βασικοί δρόμοι που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διαγράψετε το ακίνητό σας από το Rightmove.

1. Επικοινωνήστε με τον κτηματομεσίτη σας

Εάν έχετε καταχωρίσει το ακίνητό σας προς πώληση ή ενοικίαση μέσω ενός κτηματομεσίτη, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί του και να ζητήσετε την αφαίρεση.

  Πώς να εκτελέσετε έναν απλό διακομιστή Web στο iPhone

Ανάλογα με το πόσο απασχολημένος είναι ο κτηματομεσίτης σας, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να αφαιρεθούν οι πληροφορίες του ακινήτου σας. Περιμένετε μία ή δύο ημέρες και, στη συνέχεια, επικοινωνήστε ξανά εάν το ακίνητό σας εξακολουθεί να είναι καταχωρισμένο.

2. Επικοινωνήστε απευθείας με τη Rightmove

Πίστωση εικόνας: My Online Estate Agent/Flickr

Εάν δεν χρησιμοποιείτε κτηματομεσίτη για να πουλήσετε το σπίτι σας ή ο κτηματομεσίτης σας δεν ανταποκρίνεται, ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε απευθείας με τη Rightmove για να αφαιρέσετε τα στοιχεία της ιδιοκτησίας σας.

Σημειώστε ότι, εάν θέλετε να αφαιρέσετε την καταχώρισή σας μετά την πώλησή της, η Rightmove δεν μπορεί να αφαιρέσει εντελώς την τελική τιμή πώλησης από το διαδίκτυο. Όπως αναφέρεται στο Δικτυακός τόπος μετακίνησης δεξιά, οι πληροφορίες πωλήσεων ακινήτων είναι δημόσιες, επομένως δεν μπορούν να αφαιρεθούν μετά την πώληση. Ωστόσο, η περιγραφή του ακινήτου, οι εικόνες και η κάτοψη μπορούν να αφαιρεθούν.

  Πώς να φτιάξετε ένα κολάζ φωτογραφιών στο iPhone

Η κατάργηση των πληροφοριών ιδιοκτησίας σας μπορεί να γίνει σε λίγα λεπτά

Αν και το Rightmove δεν εμφανίζει δημόσια καμία από τις πληροφορίες της ιδιωτικής κατοικίας σας, είναι φυσικό να θέλετε να καταργήσετε την καταχώρισή σας εάν το ακίνητό σας δεν είναι πλέον προς πώληση. Επομένως, εάν θέλετε να καταργήσετε την καταχώρισή σας από το Rightmove, δοκιμάστε μία ή και τις δύο από τις επιλογές που αναφέρονται παραπάνω.