Τι σημαίνουν τα σημάδια ελέγχου στο Telegram;

Το Telegram προσφέρει δωρεάν απεριόριστα μηνύματα, εύχρηστες λειτουργίες για συνομιλία μέσω κειμένου, φωνής και βίντεο και εφαρμογές για κάθε συσκευή. Υπάρχουν σίγουρα πολλά να αγαπήσετε για την υπηρεσία, αλλά δεν έχουν όλοι κατακτήσει τη χρήση της. Στην πραγματικότητα, μια κοινή σύγχυση πτυχή του Telegram είναι τι σημαίνουν τα σημάδια επιλογής του.

Όταν στέλνετε ένα μήνυμα στο Telegram, ένα ή δύο σημάδια ελέγχου θα εμφανίζονται κάτω από αυτό, ανάλογα με την κατάστασή του. Αυτά τα σημάδια ελέγχου μεταδίδουν χρήσιμες πληροφορίες, οπότε αν δεν είστε σίγουροι τι σημαίνουν αυτά τα σύμβολα στο Telegram, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.

Τι σημαίνουν τα σημάδια ελέγχου στο Telegram;

Τα τικ του Telegram σάς ενημερώνουν εάν ένα μήνυμα έχει σταλεί ή διαβάζεται με επιτυχία από το άλλο μέρος. Στο Telegram, θα δείτε ένα εικονίδιο ρολογιού κάτω από ένα μήνυμα ενώ η εφαρμογή το στέλνει. Εάν αυτή η διαδικασία είναι επιτυχής, αυτό το εικονίδιο μετατρέπεται σε ένα μόνο σημάδι επιλογής που σημαίνει ότι το μήνυμά σας στάλθηκε με επιτυχία στον διακομιστή.

  Πώς να λάβετε πίσω καρφιτσωμένο μήνυμα στο Telegram

Τέλος, δύο σημάδια ελέγχου στο Telegram σημαίνουν ότι το άλλο άτομο άνοιξε τη συνομιλία σας και είδε το νέο μήνυμα.

Σε αντίθεση με το WhatsApp, το Telegram δεν έχει κατάσταση παράδοσης. Αυτό οφείλεται στη δυνατότητα χρήσης του λογαριασμού σας Telegram σε πολλές συσκευές ταυτόχρονα, σε σύγκριση με το πώς το WhatsApp σάς επιτρέπει να συνδέσετε μόνο ένα κύριο τηλέφωνο στον λογαριασμό σας.

Εξαιτίας αυτού, δεν υπάρχει τρόπος για την υπηρεσία Telegram να γνωρίζει εάν το μήνυμά σας έφτασε σε μια συγκεκριμένη συσκευή. Μια κατάσταση παράδοσης δεν θα είχε νόημα, καθώς ο παραλήπτης μπορεί να διαβάσει το μήνυμα σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί για να συνδεθεί στο Telegram.

Για περισσότερες σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι υπηρεσίες προστατεύουν τα μηνύματά σας, ανατρέξτε στην εξήγησή μας για την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σε μεγάλες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων.

Στις ομαδικές συνομιλίες Telegram, ένα μόνο σημάδι εξακολουθεί να σημαίνει ότι το μήνυμά σας στάλθηκε στον διακομιστή. Ένας διπλός έλεγχος σε μια ομαδική συνομιλία σημαίνει ότι τουλάχιστον ένα άτομο διάβασε το μήνυμά σας. για να δείτε ποιος το έχει διαβάσει μέχρι στιγμής, πατήστε παρατεταμένα ή κάντε δεξί κλικ στο μήνυμα.

  Πώς να δημιουργήσετε λογαριασμό Telegram στο Android

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης στο Telegram. Αυτό σημαίνει ότι όλοι θα γνωρίζουν πάντα εάν το μήνυμά τους στο Telegram διαβάστηκε. Είναι ένα μικρό μειονέκτημα που μπορεί να σας οδηγήσει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το Telegram.

Γιατί δεν διάβασαν ακόμα το μήνυμά μου στο Telegram;

Αναρωτιέστε γιατί το άλλο άτομο δεν έχει δει ακόμα το μήνυμά σας στο Telegram; Όταν δεν βλέπετε τα διπλά τσιμπούρια, υπάρχουν διάφορες πιθανές εξηγήσεις:

  • Εάν το άλλο άτομο σας απέκλεισε, δεν θα δείτε αν διάβασε το μήνυμά σας. Σε περίπτωση που υποψιάζεστε κάτι τέτοιο, ελέγξτε αν μπορείτε να δείτε την εικόνα προφίλ του άλλου ατόμου και την κατάσταση «τελευταία σύνδεση». Εάν βλέπετε τα αρχικά τους για την εικόνα προφίλ και έχετε δει τελευταία πριν από πολύ καιρό για την κατάστασή τους στο διαδίκτυο, πιθανότατα έχετε αποκλειστεί.
  • Το τηλέφωνο του άλλου ατόμου μπορεί να είναι απενεργοποιημένο, σε λειτουργία πτήσης ή να υποφέρει από κακή σύνδεση δικτύου.
  • Φυσικά, μπορεί απλώς να μην έχουν ανοίξει ακόμα το μήνυμα επειδή είναι απασχολημένοι.
  Πώς να εξαγάγετε το ιστορικό συνομιλίας σας στο Telegram

Υπάρχει επίσης μια πιθανότητα το άλλο άτομο να χρησιμοποίησε ένα τέχνασμα για να διαβάσει το μήνυμά σας στο Telegram χωρίς να το επισημάνει ως τέτοιο. Για παράδειγμα, μπορεί να έχουν μπει σε λειτουργία πτήσης για να διαβάσουν το μήνυμα χωρίς να ενεργοποιήσουν την κατάσταση “ανάγνωσης”. Τα περισσότερα τηλέφωνα σάς επιτρέπουν επίσης να κάνετε προεπισκόπηση ενός μηνύματος από το συννεφάκι ειδοποιήσεων, το οποίο δεν ενεργοποιεί ούτε την απόδειξη.

Αν έχουν κάνει κάτι τέτοιο, υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για αυτό, εκτός από το να τους ρωτήσετε ξεκάθαρα αν είδαν το μήνυμά σας.

Επεξήγηση σημαδιών ελέγχου τηλεγραφήματος

Τώρα ξέρετε πώς να μάθετε αν το άλλο άτομο διάβασε το μήνυμά σας στο Telegram. Τις περισσότερες φορές, αυτή η δυνατότητα είναι χρήσιμη και σας επιτρέπει να επιβεβαιώσετε ότι το άλλο άτομο είδε αυτό που στείλατε χωρίς να ζητήσει επιβεβαίωση σε ένα επόμενο μήνυμα.