Πώς να αφαιρέσετε τη μορφοποίηση πίνακα στο Excel

Βασικά Takeaways

  • Η κατάργηση της μορφοποίησης πίνακα στο Excel διαγράφει τη στοίχιση κειμένου, τις θήκες τίτλου και το χρώμα του κειμένου.
  • Η διαδικασία κατάργησης της μορφοποίησης πίνακα στο Excel είναι διαφορετική σε επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητά, αλλά εξακολουθεί να είναι εύκολη και στις δύο περιπτώσεις.
  • Όταν καταργείτε τη μορφοποίηση στο Excel, ορισμένα γραφήματα ενδέχεται να παραμείνουν τα ίδια όπως ήταν πριν.

Η εκμάθηση του τρόπου κατάργησης της μορφοποίησης πίνακα στο Excel είναι απλή και μπορείτε να οργανώσετε καλύτερα το υπολογιστικό φύλλο σας στη συνέχεια. Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε πώς να διαγράψετε τη μορφοποίηση πίνακα στο Excel στον υπολογιστή και την κινητή συσκευή σας.

  Τι είναι ένας δρομολογητής δικτύου και πλέγματος

Τι καθαρίζεται όταν καταργείτε τη μορφοποίηση πίνακα στο Excel;

Όταν καταργείτε τη μορφοποίηση πίνακα στο Excel, η στοίχιση κειμένου, καθώς και το χρώμα του κειμένου και του φόντου του κελιού, θα επανέλθουν στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάργηση της μορφοποίησης πίνακα δεν επηρεάζει τα γραφήματα που δημιουργούνται από τα δεδομένα του πίνακα, ούτε διαγράφει δεδομένα ή τύπους. Έχουμε έναν οδηγό για τον τρόπο εμφάνισης τύπων στο Excel, εάν προτιμάτε να βλέπετε τα δεδομένα στα κελιά σας.

Πώς να αφαιρέσετε τη μορφοποίηση πίνακα στο Excel

Η διαδικασία κατάργησης της μορφοποίησης πίνακα στο Excel είναι ελαφρώς διαφορετική ανάλογα με το αν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας. Παρακάτω, θα βρείτε τις ξεχωριστές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε και για τα δύο.

  Πώς να αποτρέψετε τους φορείς επίθεσης στο δίκτυό σας;

Πώς να αφαιρέσετε τη μορφοποίηση πίνακα στο Excel για επιφάνεια εργασίας

Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να διαγράψετε τη μορφοποίηση πίνακα στο Excel από τον υπολογιστή σας:

  • Επιλέξτε τα κελιά από τα οποία θέλετε να καταργήσετε τη μορφοποίηση.
  • Στην καρτέλα Αρχική της κορδέλας, αναζητήστε ένα εικονίδιο γόμας με την ένδειξη Clear στη δεξιά γωνία. Κάντε κλικ σε αυτό.
  • Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού, από το οποίο θα πρέπει να επιλέξετε Εκκαθάριση μορφών.
  • Αφού διαγράψετε τις μορφές σας, η μορφοποίηση κελιών θα επανέλθει στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Αυτό περιλαμβάνει ευθυγραμμίσεις, γραμματοσειρές και στυλ κελιών. Όταν χρησιμοποιείτε ξανά τη μορφοποίηση, είναι καλή ιδέα να ελέγξετε αν δύο τιμές είναι ίσες στο Excel.

      10 Λογισμικό διαχείρισης βέλτιστων κτηνιατρικών πρακτικών [2023]

    Πώς να αφαιρέσετε τη μορφοποίηση πίνακα στο Excel στο κινητό

    Πρέπει να εκτελέσετε μερικά επιπλέον βήματα για να διαγράψετε τη μορφοποίηση στο Excel στο smartphone ή το tablet σας. Ωστόσο, η διαδικασία εξακολουθεί να είναι αρκετά εύκολη. Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

  • Επισημάνετε τις περιοχές για τις οποίες θέλετε να καταργήσετε τη μορφοποίηση.
  • Πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην κάτω γραμμή εργαλείων.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Εκκαθάριση και ορίστε αυτήν την επιλογή για να αποκαλύψετε τη λίστα των επιλογών σας.
  • Πατήστε Εκκαθάριση μορφών. Το περιεχόμενο στον πίνακά σας θα πρέπει στη συνέχεια να επανέλθει στην προεπιλογή.
  • Αφού καταργήσετε τη μορφοποίηση του πίνακα Excel, μπορείτε εύκολα να αναδιοργανώσετε το υπολογιστικό φύλλο σας όπως απαιτείται. Και αν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε να καταργήσετε τη μορφοποίηση του πίνακα, μπορείτε πάντα να αναιρέσετε τη διαδικασία με ευκολία.