Πώς να αφαιρέσετε εκπομπές του Netflix που παρακολουθήσατε πρόσφατα

Με τόσες πολλές εκπομπές και ταινίες που είναι διαθέσιμες για ροή στο Netflix, το περιεχόμενο που παρακολουθήσατε πρόσφατα μπορεί να γεμίσει γρήγορα. Αυτό μπορεί να σας κάνει κουραστικό να αναζητάτε μια εκπομπή που παρακολουθήσατε πρόσφατα. Ευτυχώς, μπορείτε απλώς να διαγράψετε μέρος ή όλο το περιεχόμενο στη λίστα που παρακολουθήσατε πρόσφατα.

Είτε θέλετε να διατηρήσετε τη δραστηριότητα προβολής σας ιδιωτική είτε θέλετε να μεταδώσετε ροή στον λογαριασμό ενός μέλους της οικογένειας χωρίς να εντοπιστεί, θα σας δείξουμε πώς να αφαιρέσετε τις εκπομπές που παρακολουθήσατε πρόσφατα.

Πώς να αφαιρέσετε εκπομπές που παρακολουθήσατε πρόσφατα από το Netflix σε υπολογιστή και Mac

Εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή, Mac ή πρόγραμμα περιήγησης ιστού σε κινητή συσκευή, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να καταργήσετε τη δραστηριότητα προβολής σας. Εάν έχετε περισσότερα από ένα προφίλ, θα πρέπει να καταργήσετε τη δραστηριότητα προβολής για κάθε προφίλ.

Επισκέψου το Ιστοσελίδα Netflix και ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

  • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Netflix, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το εικονίδιο του προφίλ σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Λογαριασμός.
  • Τώρα, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το βέλος στα δεξιά του προφίλ σας.
  • Στη συνέχεια, κάτω από την ενότητα Προφίλ και Γονικοί έλεγχοι, κάντε κλικ στην Προβολή στα δεξιά της Προβολής δραστηριότητας.
  • Εάν θέλετε να αφαιρέσετε μόνο ένα επεισόδιο, απλώς κάντε κλικ στον κύκλο και επιλέξτε Απόκρυψη από το ιστορικό σας.
  • Μπορείτε επίσης να αποκρύψετε ολόκληρη τη σειρά κάνοντας κλικ στο Απόκρυψη σειράς; Αυτό εμφανίζεται αφού αφαιρέσετε ένα στοιχείο από ένα σύνολο από το ιστορικό παρακολούθησης.
  • Μπορείτε επίσης να αποκρύψετε ολόκληρο το ιστορικό σας κάνοντας κύλιση προς τα κάτω και κάνοντας κλικ στην επιλογή Απόκρυψη όλων.
  • Αυτό είναι; τελείωσες! Καταργήσατε όλο αυτό το αμφισβητήσιμο περιεχόμενο από το Netflix και μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εκπομπές σας με την άνεση να το καταργήσετε ξανά με ευκολία.

      Πώς να ελέγξετε το Netflix από το τηλέφωνό σας

    Κατάργηση του ιστορικού προβολής στην εφαρμογή iOS για κινητά

    Δυστυχώς, το Netflix έχει αφαιρέσει τις επιλογές πρόσβασης λογαριασμού για την έκδοση εφαρμογής της υπηρεσίας ροής. Εάν θέλετε να αφαιρέσετε το ιστορικό προβολής από την κινητή συσκευή σας, χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού και συνδεθείτε στο Netflix.

  • Κάντε κλικ στην επιλογή μενού του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Αίτημα τοποθεσίας επιφάνειας εργασίας και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για να καταργήσετε το ιστορικό που παρακολουθήσατε πρόσφατα.
  • Πώς να αφαιρέσετε εκπομπές που παρακολουθήσατε πρόσφατα από το Netflix στο Android

    Οι χρήστες Android εξακολουθούν να έχουν μια επιλογή λογαριασμού στην εφαρμογή Netflix. Αυτό θα σας μεταφέρει αυτόματα σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, αλλά είναι ορατό στην έκδοση για φορητές συσκευές του ιστότοπου, γεγονός που καθιστά πολύ πιο εύκολη την εργασία μαζί του.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Netflix και πατήστε στο προφίλ που θέλετε να επεξεργαστείτε.
  • Τώρα, πατήστε τις τρεις κάθετες γραμμές στην κάτω δεξιά γωνία.

    Σημείωση: Μπορεί να σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα πρόγραμμα περιήγησης και να συνδεθείτε.
  • Στη συνέχεια, πατήστε Λογαριασμός.
  • Πατήστε στο κάτω βέλος δίπλα στο προφίλ σας.
  • Στη συνέχεια, πατήστε Προβολή δραστηριότητας.
  • Όπως και με τις παραπάνω οδηγίες, μπορείτε να κάνετε κλικ στον κύκλο με τη γραμμή για να καταργήσετε μία εκπομπή ή να κάνετε κλικ στην επιλογή Απόκρυψη όλων.
  • Η απόκρυψη του ιστορικού προβολής σας είναι πολύ απλή μόλις κατανοήσετε τη διάταξη. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, αλλά το Safari, το Chrome, ακόμη και η Samsung Internet μπορούν να εκτελέσουν την εργασία.

    Πώς να αφαιρέσετε εκπομπές του Netflix που παρακολουθήσατε πρόσφατα σε μια συσκευή Roku

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Netflix που βρίσκεται στην αρχική σελίδα του Roku.
  • Κάντε κλικ σε έναν τίτλο που θέλετε να αφαιρέσετε από τη λίστα Συνέχεια παρακολούθησης και κάντε κύλιση προς τα κάτω στο αναδυόμενο μενού έως ότου εμφανιστεί η επιλογή Κατάργηση από τη λίστα μου, επιλέξτε αυτό για να τον καταργήσετε.
  • Θα χρειαστεί να επαναλάβετε το παραπάνω βήμα με όλους τους τίτλους που θέλετε να αφαιρέσετε από τη λίστα Συνέχεια παρακολούθησης.
  • Η διαγραφή στοιχείων από τη λίστα παρακολούθησης του Netflix είναι απλή σε μια συσκευή Roku, όπως ακριβώς συμβαίνει σε ένα Amazon Firestick.

    Άλλα χαρακτηριστικά του Netflix για καλύτερη εμπειρία

    Το Netflix προσφέρει αρκετούς τρόπους για να προσαρμόσετε το περιεχόμενό σας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες και επιλογές στις ρυθμίσεις. Εκτός από την απλή κατάργηση του περιεχομένου που παρακολουθήσατε πρόσφατα, μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις αναπαραγωγής βίντεο και τις προτεινόμενες εκπομπές.

    • Χρησιμοποιώντας τις ίδιες οδηγίες πλοήγησης παραπάνω, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κάτω βέλος δίπλα στο προφίλ σας για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ορισμένες πολύ προσεγμένες λειτουργίες. Για παράδειγμα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής. Εάν είστε ο τύπος που αποκοιμιέται παρακολουθώντας τα τελευταία επεισόδια του Stranger Things, απενεργοποιήστε τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής για να αποφύγετε να χάσετε επεισόδια.
    • Εάν θέλετε το Netflix να σας δίνει καλύτερες προτάσεις, φροντίστε να βαθμολογήσετε τις εκπομπές που έχετε παρακολουθήσει στο παρελθόν. Δίπλα σε κάθε τίτλο (μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση από την ενότητα δραστηριότητας προβολής παραπάνω) έχει μια επιλογή αντίχειρες ή αντίχειρες. Αν σας αρέσει πολύ μια εκπομπή, δώστε της μια καλή ιδέα και το Netflix θα προτείνει παρόμοιο περιεχόμενο με παρόμοιες βαθμολογίες.
    • Τέλος, μπορείτε να αναβαθμίσετε την καλοκαιρινή συνδρομή σας για να παρακολουθείτε περιεχόμενο σε 4k. Δίνοντάς σας τέσσερις ροές με καλύτερη ποιότητα ταυτόχρονα, είναι σίγουρα ένα χαρακτηριστικό που αξίζει να αναφερθεί για τον σοβαρό παρατηρητή.
      Πώς να προσθέσετε το Ημερολόγιο Google στο Outlook

    Αντιμετωπίζετε προβλήματα;

    Η διαγραφή του ιστορικού παρακολούθησης Netflix είναι αρκετά απλή ως επί το πλείστον, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε προβλήματα.

    Φυσικά, πιθανότατα έχετε συνδεθεί στον σωστό λογαριασμό για να διαγράψετε το ιστορικό παρακολούθησης, αλλά αν περάσατε από τη διαδικασία και δεν λειτούργησε, ελέγξτε ξανά ότι έχετε συνδεθεί σωστά. Στη συνέχεια, το Netflix δηλώνει ότι μπορεί να χρειαστούν έως και 24 ώρες για να αφαιρεθεί το ιστορικό παρακολούθησης σε όλες τις συσκευές. Εάν δεν εξαφανιστεί αμέσως, περιμένετε ή συνδεθείτε σε άλλη συσκευή.

    Τέλος, το προφίλ ενός παιδιού δεν θα παρουσιάζει την επιλογή διαγραφής ιστορικού παρακολούθησης. Για οποιονδήποτε λόγο, το Netflix περιορίζει τους ανηλίκους από τη διαγραφή του ιστορικού τους, επομένως δοκιμάστε ένα άλλο προφίλ.

    Συχνές Ερωτήσεις

    Ακολουθούν μερικές ακόμη απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σας σχετικά με τη διαχείριση της λίστας πρόσφατων παρακολουθήσεων του Netflix.

    Υπάρχει πρόσφατη προβολή που δεν παρακολούθησα. Είναι αυτό ένα σφάλμα;

    Εάν βλέπετε περιεχόμενο στην ενότητα που προβάλατε πρόσφατα, είναι πιθανό ότι κάποιος άλλος χρησιμοποιεί το προφίλ σας στο Netflix. Κάτω από τις ρυθμίσεις λογαριασμού, μπορείτε να δείτε τη δραστηριότητα σύνδεσης.

    Πρώτα, ελέγξτε για τυχόν συσκευές που δεν ανήκουν σε εσάς (ή τοποθεσίες που δεν είναι κοντά σας). Μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή Έξοδος από όλες τις συσκευές και να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας για να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας.

    Μπορώ απλώς να διαγράψω ένα ολόκληρο προφίλ Netflix;

    Ναι, εάν έχετε ένα προφίλ που θέλετε να καταργήσετε (εκτός από αυτό με το οποίο δημιουργήθηκε ο λογαριασμός), μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή επεξεργασίας μέσα από την εφαρμογή και να αφαιρέσετε το προφίλ με όλο το αποθηκευμένο περιεχόμενό του.

      Πώς να επαναφέρετε τη σύνδεση δικτύου του Roku σας

    Εάν διαγράψω τον λογαριασμό μου, θα διαγραφεί το ιστορικό παρακολούθησης;

    Όταν διαγράφετε τον λογαριασμό σας στο Netflix, χρειάζονται περίπου δέκα μήνες για να εξαφανιστούν όλα τα συνοδευτικά δεδομένα μαζί του. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας με ανέπαφο το ιστορικό παρακολούθησης για έως και 10 μήνες μετά την ακύρωση της συνδρομής σας.

    Μετά τη λήξη αυτού του χρονικού πλαισίου ανάκτησης, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό χωρίς το ιστορικό παρακολούθησης ή αναζήτησης.

    Πώς μπορώ να ανακτήσω το περιεχόμενό μου στη Συνέχεια παρακολούθησης;

    Εάν διαγράψατε το ιστορικό παρακολούθησης, τότε διαγράψατε και το περιεχόμενο Συνέχεια παρακολούθησης. Οι εκπομπές και οι ταινίες που δεν έχετε ολοκληρώσει ακόμη δεν θα εμφανίζονται πλέον στην ενότητα του Netflix που σας επιτρέπει να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε. Ειλικρινά, δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να ανακτήσετε το περιεχόμενο εάν το διαγράψατε, αλλά μπορείτε πάντα να αρχίσετε να παρακολουθείτε ξανά την εκπομπή.

    Πολλοί χρήστες παραπονέθηκαν ότι το περιεχόμενο Συνεχιζόμενης Παρακολούθησής τους εξαφανίστηκε. Αν υποθέσουμε ότι δεν το διαγράψατε, αλλά έχει φύγει, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη του Netflix για βοήθεια. Υπάρχει μια δυσλειτουργία που προκαλεί την αφαίρεση αυτού του περιεχομένου, την επιστροφή και, ενδεχομένως, την κατάργηση ξανά. Επειδή η δυνατότητα κάνει την πλατφόρμα πολύ πιο εύκολη στη χρήση, αξίζει να απευθυνθείτε στην υποστήριξη του Netflix για βοήθεια σχετικά με αυτό.

    Μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης στο Netflix;

    Το Netflix δεν παρακολουθεί πραγματικά τις εκπομπές και τις ταινίες που έχετε αναζητήσει, επομένως δεν υπάρχει λόγος να το διαγράψετε και επομένως δεν υπάρχει καμία επιλογή να το κάνετε. Η διαγραφή του ιστορικού προβολής σας αρκεί για την προστασία του απορρήτου.

    Εάν θέλετε να διαγράψετε πλήρως το ιστορικό αναζήτησής σας στο Netflix, έχουμε ένα άρθρο εδώ για να σας βοηθήσουμε να το κάνετε αυτό. Μόλις ακυρωθεί οριστικά, μπορείτε να ανοίξετε έναν νέο λογαριασμό ή να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό όνομα χρήστη για να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό.

    Μπορώ να διαγράψω το κύριο προφίλ στον λογαριασμό μου;

    Όχι. Αλλά, μπορείτε να κάνετε κάποιες αλλαγές και να διαγράψετε το ιστορικό προβολής. Εάν αρχικά δημιουργήσατε τον λογαριασμό για κάποιον άλλο και τώρα θέλετε να τον ανανεώσετε για τον εαυτό σας, το αρχικό προφίλ θα πρέπει να παραμείνει.

    Κάντε κλικ στην επιλογή επεξεργασίας για να ενημερώσετε το όνομα και την εικόνα προφίλ. Στη συνέχεια, διαγράψτε όλη τη δραστηριότητα προβολής για να ξεκινήσετε εκ νέου. Αυτό όχι μόνο θα καταργήσει το περιεχόμενο που έχει παρακολουθήσει, αλλά θα καταργήσει επίσης το περιεχόμενο συνεχούς παρακολούθησης και τις μεροληπτικές προτάσεις που βασίζονται σε είδη που είχαν προηγηθεί ροή.

    Τελικές σκέψεις

    Το ιστορικό προβολής του Netflix ελέγχει επίσης το περιεχόμενο που συνεχίζετε να παρακολουθείτε και το προτεινόμενο περιεχόμενο, επομένως να το προσέχετε όταν κάνετε αλλαγές. Φυσικά, η εκκαθάριση του λογαριασμού σας στο Netflix μετά από χρόνια παρακολούθησης είναι πάντα καλό τις περισσότερες φορές.

    Εκκαθαρίζετε την πρόσφατη υπερφαγία σας με εκπομπές στο Netflix; Δεν είναι πλέον διαθέσιμο το περιεχόμενο; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα σχόλια παρακάτω.