Πώς να αποτρέψετε την παραβίαση του Chromecast σε ένα κοινόχρηστο δίκτυο

Το Chromecast είναι μια φιλική προς τον προϋπολογισμό συσκευή που κάνει μια συνηθισμένη τηλεόραση ή οθόνη πολύ πιο χρήσιμη. Επειδή είναι φιλικό προς τον προϋπολογισμό, θα το βρείτε συχνά σε χρήση σε κοιτώνες και ξενοδοχεία όπου το WiFi είναι κοινόχρηστο. Το θέμα με ένα Chromecast είναι ότι όταν είναι συνδεδεμένο σε ένα κοινόχρηστο δίκτυο, όλοι σε αυτό το δίκτυο μπορούν να κάνουν μετάδοση σε αυτό. Εάν είστε στο κολέγιο και έχετε το Chromecast σας συνδεδεμένο στο WiFi του κοιτώνα, οποιοσδήποτε άλλος είναι συνδεδεμένος σε αυτό μπορεί εύκολα να το κλέψει και να μεταδώσει περιεχόμενο της επιλογής του. Για να αποτρέψετε την παραβίαση του Chromecast σε ένα κοινόχρηστο δίκτυο, πρέπει να δημιουργήσετε ένα ιδιωτικό δίκτυο, να το μετατρέψετε σε hotspot και να συνδέσετε το Chromecast σας σε αυτό. Μπορεί να ακούγεται περίπλοκο και αν κάνετε Google τη διαδικασία ίσως σκεφτείτε ότι πρέπει να αγοράσετε έναν επιπλέον δρομολογητή. Υπάρχει πιο εύκολος τρόπος.

  Πώς να ανοίξετε τις καρτέλες Chrome Mobile στην επιφάνεια εργασίας σας

Υπάρχουν διαθέσιμες εφαρμογές που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα ιδιωτικό δίκτυο στο υπάρχον δίκτυο WiFi. Μερικά κοστίζουν χρήματα, άλλα είναι δωρεάν. Αυτό που προτείνουμε έχει μια έκδοση lite που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα ιδιωτικό δίκτυο και να το μετατρέψετε σε hotspot. Λέγεται Connectify.

Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Connectify στο σύστημά σας. Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε την έκδοση lite, δεν θα μπορείτε να καθορίσετε ένα προσαρμοσμένο όνομα για το δίκτυο που δημιουργείτε. Αυτό δεν είναι σχεδόν πρόβλημα. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να δημιουργήσετε το δικό σας δίκτυο. Κάντε κλικ στο «Έναρξη hotspot» στην καρτέλα Ρυθμίσεις για να το ξεκινήσετε. Αυτό θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.

  Πώς να κατεβάσετε εφαρμογές Android στο Chromebook

Στη συνέχεια, συνδέστε το Chromecast σε αυτό το νέο δίκτυο που μόλις δημιουργήσατε. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, αντί να αλλάξετε το δίκτυο, είναι να ρυθμίσετε ξανά το Chromecast με το νέο δίκτυο που δημιουργήσατε. Τώρα συνδέστε τη συσκευή από την οποία θέλετε να κάνετε μετάδοση, στην περίπτωσή μου ήταν iPhone, στο ίδιο δίκτυο και ξεκινήστε τη μετάδοση.

Το Chromecast βρίσκεται πλέον σε ιδιωτικό δίκτυο εντός του δημόσιου/κοινόχρηστου δικτύου του κοιτώνα ή του ξενοδοχείου στο οποίο το χρησιμοποιείτε. Αυτό θα αποτρέψει την παραβίαση του Chromecast σε ένα κοινόχρηστο δίκτυο, επειδή πλέον δεν είναι πλέον ορατό ως συσκευή μετάδοσης σε άλλους η συσκευή. Εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ίδια σύνδεση, δηλαδή το κοινόχρηστο/δημόσιο δίκτυο που είναι διαθέσιμο σε εσάς, ώστε να έχετε την ίδια ταχύτητα.

  Πώς να ανοίξετε ξανά μια κλειστή καρτέλα στο Google Chrome

Λήψη Connectify