Πώς να αποσυνδεθείτε εξ αποστάσεως από το iCloud

Ο λογαριασμός Apple είναι βασικά αυτό που χρησιμοποιούμε για να συνδεθείτε στο iCloud. Η διεπαφή ιστού του iCloud δεν παρέχει σε κανέναν πρόσβαση στα iMessages, αλλά δίνει πρόσβαση στις Φωτογραφίες και στο Mail. Είναι λογικό ότι δεν θέλετε ποτέ να μπει κανένας στον λογαριασμό σας στο iCloud. Εάν κατά λάθος αφήσετε το iCloud συνδεδεμένο σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ή κάτι παρόμοιο, μπορείτε να αποσυνδεθείτε εξ αποστάσεως από το iCloud.

Απομακρυσμένη έξοδος από το iCloud

Θα πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ότι αυτή η επιλογή απομακρυσμένης αποσύνδεσης είναι μόνο για προγράμματα περιήγησης και όχι για συσκευές. Για παράδειγμα, εάν συνδεθείτε στο iCloud.com στον Firefox, αυτή η μέθοδος θα σας αποσυνδέσει από αυτό. Εάν, ωστόσο, έχετε συνδεθεί στο iCloud στο Macbook ή το iMac σας, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε διαφορετική μέθοδο για να αποσυνδεθείτε εξ αποστάσεως από το iCloud στη συσκευή.

  PS5 και Xbox Series X: Τι είναι τα Teraflops;

Επισκεφτείτε το iCloud.com και επιλέξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Στο κάτω μέρος θα δείτε την επιλογή «Έξοδος από όλα τα προγράμματα περιήγησης». Κάντε κλικ σε αυτό για να αποσυνδεθείτε απομακρυσμένα από το iCloud.

συσκευές

Εάν θέλετε να αποσυνδεθείτε από το iCloud σε iPhone ή iMac, δεν θα δείτε μια μέθοδο άμεσης αποσύνδεσης. Το iCloud είναι απαραίτητο για την εκτέλεση βασικών υπηρεσιών, γι’ αυτό δεν είναι εύκολο να ξεκινήσετε μια απομακρυσμένη έξοδο.

Επισκεφτείτε το iCloud.com και επιλέξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Θα δείτε όλες τις συσκευές στις οποίες είστε συνδεδεμένοι αυτήν τη στιγμή με το iCloud. Κάντε κλικ στη συσκευή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο μικρό κουμπί σταυρού/κλεισίματος δίπλα της για να την αφαιρέσετε από το iCloud.

  Τα καλύτερα μέρη για να αγοράσετε ένα όνομα τομέα

Μόλις το κάνετε αυτό, αλλάξτε αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σας. Αυτό είναι σημαντικό γιατί εάν η συσκευή σας επανασυνδεθεί στο διαδίκτυο, θα συνδεθεί ξανά αυτόματα στο iCloud. Η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης θα του ζητήσει τον νέο κωδικό πρόσβασης.

Η Apple δεν διαθέτει μια απλή μέθοδο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξαναγκάσει μια συσκευή να απενεργοποιήσει το iCloud. Αυτό πιθανότατα σχετίζεται με το πόσες υπηρεσίες όπως το Find my phone, το Keychain και το Photos βασίζονται σε αυτό. Αν πιστεύετε ότι είναι ενοχλητικό το πώς το iOS σας γκρινιάζει συνεχώς να συνδεθείτε στο iCloud, θα το μισήσετε ακόμη περισσότερο όταν χρειαστεί να ανακαλέσετε εξ αποστάσεως την πρόσβαση μιας συσκευής στην υπηρεσία.

  Πώς να εισαγάγετε ένα PDF στο Excel

Αυτή η μέθοδος για την απομακρυσμένη υπογραφή μιας συσκευής από το iCloud λειτουργεί για το iPhone, το iPad, το iMac και το Macbook και για το Apple Watch. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν ανεξάρτητα από τη συσκευή στην οποία συνδέεστε. πρέπει να αλλάξετε αμέσως τον κωδικό πρόσβασης, διαφορετικά η συσκευή θα συνδεθεί ξανά όταν συνδεθεί στο Διαδίκτυο.

Εάν έχετε χάσει τη συσκευή σας, μην αποσυνδεθείτε από το iCloud. Χρησιμοποιήστε το Find my Phone για να το εντοπίσετε και, στη συνέχεια, επικοινωνήστε με τις αρχές.