Πώς να διορθώσετε το χρώμα της γραμμής τίτλου στο Chrome 67 στα Windows 10

Η Microsoft κυκλοφόρησε μια ενημέρωση ρουτίνας για τα Windows 10. Η Google μόλις εισήγαγε το Chrome 67 στο σταθερό κανάλι. Ενώ και τα δύο αυτά συμβάντα φαίνονται άσχετα, φαίνεται ότι δεν είχαν χρώμα στη γραμμή τίτλου στο Chrome 67. Δεν είναι σαφές ποιος φταίει εδώ. Chrome ή Microsoft. Τούτου λεχθέντος, η επιδιόρθωση είναι αρκετά απλή.

Πίνακας περιεχομένων

Διόρθωση Windows 10

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Εξατομίκευση. Επιλέξτε την καρτέλα Χρώμα και για λίγα μόνο δευτερόλεπτα, αλλάξτε το προεπιλεγμένο χρώμα έμφασης σε κάτι, οτιδήποτε, διαφορετικό. Ελέγξτε εάν το Chrome αρχίζει να εμφανίζει χρώμα στη γραμμή τίτλου. Αν συμβεί, τότε το πρόβλημα λύνεται. Εάν όχι, δοκιμάστε να αλλάξετε επίσης την ταπετσαρία και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματης έμφασης χρώματος. Εάν κανένα από τα δύο δεν λύνει το πρόβλημα, προχωρήστε στην επιδιόρθωση του Chrome.

  Πώς να αποθηκεύσετε αγαπημένα μέρη στους Χάρτες των Windows 10

Διόρθωση Chrome

Ανοίξτε το Chrome και πληκτρολογήστε τα παρακάτω στη γραμμή διευθύνσεων.

chrome://flags/#top-chrome-md

Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα σε αυτήν τη σημαία και επιλέξτε την επιλογή Ανανέωση. Χρησιμοποιήστε το κουμπί Επανεκκίνηση για επανεκκίνηση του Chrome (αποθηκεύστε οτιδήποτε χρειαστείτε πριν το κάνετε). Κατά την επανεκκίνηση του Chrome, το χρώμα στη γραμμή τίτλου θα πρέπει να επανέλθει.

Αιτία

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι τις τελευταίες εκδόσεις του Chrome, η Google άλλαξε τη σχεδίαση του προγράμματος περιήγησης. Προσθέτει μια πιο Υλική εμφάνιση σε αυτό. Η αλλαγή έγινε αργά, καθώς η σελίδα “Ρυθμίσεις”, η σελίδα “Λήψεις” και η σελίδα “Ιστορικό” αναθεωρούνται πρώτα.

  Πώς να επαναφέρετε τα Apple AirPods σας

Με το Chrome 67, προστίθεται η νέα σχεδίαση υλικού ως κάτι που μπορούν να ενεργοποιήσουν οι χρήστες. Για κάποιους, μπορεί να είναι ήδη ενεργοποιημένο και αυτό είναι που προκαλεί τη σύγκρουση. Φαίνεται πιθανό ότι πρόκειται για σφάλμα του Chrome και δεν σχετίζεται με τη Microsoft, αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη που βλέπουμε μια αναθεώρηση σχεδιασμού στο Chrome και τίποτα δεν έχει σπάσει ποτέ στο παρελθόν. Ανεξάρτητα από αυτό, η αλλαγή της τιμής της σημαίας του Chrome θα πρέπει σίγουρα να διορθώσει το πρόβλημα. Μπορείτε να επιστρέψετε τη σημαία στην προηγούμενη τιμή της μόλις επιλυθεί το σφάλμα.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα Handoff στα Windows 10

Ο χρόνος εμφάνισης αυτού του σφάλματος συμπίπτει με μια ενημέρωση των Windows 10 και προκαλεί σύγχυση για πολλούς χρήστες που δεν γνωρίζουν ποια μπορεί να είναι η βασική αιτία του προβλήματος. Φαίνεται πιο πιθανό να είναι πρόβλημα του Chrome αν λάβετε υπόψη το γεγονός ότι επηρεάζεται μόνο το πρόγραμμα περιήγησης. Το πρόγραμμα περιήγησης ενημερώνεται σιωπηλά στο παρασκήνιο, οπότε αν και μπορεί να μην ξέρετε πότε ενημερώθηκε, σίγουρα το έκανε. Οι χρήστες πιθανότατα πιστεύουν ότι αυτό έχει να κάνει με τα Windows 10, επειδή στην πραγματικότητα, το λειτουργικό σύστημα εξακολουθεί να έχει σφάλματα και οι ενημερώσεις του δημιουργούν νέα συνεχώς.