Πώς να αποσυνδεθείτε από το Facebook

Υπάρχουν φορές που θέλετε να φύγετε από το Facebook χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψετε εντελώς την πλατφόρμα. Εκεί ακριβώς είναι χρήσιμη η επιλογή να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας. Είτε πρόκειται για ένα σύντομο διάλειμμα από το Facebook είτε για σύνδεση με άλλο λογαριασμό, ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας στο Facebook στον ιστό, στο Android ή στο iPhone.

Αποσύνδεση από τον λογαριασμό Facebook: A Detailed Guide (2022)

Αποσύνδεση από το Facebook στην τρέχουσα συσκευή (Ιστότοπος)

1. Ανοίξτε τον λογαριασμό σας στο Facebook στον Ιστό και κάντε κλικ στο κάτω βέλος στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας.

2. Από το αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο «Αποσύνδεση» για να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας στο Facebook. Εάν προτιμάτε να αποσυνδεθείτε από όλες τις συσκευές, ελέγξτε την επόμενη ενότητα.

Αποσύνδεση από το Facebook σε όλες τις συσκευές (Ιστότοπος)

1. Κάντε κλικ στο κάτω βέλος στην επάνω δεξιά γωνία της αρχικής σελίδας του Facebook και επιλέξτε «Ρυθμίσεις και απόρρητο».

  Πώς να δείτε ποιες εταιρείες ανεβάζουν δεδομένα σχετικά με εσάς στο Facebook

2. Από τη λίστα με τις επιλογές που εμφανίζονται τώρα, επιλέξτε «Ρυθμίσεις» για να ανοίξετε τη σελίδα ρυθμίσεων του Facebook.

3. Μεταβείτε στην καρτέλα “Ασφάλεια και σύνδεση” από την αριστερή πλαϊνή γραμμή και κάντε κλικ στην επιλογή “Δείτε περισσότερα” στην ενότητα “Πού είστε συνδεδεμένοι”.

4. Θα δείτε τώρα μια λίστα με όλες τις συσκευές, στις οποίες είστε συνδεδεμένοι αυτήν τη στιγμή με τον λογαριασμό σας στο Facebook. Κάντε κλικ στο «Αποσύνδεση από όλες τις συνεδρίες» για να αποσυνδεθείτε ταυτόχρονα από όλες τις συσκευές. Εν τω μεταξύ, εάν δείτε ύποπτες συσκευές σε αυτήν τη λίστα, μην ξεχάσετε να αλλάξετε ή να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook.

5. Από την προτροπή επιβεβαίωσης που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο «Αποσύνδεση» και είστε έτοιμοι. Το Facebook θα σας αποσυνδέει πλέον από όλες τις ενεργές συσκευές σας.

Αποσύνδεση από το Facebook στην τρέχουσα συσκευή (Android)

Για να αποσυνδεθείτε από το Facebook στο τηλέφωνό σας Android, πατήστε το μενού χάμπουργκερ στην επάνω δεξιά γωνία και μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας. Στη συνέχεια, θα δείτε ένα κουμπί “Αποσύνδεση” και πατώντας αυτό το κουμπί θα αποσυνδεθείτε αμέσως από τον λογαριασμό σας.

Αποσύνδεση από το Facebook σε όλες τις συσκευές (Android)

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook και πατήστε το μενού χάμπουργκερ στην επάνω δεξιά γωνία. Τώρα, πατήστε “Ρυθμίσεις & Απόρρητο” και επιλέξτε “Ρυθμίσεις” από το αναπτυγμένο μενού.

  Τι συμβαίνει όταν σας αρέσει κατά λάθος και στη συνέχεια δεν σας αρέσει μια φωτογραφία στο Facebook;

2. Από τη σελίδα Ρυθμίσεις, πατήστε “Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια” και πατήστε “Εμφάνιση όλων” για να δείτε όλες τις ενεργές συσκευές σας που έχετε συνδεθεί στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων.

3. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί “Αποσύνδεση από όλες τις συνεδρίες” και πατήστε ξανά το κουμπί “Αποσύνδεση” για να αποσυνδεθείτε από το Facebook σε όλες τις συσκευές σας.

Αποσύνδεση από το Facebook στην τρέχουσα συσκευή (iPhone)

Η διαδικασία αποσύνδεσης από έναν λογαριασμό Facebook στο iPhone είναι πανομοιότυπη με την εφαρμογή Android, αλλά η μόνη διαφορά είναι η θέση της επιλογής μενού. Στα iPhone, θα πρέπει να πατήσετε το κουμπί «Μενού» από την κάτω γραμμή πλοήγησης και να επιλέξετε «Αποσύνδεση» από το κάτω μέρος της σελίδας για να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας στο Facebook.

Αποσύνδεση από το Facebook σε όλες τις συσκευές (iPhone)

1. Μεταβείτε στην καρτέλα Μενού από την κάτω γραμμή πλοήγησης και πατήστε Ρυθμίσεις & Απόρρητο -> Ρυθμίσεις για πρόσβαση στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας.

2. Επιλέξτε «Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια» και πατήστε «Εμφάνιση όλων» δίπλα στην επικεφαλίδα «Πού είστε συνδεδεμένοι» στην επόμενη σελίδα για να δείτε τη λίστα με όλες τις ενεργές συσκευές.

3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της λίστας και πατήστε «Αποσύνδεση από όλες τις συνεδρίες». Από την προτροπή επιβεβαίωσης που εμφανίζεται τώρα, πατήστε «Αποσύνδεση» και το Facebook θα σας αποσυνδέσει τώρα από όλες τις συσκευές.

  Χρησιμοποιήστε το Facebook Messenger στο πρόγραμμα περιήγησής σας χωρίς πρόσθετο ή επέκταση

Συχνές Ερωτήσεις

Ε: Λαμβάνετε ένα email εάν κάποιος συνδεθεί στο Facebook σας;

Το Facebook σάς στέλνει ειδοποιήσεις σύνδεσης όταν συνδέεστε από μια μη αναγνωρισμένη συσκευή ή τοποθεσία. Για να βελτιώσετε την ασφάλεια του λογαριασμού σας, μην ξεχάσετε να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Facebook.

Ε: Το Facebook αποσυνδέεται αυτόματα;

Το Facebook σας αποσυνδέει περιστασιακά από τον λογαριασμό σας λόγω προβλημάτων διακομιστή. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι ο λογαριασμός σας στο Facebook αποσυνδέεται όταν διαγράφετε τα cookie του προγράμματος περιήγησης.

Ε: Μπορείτε να πείτε αν κάποιος άλλος είναι στο Facebook σας;

Μπορείτε να επισκεφτείτε Ρυθμίσεις & Απόρρητο -> Ρυθμίσεις -> Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια -> Πού είστε συνδεδεμένοι από τον λογαριασμό σας στο Facebook για να ελέγξετε πού είναι συνδεδεμένος ο λογαριασμός σας. Εάν βρείτε μια ύποπτη συσκευή σε αυτήν τη λίστα, μην ξεχάσετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook και ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Ε: Γιατί το Facebook συνεχίζει να με αποσυνδέει;

Το Facebook μπορεί να σας αποσυνδεθεί εάν διαγράψετε τα cookie του προγράμματος περιήγησής σας ή όταν λήξει η περίοδος λειτουργίας. Τα προβλήματα με την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης μπορεί επίσης συχνά να έχουν ως αποτέλεσμα να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας στο Facebook.

Αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας στο Facebook με απλά βήματα

Έτσι, αυτό μας φέρνει στο τέλος του οδηγού μας που περιγράφει λεπτομερώς πώς μπορείτε να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας στο Facebook. Εάν σκοπεύετε να κάνετε ένα διάλειμμα από το Facebook, θα μπορούσατε να εξετάσετε το ενδεχόμενο απενεργοποίησης του λογαριασμού σας στο Facebook. Έχετε επίσης την επιλογή να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Facebook εάν δεν θέλετε πλέον να χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα. Έχουμε επίσης μια λίστα με εναλλακτικές λύσεις Facebook στον ιστότοπό μας, σε περίπτωση που θέλετε να μετακινηθείτε από το Facebook σε διαφορετικό ιστότοπο μέσων κοινωνικής δικτύωσης.