Πώς να αποσυνδεθείτε από την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στα Windows 10


Εάν συνδέσετε τον λογαριασμό σας Microsoft στα Windows 10, θα υποθέσει αυτόματα ότι θέλετε να ενεργοποιήσετε κάθε μεμονωμένη εφαρμογή και δυνατότητα που απαιτεί τη σύνδεση ενός λογαριασμού. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε αν δεν συνδέσετε τον λογαριασμό, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι λειτουργίες που ενεργοποιούνται αυτόματα. Στα Windows 10, όπως και στα Windows 8, υπάρχει μια εφαρμογή που ονομάζεται “Μηνύματα” η οποία συνδέεται αυτόματα εάν χρησιμοποιείτε τον λογαριασμό σας Microsoft στο σύστημα. Αυτή η εφαρμογή είναι πρακτικά άγονη με ελάχιστες έως καθόλου ρυθμίσεις και χωρίς τρόπο να την απενεργοποιήσετε και ωστόσο, γεμίζει με τις συνομιλίες σας στο Skype. Η έλλειψη ρυθμίσεων για την εφαρμογή περιλαμβάνει μια επιλογή «Έξοδος» που κάνει να φαίνεται ότι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτήν την εφαρμογή είναι να αποσυνδέσετε τον λογαριασμό σας Microsoft από τα Windows 10, αλλά ευτυχώς, αυτό δεν ισχύει. Μπορείτε να αποσυνδεθείτε από την εφαρμογή Μηνύματα και δείτε πώς.

  Πώς να διαμορφώσετε ένα ακουστικό μικροφώνου στα Windows 10

Η εφαρμογή Μηνύματα γεμίζει με συνομιλίες Skype και αυτό θα σας δώσει μια ιδέα για το πώς μπορείτε να αποσυνδεθείτε από αυτήν. Κάθε φορά που ανοίγετε την εφαρμογή Μηνύματα, θα παρατηρήσετε ότι ένα παράθυρο βίντεο Skype ανοίγει αμέσως. Μερικές φορές θα σας ζητήσει να ενημερώσετε τις πληροφορίες και άλλες φορές θα σας εμφανίσει προσκλήσεις για σύνδεση που αποστέλλονται από άλλους χρήστες του Skype. Μπορεί να απορρίψουμε παρορμητικά αυτό το παράθυρο εάν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το Skype, αλλά με αυτόν τον τρόπο αποσυνδέεστε από την εφαρμογή Μηνύματα.

Αντί να παραβλέψετε αυτό το παράθυρο, αναζητήστε την επιλογή Ρυθμίσεις επάνω αριστερά.

  Πώς να αποκτήσετε ένα Task Manager Inside PC Games στα Windows 10

Αποσυνδεθείτε από την εφαρμογή βίντεο Skype κάνοντας κλικ στην επιλογή “Έξοδος” στην ενότητα Λογαριασμός και η ανταλλαγή μηνυμάτων θα αποσυνδεθεί επίσης.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να εξαιρεθείτε από τη χρήση της εφαρμογής Μηνύματα, αλλά να παραμείνετε συνδεδεμένοι στο Skype. Μπορείτε να δοκιμάσετε και να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή Μηνύματα με μια εντολή PowerShell ή να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή επιφάνειας εργασίας του Skype.