Πώς να απενεργοποιήσετε τη δόνηση σε ένα iPhone

Τα τηλέφωνα, με τους ήχους κλήσης, τις ειδοποιήσεις κειμένου και τις ειδοποιήσεις τους μπορούν να κάνουν πολύ θόρυβο. Είναι απαραίτητος θόρυβος όμως γιατί πώς αλλιώς θα ξέρετε ότι έχετε εισερχόμενη κλήση ή νέα ειδοποίηση. Τα τηλέφωνα, όσο και τα κινητά τηλέφωνα με δυνατότητα, το κάλυπταν με δόνηση. Τα σύγχρονα smartphone δονούνται όταν απενεργοποιείτε τον ήχο. Ορισμένα τηλέφωνα δονούνται ακόμα και όταν ο ήχος είναι ενεργοποιημένος. Είναι ένας πρόσθετος τρόπος για να τραβήξετε την προσοχή σας. Αν θέλετε όμως, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δόνηση σε ένα iPhone ακόμα και όταν είναι σε αθόρυβη λειτουργία.

Αυτό λειτουργεί σε όλα τα τρέχοντα iPhone και θα πρέπει να λειτουργεί τουλάχιστον μέχρι το iOS 8, αν όχι παλαιότερο.

  Τρόπος γρήγορης σίγασης ενοχλητικών ειδοποιήσεων σε Mac

Απενεργοποιήστε τη δόνηση

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Ήχοι. Εάν διαθέτετε συσκευή αφής 3D, ενδέχεται να δείτε Ήχοι και Απτική Ανάδραση στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Είναι το ίδιο πράγμα για τον σκοπό μας. Πατήστε το. Στο εσωτερικό, στην κορυφή υπάρχουν δύο διακόπτες. Δόνηση στο Ring και Δόνηση στο Silent.

Εάν θέλετε το τηλέφωνό σας να δονείται όταν είναι σε αθόρυβη λειτουργία, δηλαδή ο διακόπτης στο πλάι έχει γυρίσει σε αθόρυβη λειτουργία, απενεργοποιήστε τον διακόπτη Δόνηση σε Κουδούνισμα, αλλά διατηρήστε τον διακόπτη Δόνηση σε αθόρυβη λειτουργία.

Εάν δεν θέλετε ποτέ το τηλέφωνό σας να δονείται, ανεξάρτητα από το αν είναι σε αθόρυβη λειτουργία ή όχι, απενεργοποιήστε και τους δύο αυτούς διακόπτες. Ομοίως, εάν θέλετε το τηλέφωνό σας να δονείται μόνο όταν είναι σε λειτουργία κουδουνίσματος, ενεργοποιήστε τον διακόπτη Δόνηση σε κουδούνισμα και τον άλλο απενεργοποιήστε.

  Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από επιθέσεις ανταλλαγής SIM

Ενώ έχετε την ελευθερία να επιλέξετε σε ποια λειτουργία θα ενεργοποιήσετε ή θα απενεργοποιήσετε τη δόνηση, δεν μπορείτε να επιλέξετε να απενεργοποιήσετε τη δόνηση για ας πούμε μια εισερχόμενη τηλεφωνική κλήση, αλλά να την διατηρήσετε ενεργοποιημένη για εισερχόμενα μηνύματα από αυτούς τους δύο διακόπτες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει. Απλώς χρειάζεται περισσότερος χρόνος για τη ρύθμιση και η ενεργοποίηση/απενεργοποίηση δεν είναι τόσο εύκολη όσο το να γυρίσετε έναν διακόπτη.

Για να απενεργοποιήσετε τη δόνηση για εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην επιλογή Ήχος> Ήχος κλήσης> Δόνηση. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε «Καμία». Ομοίως, για τα εισερχόμενα κείμενα μεταβείτε στην επιλογή Ήχος> Ήχος κειμένου> Δόνηση και επιλέξτε “Κανένα”. Αυτές οι προσαρμογές μπορούν να γίνουν μόνο για τους ήχους που αναφέρονται στην ενότητα Ήχοι. Όλοι αυτοί οι ήχοι είναι αυστηρά τόνοι εφαρμογών συστήματος. Δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε επιλεκτικά τη δόνηση για ειδοποιήσεις εφαρμογών στο iPhone. Θα ακολουθήσουν την υπόδειξη των διακοπτών Vibrate on Ring και Vibrate on Silent όταν αποφασίσουν να δονηθούν ή όχι.

  10 υπέροχα γραφικά στοιχεία αρχικής οθόνης iPhone για να ξεκινήσετε

Η ρύθμιση ήχων για μεμονωμένες ειδοποιήσεις εφαρμογών δεν μπορεί να αλλάξει, επομένως η προσαρμογή των ειδοποιήσεων δόνησης απαιτεί πάρα πολλά, εκτός εάν είστε διατεθειμένοι να κάνετε jailbreak στη συσκευή σας.