Πώς να απολυμάνετε τα χειριστήρια Xbox σας

Τα χειριστήρια Xbox κάθε ποικιλίας θα συγκεντρώσουν βρωμιά, μικρόβια και πολλά άλλα με την πάροδο του χρόνου. Αν και ορισμένες λύσεις λειτουργούν σε ορισμένα χειριστήρια, τα περισσότερα μαντηλάκια απολύμανσης δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε χειριστήρια Xbox One και Xbox Elite.

Θα ξέρετε πότε τα χειριστήρια Xbox σας έχουν άμεση ανάγκη από καλό καθάρισμα, καθώς μπορεί να αρχίσουν να δυσλειτουργούν. Τα κουμπιά μπορεί να κολλήσουν, τα joystick μπορεί να υποβαθμιστούν και πολλά άλλα. Σε γενικές γραμμές, είναι πάντα σημαντικό να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε τακτικά όλα τα χειριστήρια σας και να τα προστατεύετε από το να λερωθούν από την αρχή.

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τακτικές μπορούν να βοηθήσουν στην απολύμανση και να σκοτώσουν τα μικρόβια, αλλά δεν έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές κατά την καταπολέμηση παθογόνων και ιών όπως το COVID-19. Ανατρέξτε στο δικό σας τοπικούς αξιωματούχους δημόσιας υγείας Για έγκυρες οδηγίες για το πώς να κρατήσετε τον εαυτό σας ασφαλή.

  Bit Rot: Πώς οι σκληροί δίσκοι και οι SSD πεθαίνουν με την πάροδο του χρόνου

Το καλύτερο εργαλείο για τον καθαρισμό και την απολύμανση των ελεγκτών Xbox σας θα είναι ένα πανί από μικροΐνες, αν και οτιδήποτε είναι μαλακό και χωρίς χνούδι θα λειτουργήσει. Οι χαρτοπετσέτες, για παράδειγμα, δεν είναι ιδανικές γιατί μπορούν να αφήσουν μικροσκοπικά σωματίδια. Μπορείτε να βρείτε αυτά τα πανιά από μικροΐνες σε δίκαιη τιμή στα περισσότερα ηλεκτρονικά ή φυσικά καταστήματα που πωλούν προϊόντα καθαρισμού. Προχωρήστε και εφοδιαστείτε, καθώς αυτά τα πανιά μπορούν πάντα να καθαριστούν, να απολυμανθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν.

Είναι σημαντικό να σημειώσετε ποια διαλύματα καθαρισμού λειτουργούν καλύτερα και ακόμη πιο σημαντικό να σημειώσετε ποια διαλύματα καθαρισμού δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε. Απολυμαντικά και μικροβιοκτόνα μαντηλάκια δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε κανένα χειριστήριο Xbox One, Xbox One S, Xbox One X ή Xbox Elite. Για αυτούς τους ελεγκτές, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε διαλύματα ισοπροπυλικής αλκοόλης (IPA) που είναι συμπυκνωμένα σε ποσοστό 70% ή λιγότερο. Αυτά τα διαλύματα πωλούνται συχνά σε συγκεντρώσεις έως και 99%, επομένως επιθεωρήστε τη φιάλη για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ συμπυκνωμένη.

  Πώς να ελέγξετε πότε ένας τίτλος φεύγει από το Netflix

Εάν έχετε ένα παλαιότερο ασύρματο χειριστήριο Xbox ή ένα προσαρμοστικό χειριστήριο Xbox, Η Microsoft συνιστά συγκεκριμένα χρησιμοποιώντας επιθέματα Covidien™ Alcohol Prep, PDI Sani-Cloth® Plus, CaviWipes™, Clorox Healthcare® Bleach Μικροβιοκτόνα Μαντηλάκια ή Απολυμαντικά Μαντηλάκια Total Solutions®. Και πάλι, αυτά τα μαντηλάκια δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στα περισσότερα χειριστήρια Xbox One ή Xbox Elite.

Ποτέ μην βυθίζετε πλήρως το χειριστήριό σας σε οποιοδήποτε υγρό και κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να διατηρήσετε όσο το δυνατόν πιο στεγνά ανοίγματα όπως η υποδοχή ακουστικών. Φροντίστε να ελέγχετε κάθε γωνιά του ελεγκτή σας και να θυμάστε πάντα να πλένετε τα χέρια σας.

  Πώς να βρείτε τις καλύτερες προσφορές για διακοπές χρησιμοποιώντας τις Αγορές Google

Η απολύμανση δεν είναι καθαρισμός, αλλά και τα δύο είναι εξαιρετικά σημαντικά όταν πρόκειται να προστατεύσετε τον εαυτό σας, τους φίλους σας και την οικογένειά σας από μικρόβια και σκόνη από τυριά.