Πώς να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα Handoff στα Windows 10


Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα συστήματα επιτραπέζιων υπολογιστών θα εξαφανιστούν σύντομα. Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα smartphone και τα tablet τους όλο και περισσότερο για να κάνουν εργασίες για τις οποίες θα χρειάζονταν συνήθως έναν επιτραπέζιο υπολογιστή. Βρισκόμαστε σε αυτή τη μεταβατική περίοδο όπου τόσο οι επιτραπέζιοι υπολογιστές όσο και τα τηλέφωνα και τα tablet χρησιμοποιούνται τόσο για εργασία όσο και για ψυχαγωγία. Με την απειλή της εξαφάνισης οι επιτραπέζιοι υπολογιστές εξελίσσονται για να παραμένουν σχετικοί. Τα Windows 10 έχουν μια πραγματικά εκπληκτική δυνατότητα μεταβίβασης που συνοδεύει την Επετειακή Ενημέρωση 2016, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αναλαμβάνουν την εργασία τους στον επιτραπέζιο υπολογιστή τους από εκεί που την άφησαν στην κινητή συσκευή τους. Η δυνατότητα θα λειτουργεί για συσκευές iOS, Android και Windows Phone και έχει ήδη εμφανιστεί στο Preview Build 14332. Δείτε πώς μπορείτε να την ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε.

  Πώς να προσθέσετε προεπιλογές στο Adobe Lightroom

Για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα Handoff στα Windows 10, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Απόρρητο και στην καρτέλα Γενικά, κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι το κάτω μέρος. Εδώ θα βρείτε δύο επιλογές που ενεργοποιούν τη δυνατότητα Handoff. Η λειτουργία σάς επιτρέπει να συνεχίσετε την εργασία που είχατε ξεκινήσει σε άλλες συσκευές μέσω WiFi ή/και Bluetooth.

Ο διακόπτης “Να επιτρέπεται στις εφαρμογές στις άλλες συσκευές σας να εκκινούν εφαρμογές και να συνεχίζονται οι εμπειρίες σε αυτήν τη συσκευή” είναι για εφαρμογές που χρησιμοποιούν WiFi για να παραδώσουν την τελευταία σας εργασία. Ο διακόπτης επιλογής “Επιτρέψτε τις εφαρμογές στις άλλες συσκευές σας… μέσω Bluetooth” είναι για εφαρμογές που μπορούν να παραδώσουν εργασία μέσω Bluetooth.

  Κρυπτογραφήστε τα αρχεία και ορίστε Προγραμματίστε μια ημερομηνία διαγραφής για αυτά

Για να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα, πρέπει να εκτελείτε εφαρμογές που είναι συμβατές με τη λειτουργία Handoff στην κινητή συσκευή σας. Ομοίως, η αντίστοιχη επιφάνεια εργασίας αυτών των εφαρμογών πρέπει επίσης να υποστηρίζει το Handoff.

Το Handoff ως χαρακτηριστικό υπήρχε στο OS X για λίγο καιρό, αλλά αυτή είναι η πρώτη του απόδοση σε έκδοση Windows. Αν και είναι πιθανό να χρειαστεί λίγος χρόνος για να τελειοποιηθεί, το καλό είναι ότι λειτουργεί με όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα για κινητά.

Αυτή η δυνατότητα δοκιμάστηκε στο Windows 10 Preview Build 14332. Εάν αλλάξει η εφαρμογή στη σταθερή έκδοση των Windows 10, θα ενημερώσουμε αυτήν την ανάρτηση ανάλογα.

  Πώς να διορθώσετε την επαναφορά των εφαρμογών να εκτελούνται στο παρασκήνιο στα Windows 10