Πώς να αποκτήσετε προσαρμοσμένα θέματα στα Windows 10 (με Stardock Curtains)

Αν θελήσατε ποτέ να αλλάξετε την εμφάνιση και την αίσθηση των Windows 10, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να το κάνετε χάρη στο Κουρτίνες Stardock, ένα νέο βοηθητικό πρόγραμμα επί πληρωμή από τους κατασκευαστές Fences και WindowBlinds. Δείτε πώς να το ρυθμίσετε.

Τι είναι οι κουρτίνες Stardock;

Το Curtains είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα λογισμικού που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την εμφάνιση των Windows 10 με στυλ που αλλάζουν την εμφάνιση των περιγραμμάτων των παραθύρων, των κουμπιών διεπαφής και της γραμμής εργασιών με διαφορετικά θέματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε τα Windows 10 να μοιάζουν πολύ με άλλα λειτουργικά συστήματα, όπως τα Windows XP ή OS/2, ή μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα εντελώς νέο θέμα που ταιριάζει στα γούστα σας.

Από τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το Curtains είναι εμπορικό λογισμικό που κοστίζει 9,99 $, αλλά και το Stardock προσφέρει δωρεάν δοκιμή 30 ημερών που σας επιτρέπει να του κάνετε ένα test drive. Περιλαμβάνεται επίσης με την πιο ακριβή σουίτα Object Desktop του Stardock, η οποία προσφέρει άλλα χρήσιμα βοηθητικά προγράμματα, όπως Fences για την οργάνωση των εικονιδίων της επιφάνειας εργασίας σας.

  Πώς να διαγράψετε το αρχείο αδρανοποίησης στα Windows 10

Είμαστε θαυμαστές των βοηθητικών προγραμμάτων του Stardock εδώ και χρόνια. Τα βοηθητικά προγράμματα της εταιρείας είναι εξαιρετικά αν θέλετε να ξοδέψετε λίγα χρήματα για μια πιο προσαρμόσιμη επιφάνεια εργασίας των Windows με δυνατότητα προσαρμογής.

Τι μπορείτε να κάνετε με τις κουρτίνες Stardock

Εάν θέλετε μια αλλαγή από την προεπιλεγμένη εμφάνιση και αίσθηση των Windows 10, οι Κουρτίνες είναι ένας πολύ εύχρηστος αξιόπιστος τρόπος για να κάνετε την επιφάνεια εργασίας σας να φαίνεται νέα (ή παλιά!).

Το Curtains περιέχει πολλά στοιχεία καινοτομίας, επειδή μπορεί να κάνει τα Windows 10 να μοιάζουν επιφανειακά με απαρχαιωμένα λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows XP, το IBM OS/2, το Amiga Workbench, το κλασικό Mac OS και άλλα.

  Πώς να αφαιρέσετε ένα λειτουργικό σύστημα από το μενού εκκίνησης στα Windows 10

Κάθε στυλ συνοδεύεται συχνά από μια ταπετσαρία επιφάνειας εργασίας σε θέμα. Για παράδειγμα, το στυλ των Windows XP περιλαμβάνει μια φωτογραφία “green hills” παρόμοια με αυτή που αποστέλλεται με τα XP και επίσης ένα λογότυπο των Windows XP.

Υπάρχει επίσης ένα πολύ προσεγμένο μονόχρωμο στυλ Macintosh, το οποίο κρούει πολλά νοσταλγικά καμπανάκια για όποιον μεγάλωσε με κλασικό Mac.

Με την πλήρη έκδοση του λογισμικού Curtains, μπορείτε να κατεβάσετε στυλ που έχουν δημιουργηθεί από άλλους ή να δημιουργήσετε μόνοι σας προσαρμοσμένα στυλ και να τα μοιραστείτε με άλλους στο διαδίκτυο. Πολυ κομψο.

Πώς μπορώ να το αποκτήσω;

Αν σε ενδιαφέρει, κατεβάστε Κουρτίνες από τον ιστότοπο του Stardock και εγκαταστήστε το. Είναι πολύ διαισθητικό και εύκολο στη χρήση και λειτουργεί με το Chrome και το Edge καθώς και με πολλές άλλες τυπικές εφαρμογές των Windows. Θα έχετε μια δοκιμή 30 ημερών στην αρχή, αλλά μπορείτε να την αγοράσετε ανά πάσα στιγμή.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το Hyper-V στα Windows 10

Και τέλος: Curtains vs. WindowBlinds

Το Stardock πουλάει επίσης ένα παρόμοιο προϊόν με Windows 10 που ονομάζεται WindowBlinds. Ποιά είναι η διαφορά? Το Curtains λειτουργεί με την εγγενή λειτουργία skinning των Windows 10 που ενεργοποιεί τη Dark Mode. Αυτό κάνει τα θέματα που δημιουργούνται με Κουρτίνες πιο εύκολα στη δημιουργία και δυνητικά συμβατά με περισσότερες εφαρμογές.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα: Σε αντίθεση με τα WindowBlinds, τα κουμπιά της γραμμής τίτλου πρέπει να παραμείνουν στις συνήθεις θέσεις τους και οι γραμμές κύλισης δεν μπορούν να αλλοιωθούν ξανά.

Το WindowBlinds αναλαμβάνει πλήρως την απόδοση των παραθύρων, ώστε να μπορεί να αποδίδει πιο σύνθετα θέματα—αλλά τα θέματα είναι επίσης πιο περίπλοκα στη δημιουργία και κάθε στοιχείο διεπαφής πρέπει να δημιουργηθεί από την αρχή για να έχει ένα συνεκτικό θέμα. Από την άλλη πλευρά, τα θέματα WindowBlinds έχουν μεγαλύτερη ισχύ στον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται τα παράθυρα των εφαρμογών, έτσι ώστε οι θέσεις των κουμπιών τίτλου να μπορούν να αναδιατάσσονται και οι γραμμές κύλισης μπορούν να αφαιρεθούν.

Διασκεδάστε με την προσαρμογή των Windows!