Πώς να διορθώσετε το πάγωμα και τη συντριβή της κάμερας Web στα Windows 10

Η Ενημέρωση Επετείου των Windows 10 ήταν μια σημαντική ενημέρωση και, όπου ήρθε με ορισμένες σημαντικές δυνατότητες, είχε επίσης αρκετά προβλήματα. Αξιοσημείωτο μεταξύ των προβλημάτων με την ενημέρωση είναι ότι η κάμερα παγώνει συνεχώς και συντρίβεται. Η προεπιλεγμένη εφαρμογή Κάμερα, καθώς και άλλες εφαρμογές που πρέπει να χρησιμοποιούν την κάμερα παγώνουν ή διακόπτονται κατά την εκκίνηση. Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το σφάλμα, δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Είναι αποτέλεσμα μιας αλλαγής που έκανε η Microsoft στον τρόπο αποκωδικοποίησης της ροής βίντεο. Δεν αντιμετωπίζουν όλοι τα σφάλματα, αλλά εάν αντιμετωπίζετε, μια επεξεργασία μητρώου είναι ο μόνος τρόπος για να το διορθώσετε. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

  Πώς να ανοίξετε το PowerShell σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία στα Windows 10

Θα χρειαστείτε δικαιώματα διαχείρισης για να κάνετε μια αλλαγή στο μητρώο. Είναι καλύτερο να συνδεθείτε με έναν λογαριασμό διαχειριστή προτού ξεκινήσετε την επεξεργασία του μητρώου. Μόλις συνδεθείτε, πληκτρολογήστε Win+R και στο πλαίσιο διαλόγου εκτέλεσης, πληκτρολογήστε ‘regedit’. Πατήστε enter για να ανοίξετε τον Επεξεργαστή Μητρώου των Windows.

Παω σε,

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows Media FoundationPlatform

Δημιουργήστε μια νέα τιμή DWORD. Για να δημιουργήσετε την τιμή, μεταβείτε στην τιμή Αρχείο>Νέο>DWORD (32-bit). Εναλλακτικά, απλώς κάντε δεξί κλικ μέσα στο δεξί παράθυρο και επιλέξτε New>DWORD (32-bit) τιμή.

Ονομάστε τη νέα τιμή “EnableFrameServerMode” και βεβαιωθείτε ότι η τιμή της έχει οριστεί σε “0”. Όλες οι νέες τιμές που δημιουργούνται έχουν οριστεί σε “0” από προεπιλογή, αλλά θα πρέπει να ελέγξετε ξανά για κάθε περίπτωση.

  Η δημοφιλής εφαρμογή μεταφοράς περιεχομένου Android Pushbullet έρχεται στα Windows

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην ακόλουθη θέση στο μητρώο και δημιουργήστε μια νέα τιμή DWORD. Και πάλι, ονομάστε αυτήν την τιμή “EnableFrameServerMode” και βεβαιωθείτε ότι η τιμή της έχει οριστεί σε “0”.

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREWOW6432NodeMicrosoftWindows Media FoundationPlatform

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε. Εκκινήστε ξανά τις εφαρμογές της κάμεράς σας και θα λειτουργήσουν κανονικά. Εάν η εφαρμογή της κάμεράς σας λειτουργεί καλά και δεν βλέπετε αυτήν την τιμή DWORD στο μητρώο σας, μην νομίζετε ότι χρειάζεται να την προσθέσετε. Η τιμή αντικαθιστά ένα πρόβλημα που προκλήθηκε από τη Microsoft που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται ορισμένες ροές βίντεο από ορισμένες κάμερες, δημιουργώντας έτσι προβλήματα σε ορισμένους χρήστες. Δεν αντιμετωπίζουν όλοι αυτό το σφάλμα και εάν η κάμερα web λειτουργεί καλά, δεν χρειάζεται να ψάξετε καθόλου στο μητρώο. Η απουσία αυτής της τιμής στο μητρώο δεν θα επηρεάσει τίποτα.

  Τρόπος δημιουργίας στιγμιότυπου οθόνης μεμονωμένα στοιχεία διεπαφής χρήστη [Windows]

Σε αυτό το σημείο δεν είναι σαφές εάν η επίσημη επιδιόρθωση του προβλήματος πρέπει να προέρχεται από τη Microsoft με τη μορφή ενημέρωσης ή από προγραμματιστές εφαρμογών που θα χρειαστεί να ενημερώσουν τις εφαρμογές τους, ώστε να παίζουν σύμφωνα με τους νέους κανόνες που έχει περιγράψει η Microsoft. Υποθέτουμε ότι πιθανότατα είναι πρόβλημα της Microsoft.

μέσω Lifehacker