Πώς να αποκτήσετε νέες δυνατότητες του Office 365 Έως και έξι μήνες νωρίτερα

Εάν είστε πρώιμος χρήστης που θέλει να αποκτήσει τα πάντα καινούργια όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, μπορείτε να αλλάξετε το πρόγραμμα κυκλοφορίας του Office 365 για να λάβετε εκδόσεις “στοχευμένης έκδοσης” των εφαρμογών του Office 365 (αν πιστεύετε ότι είναι καλή ιδέα).

Πώς λειτουργούν οι ενημερώσεις του Office 365

Καλύψαμε το πρόγραμμα ενημέρωσης των Windows και γιατί φαίνεται ότι τα Windows 10 ενημερώνονται τόσο συχνά, αλλά το Office 365 είναι λίγο διαφορετικό. Διαθέτει εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές όπως το Outlook, το Word και το Excel, αλλά και εκδόσεις ιστού αυτών των κλασικών εφαρμογών και μια ολόκληρη δέσμη εφαρμογών μόνο για web, όπως το Flow, το Forms και το Sway.

Οι εφαρμογές Ιστού ενημερώνονται αρκετά τακτικά, με διορθώσεις σφαλμάτων και μικρές τροποποιήσεις που γίνονται αμέσως μόλις είναι διαθέσιμες. Οι σημαντικές αλλαγές στον ιστό και τις εφαρμογές πελατών συνήθως τηλεγραφούνται αρκετά νωρίτερα, με μια σημαντική ενημέρωση να κυκλοφορεί περίπου κάθε έξι μήνες. Ωστόσο, υπάρχει κανονική κυκλοφορία κάθε μήνα ενημερώσεων και βελτιώσεων.

Από προεπιλογή, η συνδρομή σας στο Office 365 είναι σε αυτό που είναι γνωστό ως “παγκόσμια τυπική έκδοση”. Αυτό σημαίνει ότι εσείς (μαζί με τους περισσότερους άλλους συνδρομητές) λαμβάνετε την κυκλοφορία μόνο αφού έχετε περάσει από αρκετούς «δακτυλίους» δοκιμών. Αυτά τα δαχτυλίδια είναι:

  Πώς να κάνετε αυτόματη σίγαση του ήχου όταν τα ακουστικά είναι αποσυνδεδεμένα στα Windows 10

Ring 0: Η ομάδα χαρακτηριστικών της Microsoft που έκανε την αλλαγή.
Δαχτυλίδι 1: Η ευρύτερη ομάδα O365 στη Microsoft.
Δαχτυλίδι 2: Ολόκληρη η Microsoft.
Κουδούνισμα 3: Συνδρομητές που έχουν ζητήσει να λάβουν στοχευμένες εκδόσεις.
Κουδούνισμα 4: Παγκόσμια τυπική έκδοση (το κουδούνισμα της συνδρομής σας είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή).

Μια αλλαγή πρέπει να δοκιμαστεί με επιτυχία σε ένα δαχτυλίδι προτού διατεθεί στον επόμενο, ευρύτερο δακτύλιο χρηστών. Το Ring 4 —η παγκόσμια τυπική έκδοση που είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή η συνδρομή σας—είναι ο τελικός κουδουνισμός και μια αλλαγή αποδεσμεύεται σε αυτό το δαχτυλίδι μόνο όταν έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στους τέσσερις προηγούμενους ήχους.

Μπορείτε να αλλάξετε από το να είστε στην παγκόσμια τυπική έκδοση (δακτύλιος 4) στη στοχευμένη έκδοση (δακτύλιος 3), αλλά μόνο εάν έχετε πρόσβαση στο Κέντρο διαχείρισης του Office 365.

Όπως έχουμε συζητήσει προηγουμένως, το Κέντρο Διαχειριστή είναι διαθέσιμο εάν έχετε έναν τομέα (π.χ. AcmeRockets.com) και η Microsoft παρέχει το email για αυτόν τον τομέα (π.χ. [email protected]). Για προσωπικούς χρήστες, ο πιο συνηθισμένος τρόπος που συμβαίνει αυτό είναι εάν αγοράζετε έναν τομέα από έναν καταχωρητή/κεντρικό υπολογιστή και προσφέρουν email που φιλοξενείται από το Office 365 ως μέρος του πακέτου. Αυτό ονομάζεται επιχειρηματικό σχέδιο και το Κέντρο διαχείρισης του Office 365 σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε τους χρήστες O365, τη συνδρομή, τις άδειες και τις καθολικές ρυθμίσεις του οργανισμού σας.

  Δείτε νόμιμα τις δημόσιες πληροφορίες για σύνδεση 3ου βαθμού στο LinkedIn

Προτού σας δείξουμε πώς να μεταβείτε στο στοχευμένο σχέδιο κυκλοφορίας, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα οφέλη και τους κινδύνους. Θα έχετε πρόσβαση στις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του Microsoft Office 365 έως και έξι μήνες γρηγορότερα από τους χρήστες στην τυπική έκδοση, κάτι που είναι δυνητικά υπέροχο — εάν οι ενημερώσεις λειτουργούν όπως αναμένεται. Αυτός είναι ο κίνδυνος: Ενώ οι τρεις πρώτοι κύκλοι δοκιμών θα έπρεπε να έχουν εντοπίσει σημαντικά σφάλματα, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα έχουν εντοπίσει κάθε σφάλμα. Λειτουργείτε ουσιαστικά ως ελεγκτής για τη Microsoft, αν και σε λογισμικό που έχει ήδη υποβληθεί σε αρκετά εκτεταμένες δοκιμές. Εάν χρειάζεστε οι εφαρμογές του Office να είναι όσο το δυνατόν πιο σταθερές και αξιόπιστες, ειδικά εάν τις χρησιμοποιείτε για να τηρείτε προθεσμίες, θα πρέπει να παραμείνετε στην τυπική έκδοση.

Πώς να αλλάξετε στη στοχευμένη έκδοση

Έχοντας αυτό κατά νου, δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε στη στοχευμένη έκδοση (και να επιστρέψετε στην τυπική έκδοση, αν θέλετε).

Ανοίξτε την πύλη web του Office 365 και μεταβείτε στο Κέντρο διαχειριστή.

  Πώς να βρείτε συγχρονισμένες ταπετσαρίες στα Windows 10

Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις > Προφίλ οργανισμού.

Αναζητάτε την επιλογή «Προτιμήσεις έκδοσης», η οποία θα σας πει σε ποιο «κομμάτι κυκλοφορίας» βρίσκεστε. Κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία για να αλλάξετε αυτό το κομμάτι κυκλοφορίας.

Εάν είστε ο μόνος που χρησιμοποιεί τη συνδρομή σας στο Office 365 (ή θέλετε όλοι οι άλλοι να χρησιμοποιούν τη συνδρομή σας για να λαμβάνουν τις στοχευμένες εκδόσεις), αλλάξτε το κομμάτι κυκλοφορίας σε “Στοχευμένη κυκλοφορία για όλους”. Διαφορετικά, επιλέξτε “Στοχευμένη κυκλοφορία για επιλεγμένους χρήστες”, η οποία θα σας δώσει την επιλογή ποιοι χρήστες λαμβάνουν ποιο κομμάτι κυκλοφορίας. Αφού κάνετε την επιλογή σας, κάντε κλικ στο «Επόμενο».

Υποθέτοντας ότι επιλέξατε «Στοχευμένη κυκλοφορία για όλους», διαβάστε το προειδοποιητικό μήνυμα και εάν θέλετε να προχωρήσετε, κάντε κλικ στο «Επόμενο». Αυτό θα ενημερώσει την επιλογή σας.

Και αυτό είναι όλο. τελείωσες. Κάντε κλικ στο «Κλείσιμο» στο παράθυρο Προτιμήσεις έκδοσης.

Η αλλαγή θα διαρκέσει έως και 24 ώρες για να φιλτραριστεί, αλλά ο πελάτης και οι εφαρμογές ιστού σας θα μετακινηθούν στις στοχευμένες εκδόσεις κυκλοφορίας αρκετά γρήγορα. Εάν θέλετε να επιστρέψετε στην τυπική έκδοση, ακολουθήστε ξανά τις οδηγίες, αλλά επιλέξτε “Τυπική έκδοση” αντί για “Στοχευμένη έκδοση”.