Πώς να αποκτήσετε μια πιστοποίηση VMware (VCP): Πλήρης οδηγός

Οι πιστοποιήσεις VMware Certified Professional (VCP) έχουν σχεδιαστεί για επαγγελματίες πληροφορικής για την υποστήριξη της υποδομής VMware και των σχετικών προϊόντων.

Τι είναι το VMware;

Μια εικονική αναπαράσταση ενός πραγματικού υπολογιστή, πλατφορμών υλικού, συσκευών αποθήκευσης και πόρων δικτύου δημιουργείται μέσω της τεχνολογικής διαδικασίας που ονομάζεται εικονικοποίηση.

Η εικονικοποίηση γίνεται πιο διαδεδομένη σε όλες τις επιχειρήσεις, καθώς βελτιώνει την αποτελεσματικότητα, διευκολύνει τη διαχείριση και μειώνει το κόστος.

Η πιο δημοφιλής πλατφόρμα εικονικοποίησης παγκοσμίως είναι η VMWare. Η VMware έχει μερίδιο αγοράς 12,08%, σύμφωνα με την Statista. Οι οργανισμοί μπορούν να διαχειρίζονται την εικονική τους υποδομή και να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό με τη βοήθεια της VMware.

Η ζήτηση για πιστοποιημένους επαγγελματίες εικονικοποίησης αυξάνεται ετησίως καθώς οι επιχειρήσεις εφαρμόζουν ταχύτερα την τεχνολογία εικονικοποίησης.

Αυτό το άρθρο θα συζητήσει τις πολυάριθμες πιστοποιήσεις, τιμές, προϋποθέσεις και άλλες απαιτήσεις της VMware για την απόκτηση πιστοποίησης VCP.

Τι είναι η πιστοποίηση VCP;

Θέλετε να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό και να προσελκύσετε εργοδότες με ισχυρότερο βιογραφικό; Εάν ναι, μια πιστοποίηση θα μπορούσε να σας βοηθήσει να το κάνετε.

Το VCP σημαίνει VMware Certified Professional. Στον κλάδο της εικονικοποίησης, είναι ένα από τα πιο διάσημα και περιζήτητα διαπιστευτήρια. Οι επαγγελματίες με την ονομασία VMware Certified Professional (VCP) μπορούν να επιδείξουν προϊόντα VMware και να έχουν εργασιακή γνώση για το πώς να τα χρησιμοποιούν και να επιλύουν προβλήματα.

Οι στόχοι του VMware Certified Professional είναι να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες τηρώντας τις βέλτιστες πρακτικές για την εφαρμογή πλατφορμών VMware σε όλες τις εταιρείες.

Οι κύριες αρμοδιότητες του VCP είναι οι εξής:

  • Υποστήριξη, διαμόρφωση, οργάνωση και διατήρηση εικονικοποίησης κέντρου δεδομένων
  • Αυτοματοποίηση πολύπλοκων καθημερινών εργασιών για τη βελτίωση του περιβάλλοντος vSphere του VMware
  • Ρύθμιση, διαχείριση και διαχείριση εικονικής δικτύωσης NSX
  • Χρησιμοποιώντας το VMware Horizon για το σχεδιασμό, τη ρύθμιση και τη διαχείριση λύσεων Digital Workspace.
  • Εφαρμογή μέτρων ασφαλείας στον εκσυγχρονισμό εφαρμογών νέφους VMware για όφελος από τις σύγχρονες πλατφόρμες και υποδομές υπολογιστών

Καμία άλλη πιστοποίηση δεν θα σας προσφέρει μεγαλύτερη αξία για τα χρήματά σας, εάν θέλετε να επιδείξετε την εξειδίκευσή σας σε προϊόντα VMware ή να επιδιώξετε τη διαπίστευση ως ειδικός σε VCP.

Υπό το πρίσμα αυτό, η απόκτηση της πιστοποίησης VCP είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να ενισχύσετε την καριέρα και το βιογραφικό σας. Η πιστοποίηση VCP μπορεί να σας προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κατά την αναζήτηση εργασίας, επειδή πολλοί εργοδότες εκτιμούν αυτό το διαπιστευτήριο.

Ποιες είναι οι πιστοποιήσεις VMware που προηγούνται και έρχονται μετά το VCP;

Η VMware έχει διευρύνει τον ορίζοντά της για να προσεγγίσει κάθε πτυχή του cloud και της εικονικοποίησης και να υποστηρίξει τα διάφορα στοιχεία και τις τεχνολογίες του ακολουθώντας εξειδικευμένες πιστοποιήσεις που έχουν σχεδιαστεί:

VMware Certified Advanced Professional (VCAP)-Σχεδίαση: Οι αρχιτέκτονες, οι διαχειριστές και οι μηχανικοί θα πρέπει να αποκτήσουν την πιστοποίηση VMware Certified Advanced Professional (VCAP) για τη διαχείριση, την υλοποίηση και τη βελτιστοποίηση των υποδομών VMware vSphere.

  Πώς να σταματήσετε την αυτόματη εναλλαγή των AirPods μεταξύ iPhone και iPad

VMware Certified Advanced Professional (VCAP)-Ανάπτυξη: Η πιστοποίηση πιστοποιεί την ικανότητά σας στη ρύθμιση και τη βελτίωση περιβαλλόντων VMware vSphere.

VMware Certified Design Expert (VCDX): Ο πιστοποιημένος επαγγελματίας VCDX προσφέρει την καλύτερη δυνατή απόδοση και διαθεσιμότητα από την υποδομή και τις εφαρμογές VMware. Είναι μια πιστοποίηση κορυφαίας βαθμίδας που δημιουργήθηκε για αρχιτέκτονες που εγκαθιστούν λύσεις επιχειρηματικού επιπέδου.

Εκτός από αυτό, υπάρχουν διάφορες άλλες εξειδικεύσεις που μπορούν να επιλέξουν οι επαγγελματίες VCP: λίγες από αυτές παρατίθενται παρακάτω:

  • Πιστοποιημένος ειδικός VMware (vSAN)
  • VMware Certified Specialist Cloud Provider
  • VMware Certified Specialist AWS
  • VMware Specialist vRealize Operations
  • VMware Certified Cloud Foundation
  • VMware Certified Master Specialist
  • Πιστοποιημένος εμπειρογνώμονας υλοποίησης κέντρου δεδομένων VMware
  • Πιστοποιημένος ειδικός VMware με την Tanzu

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι πιστοποίησης VCP;

Οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες της VMware επικυρώνουν τις κρίσιμες δεξιότητες που απαιτούνται για την ενσωμάτωση και τη διαχείριση διαφορετικών τεχνολογικών πτυχών για την επίτευξη βέλτιστης απόδοσης.

Το VMware διαθέτει διάφορες πιστοποιήσεις VCP για την υποστήριξη πολλαπλών τεχνολογικών τομέων, όπως:

#1. Εικονικοποίηση κέντρου δεδομένων (VCP-DCV)

Η ειδικότητα του Data Center του VMware Certified Professional παρέχει μια αξιόπιστη και ασφαλή αρχιτεκτονική VMware. Η πιστοποίηση επαληθεύει την επάρκεια ενός υποψηφίου στη χρήση βέλτιστων πρακτικών για τη διαχείριση και την υποστήριξη της υποδομής vSphere.

#2. Εικονικοποίηση δικτύου (VCP-NV)

Αυτή η πιστοποίηση επαληθεύει την επάρκεια ενός ατόμου στην εγκατάσταση, τη διαμόρφωση και τη διαχείριση εικονικής δικτύωσης NSX. Ο επαγγελματίας με πιστοποίηση VCP-NV υποστηρίζει τα στοιχεία εικονικής δικτύωσης και ασφάλειας.

#3. Διαχείριση και Αυτοματοποίηση Cloud (VCP-CMA)

Αυτή η πιστοποίηση πιστοποιεί την τεχνογνωσία του κατόχου με το λογισμικό διαχείρισης νέφους vRealize Suite της VMware. Το Lifecycle Manager, το vRealize Operations, ο αυτοματισμός και τα αναλυτικά στοιχεία καταγραφής είναι όλα τα στοιχεία της σουίτας.

#4. Υπολογισμός Τελικού Χρήστη (VCP-DTM)

Αυτός ο κάτοχος πιστοποίησης διασφαλίζει τη δυνατότητα προσφοράς υπολογιστικών λύσεων στον τελικό χρήστη, όπως η επαγγελματική υποστήριξη περιβαλλόντων VMware Horizon, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για εικονικούς επιτραπέζιους υπολογιστές, εφαρμογές και διαδικτυακές υπηρεσίες.

#5. Ασφάλεια (VCP – Ασφάλεια)

Ο πιστοποιημένος ειδικός έχει τη γνώση και την τεχνογνωσία για να υποστηρίξει τις λύσεις ασφαλείας της VMware. Επαληθεύει τις διαχειριστικές δεξιότητες του υποψηφίου για το VMware Carbon Black Cloud, το Workspace ONE και το NSX-T Data Center.

#6. Εκσυγχρονισμός Εφαρμογών (VCP-AM)

Επιβεβαιώνει την επάρκεια του αιτούντος σε βασικές εγγενείς δυνατότητες του cloud, όπως η αποθήκευση εμπορευματοκιβωτίων, το Kubernetes και ο εκσυγχρονισμός εφαρμογών. Επιπλέον, παρουσιάζει ικανότητες διαχείρισης για το VMware Tanzu και σχετικά συστήματα όπως το Kubernetes Grid και το Mission Control.

#7. Ψηφιακός χώρος εργασίας (VCP-DW 2022)

Αυτή η διαπίστευση σχετίζεται με την πλατφόρμα ψηφιακού χώρου εργασίας της VMware. Επαληθεύει ότι ο κάτοχος μπορεί να υποστηρίξει εργασίες από άκρο σε άκρο, όπως η συντήρηση και η βελτίωση της υποδομής για να διασφαλιστεί ότι ο ψηφιακός χώρος εργασίας λειτουργεί ομαλά.

Κόστος μαθημάτων και εξέτασης VCP

Κάθε πιστοποίηση VCP πρέπει να πληροί ένα σύνολο κριτηρίων ανά πολιτική πιστοποίησης VMware.

Οι υποψήφιοι πρέπει να ολοκληρώσουν την παρακάτω εκπαίδευση εάν σχεδιάζουν να αποκτήσουν πιστοποίηση Data Center Virtualization (VCP-DCV).

  • VMware vSphere: Εγκατάσταση, Διαμόρφωση, Διαχείριση [V7] Ή
  • VMware vSphere: Βελτιστοποίηση και κλίμακα [V7] Και
  • Professional VMware vSphere 7. x (2V0-21.20)

Θα εξετάσουμε τις λεπτομέρειες του μαθήματος για το VMware vSphere: Εγκατάσταση, Διαμόρφωση, Διαχείριση [V7] από τα δύο παραπάνω και το Professional VMware vSphere 7. x (2V0-21.20).

VMware vSphere: Εγκατάσταση, Διαμόρφωση, Διαχείριση [V7]: Τα κύρια θέματα αυτού του μαθήματος είναι η εκτενής πρακτική εκπαίδευση σχετικά με την εγκατάσταση, τη διαμόρφωση και τη διαχείριση του VMware vSphere 7, συμπεριλαμβανομένων των VMware ESXi 7 και VMware vCenter Server 7. Σε αυτό το μάθημα, θα μάθετε πώς να διαχειρίζεστε μια υποδομή vSphere για οποιοδήποτε φίρμα μεγέθους.

  Διορθώστε το μη αναμενόμενο σφάλμα στο Netflix

Σε ευρύτερο επίπεδο, αυτό το μάθημα περιλαμβάνει τα ακόλουθα περιεχόμενα:

  • Διακομιστής vCenter και εικονικές μηχανές
  • Ρύθμιση και διαχείριση εικονικών δικτύων και εικονικής αποθήκευσης
  • Διαχείριση εικονικής μηχανής
  • Παρακολούθηση και Διαχείριση Πόρων
  • Συμπλέγματα στο vSphere
  • Διαχείριση κύκλου ζωής για vSphere

Το αναλυτικό υλικό του μαθήματος είναι διαθέσιμο στο VMware vSphere.

Professional VMware vSphere 7. x (2V0-21.20): Η επάρκεια ενός επαγγελματία στη διαχείριση, την υλοποίηση και την αντιμετώπιση προβλημάτων μιας υποδομής VMware vSphere 7, η οποία περιλαμβάνει VMware ESXi 7 και VMware vCenter Server 7, επικυρώνεται με επιτυχία στην εξέταση. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στον οδηγό εξέτασης VMware vSphere.

Τέλος εξέτασης VCP

Ανάλογα με την τοποθεσία και το νόμισμά σας, το κόστος εξέτασης μπορεί να αλλάξει. Στις ΗΠΑ, η πιστοποίηση Data Center Virtualization (VCP-DCV) κοστίζει 250 $.

Το VMware χρεώνει 4250 $ για να παρακολουθήσει το προαπαιτούμενο μάθημα, «VMware vSphere: Εγκατάσταση, Διαμόρφωση, Διαχείριση [V7]”. Αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ένας άλλος προμηθευτής να προσφέρει αυτήν την εκπαίδευση με λιγότερα χρήματα.

Η εξέταση Professional VMware vSphere 7. x (2V0-21.20) κοστίζει 250 $.

Επισκόπηση της εξέτασης VCP

Η VMware στοχεύει να διασφαλίσει ότι οι επαγγελματίες έχουν την απαραίτητη εμπειρία και δεξιότητες πριν εγγραφούν σε πιστοποιήσεις VCP, καθώς οι πιστοποιήσεις VCP είναι άκρως αναγνωρισμένες και αξιόπιστες.

Για να παρακολουθήσετε πιστοποιήσεις VCP, η VMware έχει δημιουργήσει ένα σύνολο απαιτήσεων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να ακολουθήσουν την ακόλουθη διαδρομή πιστοποίησης για να λάβουν μέρος στην εξέταση του Data Center Virtualization (VCP-DCV):

Προαπαιτούμενα

  • Συνιστάται να έχετε 6 έως 12 μήνες εργασιακής εμπειρίας με το vSphere 7. x
  • Απαιτείται για να παρακολουθήσετε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο από το VMware vSphere: Εγκατάσταση, Διαμόρφωση, Διαχείριση [V7] (τα περιεχόμενα εξηγούνται στην παραπάνω παράγραφο) Ή VMware vSphere: Βελτιστοποίηση και Κλιμάκωση [V7].
  • Επιτυχία στις κατατακτήριες εξετάσεις: Professional VMware vSphere 7. x (2V0-21.20) (περιεχόμενα που εξηγούνται στην παραπάνω παράγραφο)

Εάν έχετε προηγούμενες πιστοποιήσεις VCP, αυτές οι προϋποθέσεις θα αλλάξουν. Μπορείτε να ανατρέξετε στον επίσημο οδηγό πιστοποίησης VMware VCP-DCV για περισσότερες πληροφορίες.

Όπως και η πιστοποίηση Data Center Virtualization (VCP-DCV), η VMware έχει ορίσει προϋποθέσεις ώστε όλες οι πιστοποιήσεις VCP να αποκτήσουν πιστοποίηση VCP. Η VMware δεν θα δώσει το πιστοποιητικό μέχρι να εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις.

Διάρκεια Εξετάσεων

Πιστοποίηση Data Center Virtualization (VCP-DCV): Οι υποψήφιοι πρέπει να απαντήσουν συνολικά σε 70 ερωτήσεις και ο χρόνος που διατίθεται είναι 130 λεπτά. Η βαθμολογία επιτυχίας είναι 300.

Πώς να προγραμματίσετε μια εξέταση;

Οι εξετάσεις VMware πρέπει να επιχειρήσουν είτε διαδικτυακά είτε σε εξουσιοδοτημένο κέντρο δοκιμών VMware. Ως εξουσιοδοτημένος συνεργάτης δοκιμών της VMware, η Pearson VUE διεξάγει και διαχειρίζεται όλα τα ραντεβού εξετάσεων για την πιστοποίηση VMware.

Για να εγγραφείτε για την εξέταση ηλεκτρονικά, μεταβείτε στο VMware Mylearn. Αφού συνδεθείτε στην πύλη του, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση ανάμεσα στα πολυάριθμα εξεταστικά κέντρα.

Ποια είναι η εγκυρότητα της πιστοποίησης VCP και ποιο είναι το εύρος μισθών για ένα πιστοποιημένο VCP;

Ο διαχειριστής συστήματος, ο ανώτερος διαχειριστής συστήματος, ο μηχανικός συστήματος και ο αρχιτέκτονας επιχειρήσεων είναι μερικά μόνο από τα επαγγέλματα που μπορεί να έχουν άτομα με πιστοποίηση VCP.

Ανάλογα με την τεχνογνωσία, την περιοχή και τον εργοδότη, οι επαγγελματίες VCP κερδίζουν ένα ευρύ φάσμα μισθών. Σύμφωνα με το Payscale, το εύρος εισοδήματος για τους εργαζόμενους με πιστοποίηση VCP είναι μεταξύ 71.000 και 140.000 $. Ένας βασικός μισθός 101.000 $ είναι χαρακτηριστικός.

Εγκυρότητα πιστοποίησης VCP

Η VMware εφάρμοσε αρχικά μια διετής πολιτική επαναπιστοποίησης για να εγγυηθεί ότι οι κάτοχοι πιστοποίησης διατηρούν τις ικανότητές τους και έχουν ενημερωμένες πληροφορίες. Τον Απρίλιο του 2019, η VMware ανακοίνωσε τροποποιήσεις στη διαδικασία επαναπιστοποίησης VCP εξαλείφοντας τη διετής υποχρεωτική απαίτηση ανανέωσης.

  12 Αναλυτές πακέτων δικτύου για Sysadmin και αναλυτές ασφαλείας

Ως αποτέλεσμα, εάν επιλέξετε να μην κάνετε αναβάθμιση σε πιο πρόσφατη πιστοποίηση, η πιστοποίηση VCP δεν θα χάσει την ισχύ της.

Λόγω των συχνών ενημερώσεων σε προϊόντα και λύσεις VMware, η αναβάθμιση των πιστοποιήσεων και η επαναπιστοποίηση εξακολουθούν να είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των σημερινών γνώσεων και ικανοτήτων. Η πολιτική επαναπιστοποίησης της VMware θα σας δώσει περισσότερες πληροφορίες εάν θέλετε να αναβαθμίσετε ή να επαναπιστοποιήσετε.

Πόροι που θα βοηθήσουν με την εξέταση ή το απαιτούμενο μάθημα

Professional VMware vSphere 7. x Exam VCP-DCV 2022

Οι συνεδρίες πρακτικών εξετάσεων Udemy θα σας βοηθήσουν εάν έχετε ήδη σπουδάσει για την πιστοποίηση VCP-DCV και θέλετε να ελέγξετε την ετοιμότητά σας.

Η βαθμολογία επιτυχίας σε αυτό το πρακτικό τεστ, το οποίο περιλαμβάνει έξι προσομοιωτές και 356 συνολικά ερωτήσεις, ορίζεται στο 90% και έχει χρονικό όριο 150 λεπτών.

Όλες οι ερωτήσεις έχουν ενημερωθεί για τον Απρίλιο του 2022 και είναι όλες εξαιρετικά συγκρίσιμες με αυτές της δοκιμής VCP-DCV VMware.

Η πρακτική δοκιμασία θα ήταν επαρκής εάν σχεδιάζατε να λάβετε μέρος στην εξέταση VMware vSphere 7. x ή VCP-DCV 2022.

Πλήρης VCTA-NV 2022 για αρχάριους

Οι αρχάριοι που επιθυμούν να μάθουν VMware NSX-T θα πρέπει να εγγραφούν σε αυτό το μάθημα Udemy.

Το υλικό του μαθήματος είναι θεμελιώδες για την κατανόηση της αρχιτεκτονικής και των πλεονεκτημάτων του VMware NSX.

Το μάθημα καλύπτει επίσης τον τρόπο με τον οποίο το NSX κάνει ένα κέντρο δεδομένων πιο ασφαλές και καθιστά δυνατή την Ανάκτηση από Καταστροφές.

Αυτό το μάθημα θα σας βοηθήσει αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το NSX και να προετοιμαστείτε για την πιστοποίηση VMware Network Virtualization (VCP-NV).

Το μάθημα καλύπτει ένα μέρος της δοκιμής VMware VCP-NV, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, βασικών στοιχείων, ανάπτυξης NSX, πολιτικής ασφαλείας και κατανεμημένου τείχους προστασίας.

VCP στον εκσυγχρονισμό εφαρμογών (VCP-AM)

Αυτό το μάθημα Udemy για το VCP στον Εκσυγχρονισμό Εφαρμογών (VCP-AM) περιλαμβάνει ερωτήσεις πρακτικής. Τα Tanzu, VSphere, Kubernetes Grid, Mission Control, διαχείριση κύκλου ζωής συμπλέγματος, Έλεγχοι πρόσβασης βάσει ρόλου, πολιτικές ασφαλείας και επιθεωρήσεις συμπλέγματος, μεταξύ άλλων, σχετίζονται με τον Εκσυγχρονισμό Εφαρμογών.

Αυτό το μάθημα περιλαμβάνει τέσσερις συνεδρίες πρακτικής με 104 ερωτήσεις που καλύπτουν τις επτά βασικές αρχές εκσυγχρονισμού εφαρμογών.

Η εξέταση VCP-AM (2V0-71.21) αποτελείται από 55 ερωτήσεις και θα πρέπει να απαντηθεί εντός 130 λεπτών για επιτυχή βαθμολογία 300.

VCP-DCV για vSphere 7. x (Εξέταση 2V0-21.20)

Αυτό το αναθεωρημένο επίσημο εγχειρίδιο VMware καλύπτει κάθε πτυχή της πιστοποίησης VCP-DCV. Ο στόχος των περιεχομένων του βιβλίου είναι να παρέχει αξιολόγηση, αναθεώρηση και πρακτική άσκηση, ώστε να μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι είστε απολύτως έτοιμοι για την εξέταση πιστοποίησης.

Το βιβλίο περιλαμβάνει κουίζ, ερωτήσεις μετά από κάθε κεφάλαιο για να βοηθήσει τους αναγνώστες να κατανοήσουν βασικά θέματα, λογισμικό εξάσκησης με ερωτήσεις που μοιάζουν με εξετάσεις και ένα κεφάλαιο για την προετοιμασία. Το βιβλίο προσφέρει πρότυπα και προτάσεις για τον προγραμματισμό και την οργάνωση του χρόνου μελέτης.

Το βιβλίο καλύπτει τα ακόλουθα σχετικά θέματα εξετάσεων VCP-DCV:

  • Η αρχιτεκτονική vSphere και τα χαρακτηριστικά της,
  • Διαμόρφωση και διαχείριση αποθήκευσης vSphere,
  • Δικτύωση σε περιβάλλον vSphere
  • Παρακολούθηση και βελτιστοποίηση πόρων σε περιβάλλον vSphere, Προμήθεια, μετεγκατάσταση και υποστήριξη εικονικών μηχανών σε περιβάλλον vSphere κ.λπ.

VMware NSX – Αρχιτεκτονική Δικτύωσης και Ασφάλειας

Τα βασικά του VMware NSX καλύπτονται σε αυτό το διαδικτυακό μάθημα Coursera. Το VMware NSX είναι μια πλατφόρμα εικονικοποίησης και ασφάλειας δικτύου.

Αυτό το διαδικτυακό μάθημα διάρκειας οκτώ εβδομάδων περιλαμβάνει θέματα όπως VMware vRealize Automation, Disaster Recovery και Business Continuity, καθώς και στοιχεία αρχιτεκτονικής NSX, επιχειρηματική αξία και περιπτώσεις χρήσης.

Επιπλέον, το μάθημα παρέχει πρακτική εμπειρία με την εικονικοποίηση δικτύου.

συμπέρασμα

Η τεχνολογία VMware επηρεάζει όλες τις πτυχές της εικονικοποίησης. Η εικονικοποίηση και η υιοθέτηση του cloud computing αναμένεται να αυξηθούν καθώς κάθε οργανισμός προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το cloud για να ενισχύσει την παραγωγικότητα και να μειώσει το κόστος.

Οι επαγγελματίες με πιστοποίηση VMware αναγνωρίζονται ως ειδικοί στην αξιόπιστη παροχή προϊόντων και υπηρεσιών VMware σε όλους τους τομείς. Η πιστοποίηση VMware που αναφέρεται παραπάνω θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε και να φτάσετε σε νέα ύψη σταδιοδρομίας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγξετε τους δωρεάν πόρους για να μάθετε το cloud computing.