Τι είναι καλύτερο για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας ηλεκτρονικού εμπορίου;

Οι διαδικτυακές επιχειρήσεις έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος του σύγχρονου τρόπου ζωής. Σας προσφέρει την ευκολία να κάνετε αγορές από οπουδήποτε, πολλές επιλογές για να διαλέξετε, να συγκρίνετε τιμές και τι όχι.

Οι διαδικτυακές αγορές αυξάνονται εκθετικά. Το 2020, περισσότεροι από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι έκαναν αγορές μέσω Διαδικτύου και οι πωλήσεις λιανικής στο ηλεκτρονικό εμπόριο ξεπέρασαν 4,2 τρισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Επιπλέον, η παγκόσμια πανδημία επιτάχυνε τη ζήτηση για διαδικτυακές αγορές, με το lockdown να επικρατεί παντού.

Επομένως, εάν είστε επιχείρηση, SMB ή ακόμα και startup που ασχολείται με προϊόντα ηλεκτρονικού εμπορίου, χρειάζεστε μια ισχυρή πλατφόρμα για να πουλήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

Υπάρχουν δύο εξαιρετικές λύσεις για αυτό – Adobe Commerce (παλαιότερα Magento) και Shopify, και δίνουν σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ τους λόγω των δυνατοτήτων και της χρησιμότητάς τους για διαφορετικές επιχειρήσεις. Αυτό μας φέρνει στη συζήτηση – Adobe Commerce εναντίον Shopify – για την επιλογή της καλύτερης πλατφόρμας για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Για να δούμε ποιος θα κερδίσει.

Adobe Commerce εναντίον Shopify: Τι είναι;

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε αυτές τις δύο πλατφόρμες ξεχωριστά προτού μπούμε στο Adobe Commerce εναντίον Shopify: Τι είναι; σύγκριση με Shopify. Θα δημιουργήσει ένα σαφές έδαφος για να τα συγκρίνουμε και τα χαρακτηριστικά τους.

Τι είναι το Adobe Commerce;

Adobe Commerce (παλαιότερα Magento) είναι μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα που κυκλοφόρησε το 2008 από την Magento Inc. Λειτουργεί σαν πλατφόρμα καλαθιού αγορών και σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) και σας επιτρέπει να δημιουργείτε προσαρμόσιμους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου και να διαχειρίζεστε περιεχόμενο, κατάλογο και μάρκετινγκ.

Το Adobe Commerce είναι γραμμένο σε PHP και χρησιμοποιεί πολλαπλά πλαίσια PHP όπως το Symfony και το Laminas. Ο αρχικός προγραμματιστής του ήταν μια εταιρεία Varien Inc. με έδρα την Καλιφόρνια και ο πηγαίος κώδικας του Magento παρέχεται με άδεια χρήσης Open Software License (OSL). Το 2018, η Adobe Inc. εξαγόρασε τη Magento για 1,68 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Μέχρι σήμερα, πάνω από 100.000 ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας το Magento, με το λογισμικό του να έχει ληφθεί 2,5 εκατομμύρια φορές. Αυτή η πλατφόρμα προσφέρει υψηλό επίπεδο προσαρμογής, ευελιξίας και επεκτασιμότητας για την υποστήριξη ηλεκτρονικών καταστημάτων διαφόρων μεγεθών.

Το 2015, η Magento κυκλοφόρησε το Magento 2 με βελτιωμένη επεκτασιμότητα, προσωρινή αποθήκευση σελίδων και δομή κώδικα, χαμηλότερα προβλήματα κλειδώματος πίνακα, ενσωματωμένα αποσπάσματα και πολλά άλλα. Προσφέρει δύο πλατφόρμες:

  • Ανοιχτού κώδικα Magento: Είναι μια δωρεάν πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα που επιτρέπει στους προγραμματιστές να τροποποιούν τον κώδικα και να τον προσαρμόζουν με βάση τις απαιτήσεις τους.
  • Magento Commerce: Είναι η premium έκδοση με πλήρη δυνατότητα cloud που μπορούν να αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις και να βελτιστοποιήσουν την απόδοση και τις πωλήσεις του καταστήματός τους. Είναι διαθέσιμο σε δύο τύπους – on-premise (έκδοση Cloud) και πλατφόρμα ως υπηρεσία (Enterprise Edition).

Το Magento είναι το καλύτερο για επιχειρήσεις μεσαίας έως μεγάλης κλίμακας, καθώς είναι εξελιγμένο και χρειάζεται μια ομάδα IT για τη δημιουργία και τη διαχείριση του καταστήματος. Μερικοί από τους εξέχοντες χρήστες του Magento είναι οι Nike, Jaguar, Landrover, Nestle Nespresso, Liverpool FC και Cox & Cox.

Τι είναι το Shopify;

Το Shopify είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που ιδρύθηκε το 2006 από τους Tobias Lütke, Scott Lake και Daniel Wienand. Σας βοηθά να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου χρησιμοποιώντας ισχυρά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε περισσότερους πελάτες, να διαχειριστείτε τις καθημερινές εργασίες και να αυξήσετε τις πωλήσεις.

Η Shopify είναι μια καναδική εταιρεία με έδρα την Οτάβα και εξυπηρετεί περισσότερες από 1.700 χιλιάδες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε 175 χώρες παγκοσμίως, δημιουργώντας πωλήσεις 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Shopify.

Αυτή η ιδιόκτητη λύση χρησιμοποιεί το πλαίσιο Ruby on Rails και προσφέρει έναν εύκολο τρόπο δημιουργίας ηλεκτρονικών καταστημάτων. Καθώς είναι μια πλήρως φιλοξενούμενη πλατφόρμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Shopify για να απλοποιήσετε τη δημιουργία καταστήματος και να το διατηρήσετε. Με ένα πρόγραμμα δημιουργίας χωρίς κώδικα, μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε καταστήματα χωρίς δεξιότητες προγραμματισμού. Επιπλέον, οι έμπειροι προγραμματιστές μπορούν να το προσαρμόσουν για να προσθέσουν περισσότερες λειτουργίες πολύ εύκολα.

Το Shopify μπορεί να υποστηρίξει οποιαδήποτε επιχείρηση οποιασδήποτε κλίμακας, είτε πρόκειται για startup είτε για εταιρεία δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι κορυφαίες μάρκες που χρησιμοποιούν το Shopify είναι οι New York Times, το BBC, η Raymond, η Kylie, η Gymshark, η Red Bull Gmbh, η Heinz, ο David Beckham και η Nescafe.

Magento εναντίον Shopify: Ποιες είναι οι διαφορές;

Η κύρια διαφορά σε αυτήν τη σύγκριση Magento εναντίον Shopify είναι ότι το Magento είναι μια αυτο-φιλοξενούμενη πλατφόρμα για τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων για επιχειρήσεις. Ωστόσο, το Shopify είναι μια διαχειριζόμενη πλήρως φιλοξενούμενη πλατφόρμα. Ας κατανοήσουμε τις διαφορές τους σε σχέση με ορισμένες παραμέτρους όπως ορίζονται παρακάτω.

  NVMe εναντίον SATA: Ποια τεχνολογία SSD είναι πιο γρήγορη;

#1. Ευκολία στη χρήση

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που θα επιλέξετε πρέπει να είναι εύκολη στη χρήση, από τη δημιουργία του ιστότοπου μέχρι τη διαχείριση και τη διατήρησή του. Διαφορετικά, μπορεί να αντιμετωπίσετε πολλά ζητήματα σχετικά με την ευελιξία ή τις τεχνικές πτυχές. Τελικά, θα επηρεάσει τον ιστότοπό σας και οι πωλήσεις σας μπορεί να μειωθούν.

Επομένως, ακολουθήστε μια πιο απλή λύση που μπορείτε τουλάχιστον να κατανοήσετε και να κάνετε γρήγορες διορθώσεις. Και αν είστε προγραμματιστής, πρέπει να μπορείτε να παίξετε με αυτό αβίαστα για να εξοικονομήσετε χρόνο και κόπο. Δείτε πώς συγκρίνεται το Magento έναντι του Shopify με βάση την ευκολία χρήσης.

Magento: Η καμπύλη εκμάθησης του Magento είναι πιο απότομη. Αν και διαθέτει καθαρή διεπαφή, χρειάζεται τεχνογνωσία κωδικοποίησης για τη δημιουργία και διαχείριση καταστήματος. Επομένως, πρέπει να προσλάβετε έναν προγραμματιστή για να χειριστεί τον ιστότοπο ή να τον μάθετε, κάτι που φυσικά θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να μπορέσετε να γίνετε προγραμματιστής.

Επιπλέον, η ρύθμιση του Magento είναι λίγο περίπλοκη, για την οποία οι νέοι προγραμματιστές ενδέχεται μερικές φορές να αναζητήσουν καθοδήγηση. Επομένως, εάν δεν ξέρετε πώς να κωδικοποιείτε ή δεν έχετε προγραμματιστή, καλύτερα να το παραλείψετε. Διαφορετικά, δεν θα μπορείτε να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας με τον τρόπο που θέλετε ή να εκτελέσετε συγκεκριμένες διορθώσεις εάν χρειαστεί επειγόντως. Εάν έχετε έναν εξειδικευμένο προγραμματιστή, μπορεί να κάνει θαύματα για εσάς. Αλλά η ουσία είναι ότι το Magento δεν είναι εύκολο στη χρήση.

Shopify: Το Shopify είναι πολύ πιο εύκολο στη χρήση σε σύγκριση με το Magento. Είτε είστε προγραμματιστής είτε όχι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο, να τον διαχειριστείτε και να τον διατηρήσετε. Έρχεται με ένα εργαλείο δημιουργίας ιστοτόπων με μεταφορά και απόθεση, θέματα και επεκτάσεις για να σας διευκολύνουν τα πράγματα. Μπορείτε να προσαρμόσετε το κατάστημά σας ή να κάνετε γρήγορες αλλαγές εύκολα και να βρείτε όλες τις δυνατότητες στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή σας. Και αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα, μπορείτε πάντα να μιλήσετε με τον πάροχο φιλοξενίας.

Αποτέλεσμα: Το Shopify κερδίζει αυτόν τον πόντο.

#2. Σύγκριση χαρακτηριστικών

Η επιλογή μεταξύ Magento και Shopify εξαρτάται από το πόσες χρήσιμες λειτουργίες έχετε για να καλύψετε τις λειτουργικές ανάγκες του καταστήματός σας. Δείτε πώς ισχύει για δύο πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Magento: Το Magento προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων για να καλύψει μια ποικιλία διαφορετικών επιχειρηματικών απαιτήσεων, είτε διαθέτετε επιχείρηση μεσαίου μεγέθους είτε επιχείρηση. Μερικά από τα σπουδαία χαρακτηριστικά του είναι:

  • Βασικά χαρακτηριστικά: Το Magento προσφέρει διάφορες δυνατότητες, όπως καλάθια αγορών, συλλογές, ενότητες ολοκλήρωσης αγοράς, σελίδες προϊόντων και ενσωματωμένες λειτουργίες.
  • Διαχείριση αποθεμάτων: Μπορείτε να δημιουργήσετε απεριόριστα προϊόντα και να τα πουλήσετε. Αλλά επειδή φιλοξενείται από μόνος του, μπορεί να διαπιστώσετε μειωμένη απόδοση εάν προσθέσετε πάρα πολλά προϊόντα.
  • Εκπτωτικούς κωδικούς και κουπόνια: Μπορείτε να προσφέρετε εκπτωτικούς κωδικούς και κουπόνια στους πελάτες όποτε θέλετε.
  • Πολυγλωσσική ικανότητα: Προσφέρει πολυγλωσσική υποστήριξη ως ενσωματωμένη λειτουργία για να σας βοηθήσει να προσεγγίσετε πελάτες παγκοσμίως.
  • Blogging: Μπορείτε να προσθέσετε μια ενότητα ιστολογίου στο κατάστημά σας με τη βοήθεια ενός προγραμματιστή και να την προσαρμόσετε όπως θέλετε.
  • Μάρκετινγκ και προώθησης: Το Magento ενεργοποιεί τις ανοδικές πωλήσεις, τις διασταυρούμενες πωλήσεις, τις δημοσκοπήσεις, τα στοιχεία που προβλήθηκαν πρόσφατα, τις λίστες επιθυμιών και άλλα.
  • Αλλα χαρακτηριστικά: Περιλαμβάνει περισσότερες δυνατότητες όπως παρακολούθηση παραγγελιών, ειδοποίηση μέσω email, σύνθετες αναφορές, τμηματοποίηση πελατών, ενημερωτικά δελτία, ανάκτηση εγκαταλελειμμένου καλαθιού, και άλλα.

Shopify: Τα χαρακτηριστικά του είναι βασικά, όχι τόσο προηγμένα όσο του Magento, αλλά μπορεί να είναι αρκετά για μια startup ή μια μικρή επιχείρηση. Εδώ είναι μερικά χαρακτηριστικά:

  • Βασικά χαρακτηριστικά: Όπως και το Magento, λαμβάνετε καλάθια αγορών, σελίδες προϊόντων, συλλογές, ενότητες ολοκλήρωσης αγοράς και ούτω καθεξής. Αλλά αν θέλετε να έχετε κάποιες προηγμένες δυνατότητες, ίσως χρειαστείτε μια επέκταση.
  • Διαχείριση αποθεμάτων: Το Shopify επιτρέπει την εύκολη προσθήκη απεριόριστων προϊόντων. Εδώ, το Shopify υπερέχει επειδή ενσωματώνεται απευθείας με μια εφαρμογή αποθέματος dropshipping.
  • Εκπτωτικούς κωδικούς και κουπόνια: Εάν διαθέτετε το βασικό πρόγραμμα του Shopify, αυτή η δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη.
  • Πολυγλωσσική υποστήριξη: Δεν προσφέρει άμεση πολυγλωσσική υποστήριξη. θα χρειαστείτε μια εφαρμογή και θα την ενσωματώσετε στο κατάστημά σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσλάβετε έναν προγραμματιστή για να το κωδικοποιήσει για εσάς.
  • Blogging: Το Shopify προσφέρει μια εύχρηστη λειτουργία blogging.
  • Μάρκετινγκ και προώθησης: Λαμβάνετε χάρτες ιστότοπου, ενσωμάτωση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ετικέτες SEO, προσαρμόσιμες κεφαλίδες, μεταδεδομένα, κλειδιά URL κ.λπ.
  • Αλλα χαρακτηριστικά: Περιλαμβάνει διαχείριση καταστήματος, λεπτομερή αναλυτικά στοιχεία (όχι στο βασικό σχέδιο), αναφορές, ανάκτηση εγκαταλελειμμένου καλαθιού και άλλα.

Νικητής: Το Shopify προσφέρει περισσότερες δυνατότητες.

#3. Θέματα και σχέδια

Ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας είναι ζωτικής σημασίας, καθώς είναι το πρώτο πράγμα που προσέχουν οι πελάτες σας στο κατάστημά σας. Επομένως, ας συγκρίνουμε το Magento με το Shopify με βάση τα θέματα, τα πρότυπα και τα σχέδια που προσφέρουν.

  Πώς να θυμάστε σημαντικά μηνύματα στο Slack

Magento: Η λίστα θεμάτων του Magento είναι αρκετά περιορισμένη. Υπάρχουν περίπου 16 θέματα συνολικά και έχετε και δωρεάν και επί πληρωμή επιλογές. Μεταξύ αυτών, 10 αποκρίνονται για κινητά και μπορείτε να κάνετε άλλα να ανταποκρίνονται χρησιμοποιώντας κώδικα.

Επιπλέον, εάν είστε προγραμματιστής, μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας θέματα και να ενημερώσετε τα σχέδιά σας, αλλά χρειάζεται εκτεταμένη κωδικοποίηση. Επιπλέον, μπορείτε να συμπεριλάβετε ρυθμιστικά προϊόντων, κινούμενα σχέδια, ενημερωτικά δελτία κ.λπ., στο κατάστημα. Ωστόσο, η δυνατότητα προσαρμογής του είναι υψηλότερη.

Shopify: Διαθέτει μια τεράστια συλλογή θεμάτων, πάνω από 100 δωρεάν και επί πληρωμή για πειραματισμό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας θεμάτων του Shopify για να προσαρμόσετε ένα θέμα και να κάνετε το σχέδιο πιο κατάλληλο σύμφωνα με τις απαιτήσεις του καταστήματός σας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε αβίαστα περιεχόμενο, εικόνες προϊόντων, λογότυπα κ.λπ., στο κατάστημά σας χωρίς προβλήματα. Έχετε την επιλογή να δημιουργήσετε θέματα από την αρχή χρησιμοποιώντας το διαισθητικό πρόγραμμα δημιουργίας μεταφοράς και απόθεσης και προσθέτοντας νέα στοιχεία. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε εύκολα εικόνες προϊόντων, λογότυπα και περιεχόμενο, να διαχειριστείτε χρώματα, να τροποποιήσετε την εμφάνισή τους και πολλές περισσότερες δυνατότητες.

Νικητής: Shopify.

#4. Απόδοση και Ταχύτητα

Η ταχύτητα είναι μια ζωτική πτυχή της επιτυχίας του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Ακόμη και μια δεύτερη καθυστέρηση μπορεί να μειώσει τα ποσοστά μετατροπών σας και οι πελάτες δεν θα παραμείνουν στη σελίδα εάν είναι αργή.

Magento: Εάν φιλοξενείτε μόνοι σας το κατάστημά σας, είστε υπεύθυνοι για την ταχύτητα και την απόδοσή του. Και αν λάβετε υπηρεσίες φιλοξενίας, η ταχύτητα θα εξαρτηθεί από τον πάροχο φιλοξενίας και τις τεχνολογίες βελτιστοποίησης του ιστότοπού του. Οπότε, αν έχεις ομάδα, ίσως είσαι καλός. Αλλά αν όχι, μπορείτε να λάβετε επαγγελματική βοήθεια από προγραμματιστές Magento.

Shopify: Καθώς είναι μια πλήρως φιλοξενούμενη λύση που φροντίζει για την ταχύτητα και την απόδοση του ιστότοπου. Τα καταστήματα Shopify είναι σχετικά πιο γρήγορα και δεν θα αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα εκτός αν προσθέσετε πάρα πολλά προϊόντα και επεκτάσεις. Και αν παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Shopify και να το επιλύσετε.

Νικητής: Δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής καθώς η ταχύτητα και η φιλοξενία θα εξαρτηθούν από τον οικοδεσπότη.

#5. Φιλοξενία και Ασφάλεια

Η φιλοξενία και η ασφάλεια είναι σοβαροί παράγοντες που απαιτούν την προσοχή σας. Ο πάροχος φιλοξενίας σας πρέπει να προσφέρει μια επεκτάσιμη, εύχρηστη, πλούσια σε δυνατότητες λύση για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε γρήγορα τον ιστότοπό σας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια.

Magento: Όπως εξηγήθηκε παραπάνω, το Magento μπορεί να φιλοξενηθεί από μόνο του ή θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία φιλοξενίας τρίτου μέρους όπως Περιττό. Μπορεί να κοστίζει μερικά δολάρια το μήνα με βάση διαφορετικές βαθμίδες τιμολόγησης. Επιπλέον, έχετε την επιλογή να αλλάξετε τον κεντρικό υπολογιστή εάν δεν σας αρέσουν οι υπηρεσίες.

Για ασφάλεια, το Magento προσφέρει αυστηρά μέτρα, όπως προστασία από δέσμες ενεργειών μεταξύ τοποθεσιών (XSS) και clickjacking. Εκδίδουν επίσης ενημερώσεις κώδικα και διορθώνουν ευπάθειες για να παρέχουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λύση φιλοξενίας με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά ασφαλείας για την περαιτέρω προστασία του καταστήματός σας.

Shopify: Καθώς το Shopify είναι μια πλήρως διαχειριζόμενη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, δεν χρειάζεται να βρείτε μια λύση φιλοξενίας ιστοσελίδων. Προσφέρουν όλες τις δυνατότητες που περιλαμβάνονται για να λειτουργεί ο ιστότοπός σας χωρίς κόπο. Ωστόσο, δεν έχετε την επιλογή να αλλάξετε τον κεντρικό υπολογιστή.

Για ασφάλεια, το Shopify χειρίζεται τακτικές ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας, ενημερώσεις και εγκαθιστά πιστοποιητικά ασφαλείας. Προσφέρει κρυπτογράφηση SSL και είναι συμβατό με PCI για την ασφάλεια των εμπιστευτικών δεδομένων. Ωστόσο, εάν θέλετε εκ των προτέρων προστασία, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Shopify. δεν μπορείς να κάνεις πράγματα ανεξάρτητα.

Νικητής: Για φιλοξενία, δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής. Για τον έλεγχο ασφαλείας, νικητής είναι το Magento.

#6. Εργαλεία Πωλήσεων και Μάρκετινγκ

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου σας χρειάζεται ένα καλό σύνολο εργαλείων πωλήσεων και μάρκετινγκ που θα σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε περισσότερα άτομα και να δημιουργήσετε περισσότερα έσοδα.

Magento: Διαθέτει περιορισμένο αριθμό εργαλείων πωλήσεων και μάρκετινγκ. Τα εργαλεία πωλήσεών του είναι η ανάκτηση του εγκαταλειμμένου καλαθιού, ο καθορισμός σταθερής τιμής και ποσοστιαίων εκπτώσεων, η προσαρμογή ολοκλήρωσης αγοράς και η πώληση σε πολλά κανάλια όπως το eBay, το Amazon, το Instagram κ.λπ.

Τα εργαλεία μάρκετινγκ της Magento δεν είναι τόσο προηγμένα όσο αυτά του Shopify. Θα χρειαστείτε επεκτάσεις μάρκετινγκ και εφαρμογές για την εκτέλεση καμπανιών και τη δημιουργία στρατηγικών. Ωστόσο, τα εργαλεία SEO του είναι καλά που σας επιτρέπουν να επεξεργάζεστε διευθύνσεις URL, μετα-ετικέτες, περιγραφές σελίδων, τίτλους σελίδων και να ανεβείτε τη σκάλα στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης.

Shopify: Μερικά από τα φανταστικά εργαλεία πωλήσεων είναι η εγκαταλειμμένη ανάκτηση καλαθιού, η επιλογή πώλησης τόσο ψηφιακών όσο και φυσικών προϊόντων, πώληση σε πολλά κανάλια όπως το Amazon, το Instagram, το Facebook κ.λπ. Μπορείτε επίσης να συνεργαστείτε με πολλές υπηρεσίες ταχυμεταφορών όπως USPS, UPS, Καναδάς Post και DHL Express.

Το Shopify προσφέρει εξαιρετικά εργαλεία μάρκετινγκ μέσω ενσωματώσεων τρίτων και μπορείτε να πουλήσετε απευθείας σε διάφορες πλατφόρμες. Για το SEO, το Shopify βασίζεται σε εφαρμογές για την επεξεργασία ετικετών alt εικόνας, τίτλους σελίδων και πολλά άλλα.

  Πώς να ακυρώσετε τη συνδρομή σας στο HBO Max

Νικητής: Για πωλήσεις και μάρκετινγκ, το Shopify είναι καλύτερο, αλλά το Magento είναι καλύτερο για τον έλεγχο SEO.

#7. Εφαρμογές και πρόσθετα/Επεκτάσεις

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές και πρόσθετα ή επεκτάσεις για να προσθέσετε περισσότερες λειτουργίες στο κατάστημά σας και να το κάνετε ακόμα πιο ελκυστικό για τους πελάτες. Τόσο το Magento όσο και το Shopify υποστηρίζουν πολλές εφαρμογές και πρόσθετα.

Magento: Μπορείτε να λάβετε περισσότερες από 5.000 εφαρμογές και επεκτάσεις στο Magento Marketplace, συμπεριλαμβανομένων δωρεάν και επί πληρωμή επιλογών. Είναι διαθέσιμα για SEO, επεξεργασία πληρωμών, πωλήσεις, προσθήκη εκπτώσεων και κουπονιών, email, δημιουργία καμπανιών, εισαγωγή banner και πολλά άλλα. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστείτε κάποιες δεξιότητες κωδικοποίησης για εγκατάσταση και χωρίς τις κατάλληλες γνώσεις, μπορεί να μπερδευτείτε κατά την εγκατάσταση επεκτάσεων.

Shopify: Διαθέτει επίσης χιλιάδες εφαρμογές και επεκτάσεις για να διαλέξετε, τόσο επί πληρωμή όσο και δωρεάν. Είναι διαθέσιμα για μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποστολή, προσθήκη ψηφιακών σημάτων, αναλυτικά στοιχεία και ούτω καθεξής. Αν και η λίστα είναι μικρότερη από αυτή του Magento, η εγκατάσταση και η χρήση τους στο κατάστημά σας είναι πολύ πιο εύκολη.

Νικητής: Εάν είστε προγραμματιστής, το Magento είναι καλύτερο με πρόσθετα και επεκτάσεις. Εάν δεν είστε, χρησιμοποιήστε το Shopify.

#8. Υποστήριξη πελατών και κοινότητα

Η υποστήριξη πελατών είναι μια αναγκαιότητα, ειδικά αν δεν έχετε πολλές γνώσεις σχετικά με τις τεχνικές λεπτομέρειες του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Και αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, θα χρειαστείτε γρήγορη και γρήγορη υποστήριξη πελατών για να σας βοηθήσει.

Magento: Το Magento έχει μια ισχυρή κοινότητα εκατοντάδων και χιλιάδων προγραμματιστών σε όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να βρείτε προγραμματιστές για το έργο σας. Διαθέτει επίσης εξαιρετικούς οδηγούς χρήσης για να μάθετε τη δημιουργία καταστήματος βήμα προς βήμα.

Επιπλέον, το Magento προσφέρει 24/7 αποκλειστική υποστήριξη στο Magento Commerce και στο Commerce Cloud. Χρησιμοποιώντας την έκδοση ανοιχτού κώδικα, μπορείτε να μάθετε μέσα από πολλούς πόρους, όπως σεμινάρια, ιστολόγια, βίντεο κ.λπ., που διατίθενται στο διαδίκτυο. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να αναζητήσετε υποστήριξη από την εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων σας.

Shopify: Το Shopify έχει επίσης μια μεγάλη κοινότητα σε όλο τον κόσμο σε 175+ χώρες. Επειδή είναι μια φιλοξενούμενη πλατφόρμα, δεν χρειάζεται απαραίτητα να προσλάβετε έναν προγραμματιστή για τη δημιουργία και τη διαχείριση του καταστήματός σας.

Προσφέρουν υποστήριξη 24/7 μέσω τηλεφώνου και ζωντανής συνομιλίας, υποστήριξη μέσων κοινωνικής δικτύωσης, υποστήριξη μέσω email και κέντρο βοήθειας. Επιπλέον, μπορείτε να επωφεληθείτε από την προηγμένη εξειδικευμένη υποστήριξη και να μάθετε μέσα από εκπαιδευτικά βίντεο και ξεκαθαρίστε τις αμφιβολίες στο φόρουμ της κοινότητάς τους.

Νικητής: Shopify.

#9. Υπεύθυνοι επεξεργασίας τιμών και πληρωμών

Η υπηρεσία που θα επιλέξετε εξαρτάται κυρίως από τον προϋπολογισμό σας. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να συγκρίνετε το Adobe Commerce με το Shopify με βάση την τιμολόγησή τους και τα μέσα επεξεργασίας πληρωμών που υποστηρίζουν.

Magento: Το Magento έχει τρεις εκδόσεις – μία δωρεάν και δύο επί πληρωμή. Ωστόσο, θα χρειαστείτε μια λύση φιλοξενίας ιστοσελίδων για να τροφοδοτήσετε το κατάστημά σας, εάν δεν θέλετε να αυτο-φιλοξενείτε. Οι λύσεις φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι διαθέσιμες με κόστος από 5$/μήνα έως 200$/μήνα.

Επιπλέον, εάν έχετε μια μεγάλη επιχείρηση και χρειάζεστε εκτεταμένες δυνατότητες στο Magento, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα πωλήσεών τους για να λάβετε προσαρμοσμένες τιμές για τις επί πληρωμή εκδόσεις τους.

Για την επεξεργασία πληρωμών, το Magento προσφέρει 150+ πύλες, που απευθύνονται κυρίως σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Περιλαμβάνει τόσο επί πληρωμή όσο και δωρεάν επιλογές όπως PayPal, Stripe, WorldPay, Converge και άλλα. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί κάποια εργασία για την εγκατάσταση, έτσι ώστε να χρειαστείτε έναν προγραμματιστή.

Shopify: Με τη φιλοξενία που περιλαμβάνεται, απλοποιεί την τιμολόγηση καθώς δεν χρειάζεστε φιλοξενία τρίτων. Προσφέρει τρία σχέδια τιμολόγησης:

  • Shopify Basic: 29 $/μήνα, για 2 λογαριασμούς, 4 τοποθεσίες αποθέματος, 2% χρεώσεις συναλλαγών
  • Shopify: 79 $/μήνα, για 5 λογαριασμούς, 5 τοποθεσίες αποθέματος, 1% χρεώσεις συναλλαγών
  • Advanced Shopify: 299 $/μήνα, για 15 λογαριασμούς, 8 τοποθεσίες αποθέματος, 0,5% χρεώσεις συναλλαγών.

Το Shopify υποστηρίζει 100+ πύλες για την επεξεργασία πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων των Apple Pay, Amazon Pay, Stripe, PayPal και άλλων. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το Shopify Payments που απαιτεί μηδενικές χρεώσεις για συναλλαγές.

Νικητής: Η διαδικασία πληρωμής του Shopify είναι πιο εύκολη στη χρήση και για την τιμολόγηση είναι ισοπαλία.

Συμπέρασμα: Τι είναι καλύτερο – Adobe Commerce ή Shopify; 🤔

Είναι δύσκολο να κάνεις μια δήλωση ως προς το ποιο είναι καλύτερο. Η επιλογή της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις απαιτήσεις σας, την επιχειρηματική σας κλίμακα και μέγεθος, τον προϋπολογισμό και τις δεξιότητες προγραμματιστή.

Εάν δεν είστε προγραμματιστής, θέλετε μια εύχρηστη πλατφόρμα και δεν θέλετε να προσλάβετε έναν προγραμματιστή για να δημιουργήσει και να διατηρήσει το κατάστημά σας, το Shopify μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Ισχύει επίσης για μικρές επιχειρήσεις, νεοφυείς επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με περιορισμένους προϋπολογισμούς.

Ωστόσο, εάν έχετε μια επιχείρηση σε επίπεδο επιχείρησης, πιθανώς εξαπλωμένη σε όλο τον κόσμο και θέλετε να έχετε μια πλήρως προσαρμόσιμη λύση για να καλύψετε τις εκτεταμένες απαιτήσεις σας, μπορείτε να επιλέξετε το Adobe Commerce. Μπορείτε να προσλάβετε έναν προγραμματιστή και να τον αφήσετε να χειριστεί τα πάντα για εσάς. Επιπλέον, μπορείτε να το συνδυάσετε με μια καλή υπηρεσία φιλοξενίας Ιστού για να απολαύσετε μια φιλοξενούμενη εμπειρία, λειτουργίες και περισσότερα οφέλη.

Ναυτιλιακά δεινά; Ακολουθούν τα καλύτερα API αποστολής για την επιχείρησή σας για εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων.