Πώς να αποκτήσετε ένα εικονικό κουμπί αρχικής σελίδας στο iPhone X

Είναι γνωστό ότι το iPhone X δεν διαθέτει κουμπί αρχικής οθόνης. Η συσκευή είναι η μεγαλύτερη αναμόρφωση του σχεδιασμού του iPhone που έχει κάνει η Apple από τότε που παρουσίασε το iPhone 5, όταν αποχαιρέτησε τα γυάλινα μοντέλα της και άλλαξε στο αλουμίνιο. Η Apple έχει χάσει το κουμπί αρχικής οθόνης στο iPhone X, αλλά το έχει αντικαταστήσει με μια εικονική γραμμή ένδειξης σπιτιού. Είναι μια οριζόντια γραμμή που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης σας και αναγνωρίζει και εκτελεί χειρονομίες. Δεν είναι σε καμία περίπτωση το ίδιο με το κουμπί αρχικής οθόνης. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την προσαρμογή στην ένδειξη αρχικής σελίδας, μπορείτε να πάρετε ένα κουμπί αρχικής οθόνης στο iPhone X.

  Πώς να βρείτε τις διαστάσεις ενός στρώματος ή ενός στοιχείου στο Photoshop

Το iOS έχει, για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μια εξαιρετικά χρήσιμη δυνατότητα προσβασιμότητας που ονομάζεται «AssistiveTouch». Αυτή η δυνατότητα βοηθά τους χρήστες με αναπηρίες να χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους πιο εύκολα. Επιπλέον, τα μοντέλα iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5 και iPhone 5S ήταν όλα επιρρεπή στην αποτυχία των κουμπιών Home. Οι χρήστες που δεν μπορούσαν να επισκευάσουν αμέσως το κουμπί αρχικής οθόνης, χρησιμοποίησαν το AssistiveTouch για να προσθέσουν ένα εικονικό κουμπί αρχικής οθόνης στη συσκευή τους. Η ίδια λειτουργία εξακολουθεί να λειτουργεί στο iPhone X.

Κουμπί εικονικής αρχικής σελίδας στο iPhone X

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην επιλογή Γενικά> Προσβασιμότητα. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή AssistiveTouch.

Ενεργοποιήστε το AssistiveTouch και ένα αιωρούμενο στρογγυλό κουμπί θα προστεθεί στην οθόνη σας. Στην ίδια οθόνη, πατήστε “Με ένα πάτημα” στις προσαρμοσμένες ενέργειες και επιλέξτε “Αρχική σελίδα” για την επιλογή με ένα πάτημα. Τώρα, όταν πατήσετε το αιωρούμενο κουμπί μία φορά, θα εκτελέσει αυτόματα την ενέργεια του κουμπιού Home. Πατώντας το δύο φορές θα ενεργοποιηθεί η προσβασιμότητα.

  Πώς να ενημερώσετε το Microsoft Edge

Προσαρμογή της αρχικής οθόνης

Το κουμπί AssistiveTouch μπορεί να συρθεί και να τοποθετηθεί οπουδήποτε στην αρχική οθόνη σας. Μερικοί χρήστες προτιμούν να αδειάζουν το dock στο iPhone X τους και να σύρουν το κουμπί στη μέση. Στη συνέχεια, κάθεται στην κορυφή της ένδειξης σπιτιού και είναι λίγο πιο φυσικό στη χρήση. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε την αρχική γραμμή και η ενεργοποίηση του AssistiveTouch δεν την αποκρύπτει/απενεργοποιεί αυτόματα.

Δεν χρειάζεται να αδειάσετε την αποβάθρα ή να τοποθετήσετε το κουμπί στη μέση εάν αυτό δεν σας ταιριάζει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εικονικό κουμπί αρχικής οθόνης με την αρχική γραμμή και η συσκευή θα λειτουργεί εξίσου ομαλά. Ορισμένοι χρήστες χρησιμοποιούν το εικονικό κουμπί αρχικής οθόνης στο iPhone X για χειρονομίες που διαφορετικά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εκτέλεση με τη γραμμή αρχικής οθόνης. Για άλλες χειρονομίες, όπως η επιστροφή στην αρχική οθόνη ή η μετάβαση στην επόμενη ή την προηγούμενη εφαρμογή, η ένδειξη αρχικής σελίδας είναι η καλύτερη επιλογή.

  Πώς να μεταδώσετε μηνύματα σε ηχεία και οθόνες του Βοηθού Google

Με όλα αυτά, είναι η συσκευή σας, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε την όπως νομίζετε ότι είναι βολικό.