Πώς να ενημερώσετε το Microsoft Edge

Οι ενημερώσεις του προγράμματος περιήγησης είναι σημαντικές. Οι ενημερώσεις για τον Microsoft Edge παρέχουν σημαντικές ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας, νέες δυνατότητες και βελτιώσεις απόδοσης. Το πρόγραμμα περιήγησης Edge ενημερώνεται αυτόματα, αλλά μπορείτε να ελέγξετε και να εγκαταστήσετε μη αυτόματα ενημερώσεις.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις του Microsoft Edge: Η αρχική που συνοδεύει τα Windows 10 και η νέα Microsoft Edge που βασίζεται σε κώδικα Chromium ανοιχτού κώδικα. Ο τρόπος ενημέρωσης του προγράμματος περιήγησης Edge εξαρτάται από το ποιο διαθέτετε.

Πώς να κάνετε αναβάθμιση στο νέο πρόγραμμα περιήγησης Edge

Εάν δεν έχετε ενημερώσει ακόμα τον υπολογιστή σας με Windows 10 στο νέο Microsoft Edge, μπορείτε κατεβάστε το από τον ιστότοπο της Microsoft. Εγκαταστήστε το στον υπολογιστή σας και θα αντικαταστήσει το παλιό πρόγραμμα περιήγησης Edge. Εάν θέλετε πίσω το παλιό πρόγραμμα περιήγησης Edge, μπορείτε να απεγκαταστήσετε το νέο Edge όπως θα απεγκαταστήσετε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.

Η Microsoft θα εγκαταστήσει τελικά το νέο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Edge σε όλους τους υπολογιστές με Windows 10 μέσω του Windows Update. Ωστόσο, από τις 12 Μαΐου 2020, αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα. Εάν είστε πρόθυμοι να περιμένετε, απλώς κρατήστε σφιχτά—θα λάβετε αυτόματα την πιο πρόσφατη έκδοση του Edge σε όλους τους υπολογιστές Windows 10.

  Πώς να δημιουργήσετε μια διάσκεψη μέσω τηλεφώνου με το Microsoft Teams

Το νέο Edge είναι επίσης διαθέσιμο για Windows 7, Windows 8, Mac, iPhone, iPad και Android.

Πώς να ενημερώσετε το νέο πρόγραμμα περιήγησης Edge

Το νέο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge που βασίζεται σε ενημερώσεις Chromium όπως και το Google Chrome. Αυτόματη λήψη και εγκατάσταση ενημερώσεων.

Για να ελέγξετε μη αυτόματα για ενημέρωση στο Edge, κάντε κλικ στο κουμπί μενού στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης Edge. Μοιάζει με τρεις οριζόντιες κουκκίδες.

Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στο “Help & Feedback” και κάντε κλικ στο “About Microsoft Edge”.

Ο Edge θα ελέγξει για τυχόν διαθέσιμες ενημερώσεις και θα εγκαταστήσει αυτόματα τυχόν διαθέσιμες ενημερώσεις. Το Edge θα σας δείξει επίσης την έκδοση του προγράμματος περιήγησης που έχετε εγκαταστήσει σε αυτήν τη σελίδα.

Η σελίδα Πληροφορίες θα σας ζητήσει να επανεκκινήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Edge, εάν δεν έχετε κάνει επανεκκίνηση από την εγκατάσταση της πιο πρόσφατης έκδοσης.

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη σελίδα επικολλώντας το edge://settings/help στη γραμμή διευθύνσεων του Edge και πατώντας Enter.

Πώς να ενημερώσετε το Original Edge Browser

Η αρχική έκδοση του Microsoft Edge περιλαμβάνεται στις ενημερώσεις των Windows 10 μέσω του Windows Update.

Για να ελέγξετε εάν υπάρχουν ενημερώσεις Edge εγκατάστασης, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και ασφάλεια > Windows Update. Τα Windows θα ελέγξουν για ενημερώσεις και θα προσφέρουν να τις εγκαταστήσουν. Οι ενημερώσεις για το πρόγραμμα περιήγησης Edge περιλαμβάνονται στα κανονικά πακέτα αθροιστικών ενημερώσεων για το λειτουργικό σύστημα Windows 10.

  Πώς να ενεργοποιήσετε την Έξυπνη Σύνταξη στο Gmail

Στα Windows 10, το Windows Update εγκαθιστά αυτόματα ενημερώσεις, έτσι ώστε οι ενημερώσεις ασφαλείας του προγράμματος περιήγησης Edge και οι διορθώσεις σφαλμάτων να εγκαθίστανται αυτόματα.

Πώς να ενημερώσετε το Edge σε Unstable Insider Builds

Αν θέλετε ασταθείς εκδόσεις του Edge με νέες δυνατότητες, μπορείτε να τις κατεβάσετε από τον επίσημο ιστότοπο του Microsoft Edge Insider.

Η Microsoft προσφέρει ένα κανάλι Beta που λαμβάνει μια σημαντική ενημέρωση κάθε έξι εβδομάδες, ένα κανάλι Dev που ενημερώνεται εβδομαδιαία και ένα κανάλι Canary που ενημερώνεται σχεδόν κάθε βράδυ. Οι εκδόσεις μετακινούνται από το Canary στο Dev στο Beta και τελικά φτάνουν στο κανάλι Stable όταν είναι σταθερές.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα πρέπει να εγκαταστήσουν αυτές τις ασταθείς εκδόσεις, αλλά είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για προγραμματιστές ιστού που θέλουν να δοκιμάσουν τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του προγράμματος περιήγησης πριν κυκλοφορήσουν. Οι λάτρεις μπορεί επίσης να θέλουν να πειραματιστούν με νέες δυνατότητες και να βοηθήσουν τη Microsoft να εντοπίσει σφάλματα, όπως ακριβώς κάνουν με το πρόγραμμα Insider των Windows 10.

Το Edge χρησιμοποιεί την ίδια δομή καναλιού έκδοσης που κάνει το Google Chrome, διασφαλίζοντας ότι οι νέες εκδόσεις του προγράμματος περιήγησης υποβάλλονται σε πολλές δοκιμές σφαλμάτων πριν κυκλοφορήσουν.

Μπορείτε ακόμη και να έχετε εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας και τις τέσσερις εκδόσεις του Edge ταυτόχρονα: Stable, Beta, Dev και Canary. Κάθε ένα έχει τη δική του συντόμευση στο μενού “Έναρξη” και το καθένα ενημερώνεται ξεχωριστά. Κάντε κλικ στο μενού > Βοήθεια και σχόλια > Σχετικά με τον Microsoft Edge σε οποιοδήποτε από αυτά για να ελέγξετε για ενημερώσεις για αυτό το πρόγραμμα περιήγησης.

  Πώς το τεστ DNA του 23andMe με βοήθησε να αποκαλύψω μια μυστική οικογένεια

Το New Edge είναι μια μεγάλη ενημέρωση για όλους

Ιστορικά, σημαντικές νέες δυνατότητες του Edge έχουν συμπεριληφθεί στις μεγάλες ενημερώσεις λειτουργιών για τα Windows 10. Η Microsoft γενικά τις κυκλοφορεί μία φορά κάθε έξι μήνες.

Ωστόσο, με τη μετάβαση στο νέο Edge που βασίζεται στο Google Chrome, οι νέες δυνατότητες του Edge θα έρχονται κάθε έξι εβδομάδες. Τόσο συχνά ενημερώνει και η Google το Chrome. Μεγάλες ενημερώσεις όπως η ενημέρωση Μαΐου 2020 των Windows 10 δεν περιλαμβάνουν πλέον νέες δυνατότητες για την παλιά έκδοση του Edge.

Το νέο Edge προσφέρει μια εμπειρία περιήγησης παγκόσμιας κλάσης που βασίζεται στον κώδικα ανοιχτού κώδικα Chromium. Η Google χρησιμοποιεί αυτόν τον κώδικα Chromium ως βάση για το Google Chrome, επομένως το νέο Edge και το Chrome έχουν πολλά κοινά. Οι έμπειροι χρήστες του Chrome θα περιηγούνται στο σπίτι με το Edge.

Το Edge εξακολουθεί να διαθέτει ορισμένες λειτουργίες που δεν βρίσκονται στο Google Chrome, όπως μια λειτουργία πρόληψης παρακολούθησης και την περιήγηση InPrivate για ιδιωτική περιήγηση στο διαδίκτυο.

Η Microsoft έχει κάνει πολύ δρόμο από τον Internet Explorer. Ακόμα κι αν σκοπεύετε να παραμείνετε με το Google Chrome, πολλές βελτιώσεις που κάνει η Microsoft στο νέο Edge θα ενσωματωθούν ξανά στην πλατφόρμα Chromium και θα φτάσουν στο Chrome. Με άλλα λόγια, η Microsoft πρόκειται να κάνει τον Chrome ακόμα καλύτερο. Αυτό ισχύει και με τους δύο τρόπους, φυσικά. Οι βελτιώσεις που κάνει η Google στο Chrome θα κάνουν τον Microsoft Edge ακόμα καλύτερο. Η συνεργασία μεταξύ της Microsoft και της Google είναι καλά νέα για όλους, είτε τηρείτε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού που περιλαμβάνεται στα Windows 10 είτε κάνετε λήψη του Google Chrome.