Πώς να απενεργοποιήσετε απομακρυσμένα το Smart Lock στο Android

Το να διατηρείτε ένα τηλέφωνο ασφαλές είναι δύσκολο. αφενός δεν θέλετε να έχει κανείς πρόσβαση στις πληροφορίες σας. Από την άλλη, δεν θέλετε να βάλετε τόσες πολλές κλειδαριές στη συσκευή που το ξεκλείδωμα της για δική σας χρήση είναι πρόβλημα. Το Android λύνει αυτό το πρόβλημα με το Smart Lock. Είναι ένα εξελιγμένο σύστημα κλειδώματος που μπορεί να κρατήσει τη συσκευή σας ξεκλείδωτη εάν είναι στην τσέπη σας, συνδεδεμένη με ένα wearable ή το αυτοκίνητό σας ή εάν βρίσκεστε στο σπίτι ή στη δουλειά. Όλα αυτά είναι υπέροχα μέχρι να αφήσετε τη συσκευή σας κάπου και να ξεκλειδωθεί. Για να διατηρήσετε τις πληροφορίες σας ασφαλείς, πρέπει να απενεργοποιήσετε εξ αποστάσεως το έξυπνο κλείδωμα του τηλεφώνου σας. Να πώς.

Απαιτήσεις

Στο τηλέφωνό σας Android, πρέπει να έχετε

  Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε το Android χρησιμοποιώντας το Google One

Ένας λογαριασμός Google διαμορφώθηκε
Εύρεση της συσκευής μου ενεργοποιημένη
Ενεργή σύνδεση WiFi ή κινητής τηλεφωνίας

Απομακρυσμένη απενεργοποίηση Smart Lock

Επισκεφτείτε το Google Σελίδα Εύρεση της συσκευής μου και συνδεθείτε στον ίδιο λογαριασμό Google που έχετε διαμορφώσει στο τηλέφωνό σας Android. Μόλις συνδεθείτε, η Google θα βρει τη συσκευή σας. Εάν έχετε διαμορφώσει πολλές συσκευές, επιλέξτε αυτήν για την οποία θέλετε να απενεργοποιήσετε εξ αποστάσεως το έξυπνο κλείδωμα.

Κάντε κλικ στην επιλογή «Κλείδωμα».

Μπορείτε να επιλέξετε να εισαγάγετε ένα προαιρετικό μήνυμα, αλλά εάν δεν σας ενδιαφέρει να το κάνετε αυτό, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί Κλείδωμα στο κάτω μέρος.

  Προσθήκη υποστήριξης "Ok Google" σε εκκινητές Android τρίτων

Η Google θα κλειδώσει εξ αποστάσεως τη συσκευή σας και μπορεί να ξεκλειδωθεί μόνο με την εισαγωγή ενός PIN, μοτίβου ή κωδικού πρόσβασης.

Περιορισμοί

Αυτή η μέθοδος έχει περιορισμούς, ο πιο προφανής από τους οποίους είναι ότι η συσκευή σας πρέπει να είναι συνδεδεμένη. Εάν η Google δεν μπορεί να το βρει και δεν μπορεί να συνδεθεί σε αυτό, δεν θα μπορεί να κλειδώσει απομακρυσμένα τη συσκευή. Εάν η συσκευή σας έχει πέσει σε λάθος χέρια και κάποιος γνωρίζει ότι έχετε ενεργοποιημένο το έξυπνο κλείδωμα, μπορεί να ενεργοποιήσει τη λειτουργία πτήσης και να κοιτάξει τη συσκευή σας. Εάν, ωστόσο, η συσκευή κλείσει/ επανεκκινήσει το έξυπνο κλείδωμα είναι απενεργοποιημένο και μόνο ένας κωδικός PIN ή κωδικός πρόσβασης κ.λπ. μπορεί να το ξεκλειδώσει ξανά.

  Οι 9 καλύτερες εφαρμογές διαχείρισης αρχείων Android

Αν και υπάρχει αυτός ο περιορισμός, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες σας, ενώ παραβιάζονται, δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να σκουπίσει εύκολα το τηλέφωνό σας, να αφαιρέσει τον λογαριασμό σας Google από αυτόν ή να επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης. Για να γίνει κάτι από αυτά, θα χρειαστεί σύνδεση στο Διαδίκτυο. Ομοίως, εάν κάποιος χρησιμοποιεί το τηλέφωνό σας για να αποκτήσει πρόσβαση σε κωδικούς ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, θα πρέπει και πάλι να απενεργοποιήσει τη λειτουργία πτήσης για να λάβει ένα μήνυμα.

Υπάρχουν κενά που εμποδίζουν το κλείδωμα μιας συσκευής από απόσταση, ωστόσο, συνοδεύονται από περιορισμούς.