Πώς να αποκλείσετε έναν αριθμό σε μια συσκευή Android

Υπάρχουν φορές που μπορεί να εκνευρίζεστε ή να απογοητεύεστε με τον ήχο του ήχου κλήσης του τηλεφώνου σας. Ίσως κάποιος με τον οποίο δεν θέλετε πλέον να επικοινωνείτε, σας καλεί και σας στέλνει μηνύματα. Άλλες φορές, μπορεί να μην γνωρίζετε τον καλούντα, αλλά ούτως ή άλλως καλούν επίμονα τον αριθμό σας.

Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να αποκλείσετε τις ενοχλητικές κλήσεις και τις ανεπιθύμητες επαφές χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους.

Ας αρχίσουμε.

Πώς να αποκλείσετε μια κλήση στο Android

Εάν θέλετε να σταματήσετε να έρχονται σε επαφή με ανεπιθύμητους καλούντες, το λειτουργικό σύστημα Android διαθέτει μια ενσωματωμένη λειτουργία που θα σας βοηθήσει. Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε αριθμούς τηλεφώνου στη λίστα αποκλεισμένων συσκευών και, επομένως, να σταματήσετε τυχόν ειδοποιήσεις κλήσεων ή κειμένου από τον συγκεκριμένο αριθμό.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποκλείσετε τις κλήσεις στη συσκευή σας Android. χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Dialer (από τη λίστα πρόσφατων κλήσεων) ή προσθέτοντας τον αριθμό με μη αυτόματο τρόπο. Το πρώτο σάς επιτρέπει να αποκλείσετε αριθμούς που είναι ήδη αποθηκευμένοι στο τηλέφωνό σας, ενώ το δεύτερο σας επιτρέπει να αποκλείσετε οποιονδήποτε αριθμό.

Αυτά τα βήματα θα διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο και την έκδοση Android που χρησιμοποιείτε. Όμως, είναι αρκετά παρόμοια σε γενικές γραμμές.

Για να αποκλείσετε κλήσεις στη συσκευή σας Android, κάντε το εξής:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή κλήσης στο τηλέφωνό σας. Στη συνέχεια, εντοπίστε τον αριθμό που θέλετε να αποκλείσετε και πατήστε πάνω του.
  • Πατήστε στο εικονίδιο i στα δεξιά.
  • Πατήστε στην επιλογή Περισσότερα στο κάτω μέρος.
  • Τώρα, πατήστε Αποκλεισμός επαφής.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παραπάνω μέθοδο για να αποκλείσετε οποιονδήποτε αριθμό σας καλούσε. Ωστόσο, εάν θέλετε να αποκλείσετε μη αυτόματα έναν αριθμό τηλεφώνου που δεν σας έχει καλέσει, κάντε το εξής:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Dialer και πατήστε στις τρεις κάθετες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Πατήστε Ρυθμίσεις.
  • Πατήστε Αποκλεισμός αριθμών.
  • Πληκτρολογήστε τον αριθμό στο πλαίσιο Προσθήκη αριθμού τηλεφώνου και πατήστε το σύμβολο +.
  •   Νέες δυνατότητες στον Firefox 38 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

    Χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, μπορείτε να αποκλείσετε οποιονδήποτε αριθμό. Όταν πατάτε το σύμβολο συν, ο αριθμός δεν μπορεί πλέον να επικοινωνήσει μαζί σας μέσω μηνύματος κειμένου ή τηλεφωνικής κλήσης.

    Το Εθνικό Μητρώο Μη Κλήσεων

    Εάν έχετε βαρεθεί τις κλήσεις πωλήσεων, μπορείτε να προσθέσετε τον αριθμό σας το Εθνικό Μητρώο Μη Κλήσεων. Αυτή η ενότητα είναι για τους αναγνώστες που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. εάν ζείτε σε άλλη τοποθεσία, επικοινωνήστε με την κυβέρνησή σας για να δείτε εάν προσφέρουν παρόμοια προστασία έναντι αυτοματοποιημένων κλήσεων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

    Προχωρήστε στο donotcall.govμια υπηρεσία που προσφέρεται από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου που σας επιτρέπει να καταχωρίσετε τον αριθμό σταθερού και κινητού τηλεφώνου σας για να σταματήσετε τις αυτοματοποιημένες κλήσεις.

    Με αυτήν την υπηρεσία, μπορείτε εύκολα να καταχωρήσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας, να επαληθεύσετε ότι ο αριθμός σας έχει προστεθεί στη λίστα “Να μην καλείτε” της FTC και ακόμη και να αναφέρετε ανεπιθύμητες κλήσεις από αριθμούς που δεν αναγνωρίζετε. Μετά την εγγραφή του αριθμού σας, οι τηλεπωλητές έχουν 31 ημέρες για να σταματήσουν να σας καλούν.

    Οι εταιρείες μπορούν να επιβληθούν σημαντικά πρόστιμα για παραβίαση αυτής της λίστας καλώντας τους αριθμούς που έχουν καταχωριστεί. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενδέχεται να λαμβάνετε ακόμη πολιτικές κλήσεις, φιλανθρωπικές κλήσεις, κλήσεις είσπραξης χρεών, ενημερωτικές κλήσεις και κλήσεις τηλεφωνικής έρευνας—αυτή η λίστα δεν προστατεύει από αυτούς τους τύπους τηλεφωνικών κλήσεων. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Μην καλείτε το Μητρώο εδώ.

    Δυστυχώς, αυτή η μέθοδος λειτουργεί μόνο για νόμιμες εταιρείες. Το μητρώο κλήσεων δεν μπορεί να αποκλείσει αυτοματοποιημένες κλήσεις ή απατεώνες επειδή αυτές οι επαφές δεν συμμορφώνονται με την τοπική νομοθεσία.

    Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε

    Αν και η δυνατότητα DND δεν έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αποκλείει ανεπιθύμητους καλούντες, σίγουρα μπορεί να βοηθήσει. Όταν βάζετε το τηλέφωνό σας στο Μην ενοχλείτε, μόνο οι καλούντες στη λίστα των Αγαπημένων σας μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας. Όποιος δεν είναι στη λίστα των αγαπημένων επαφών σας θα μεταβεί απευθείας στον αυτόματο τηλεφωνητή σας.

      Πώς να ηχογραφήσετε ή να αλλάξετε έναν χαιρετισμό φωνητικού ταχυδρομείου για μια συσκευή Android

    Μας αρέσει αυτή η επιλογή γιατί, δυστυχώς, δεν μπορείτε να αποκλείσετε κάθε ανεπιθύμητη κλήση. Οι αποστολείς ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και οι εταιρείες συχνά χρησιμοποιούν πολλούς αριθμούς τηλεφώνου για να πραγματοποιούν κλήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι η λίστα αποκλεισμού δεν θα πιάσει όλους. Εάν το τηλέφωνό σας είναι στο Μην ενοχλείτε, δεν θα λαμβάνετε ενοχλητικές ειδοποιήσεις κλήσεων ή μηνύματα κειμένου.

    Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε το Μην ενοχλείτε για να σας βοηθήσει να βρείτε την ειρήνη:

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στη συσκευή σας Android και πατήστε Ειδοποιήσεις.
  • Πατήστε στο Όχι να μην ενοχλείτε.
  • Εναλλάξτε το διακόπτη δίπλα στο Μην ενοχλείτε ώστε να γίνει μπλε.
  • Αν και το Do Not Disturb αποκλείει όλες τις ειδοποιήσεις, μπορείτε να προσαρμόσετε τη λειτουργία ώστε να λειτουργεί για εσάς. Εδώ είναι πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε:

    • Ορίστε μια προγραμματισμένη ώρα – Κάθε μέρα το τηλέφωνό σας ενεργοποιεί αυτόματα τη λειτουργία Μην ενοχλείτε σε μια συγκεκριμένη ώρα.
    • Κάντε εξαιρέσεις κλήσεων και μηνυμάτων κειμένου – Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την εξαίρεση για όλους στις επαφές σας, σε συγκεκριμένες επαφές, μηνύματα κειμένου και συνομιλίες.
    • Εξαιρέσεις εφαρμογών – Μπορείτε να προσθέσετε άλλες εφαρμογές, όπως το email και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να παρακάμψετε τους περιορισμούς Μην ενοχλείτε.

    Εάν έχετε φτάσει σε ένα σημείο απελπισίας για να τερματίσετε τις συνεχείς κλήσεις ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει για εσάς, αλλά χρειάζεται λίγη δουλειά για να τη ρυθμίσετε.

    Χρησιμοποιήστε εφαρμογές τρίτων για τον αυτόματο αποκλεισμό αριθμών

    Εάν τα παραπάνω βήματα δεν βοήθησαν αρκετά και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με αυτούς τους ανεπιθύμητους καλούντες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Play Store για επιπλέον βοήθεια. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εφαρμογές για λήψη, καθεμία από τις οποίες προσφέρει παρόμοια λειτουργικότητα.

    Εφαρμογές παρεχόμενες από τον φορέα

    Πολλές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ προσφέρουν δωρεάν εφαρμογές που θα σας ειδοποιήσουν ότι μια εισερχόμενη κλήση είναι πράγματι ανεπιθύμητη. Η AT&T έχει την εφαρμογή Call Protect διαθέσιμη στο App Store και στο Google Plays Store. Η Verizon διαθέτει εφαρμογή φίλτρου κλήσεων. Η T-Mobile παρέχει επίσης μια εφαρμογή ασφάλειας και ελέγχου για τους πελάτες της με μετά την πληρωμή.

    Εάν δεν είστε σίγουροι για τις εφαρμογές τρίτων που έχουμε παραθέσει, επικοινωνήστε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας ή επισκεφτείτε τον ιστότοπό της για να δείτε τι μπορεί να σας προσφέρει. Οι εφαρμογές τρίτων μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που κουδουνίζει το τηλέφωνό σας, τον τρόπο που απαντάτε και πολλά άλλα. Εάν θέλετε να αποφύγετε τα επιπλέον βήματα, οι κύριοι φορείς κινητής τηλεφωνίας έχουν συνήθως επιλογές.

      Τα 12 καλύτερα παιχνίδια εκτός σύνδεσης για Android

    Συχνές Ερωτήσεις

    Ακολουθούν ορισμένες περισσότερες απαντήσεις στις ερωτήσεις σας σχετικά με τον αποκλεισμό κλήσεων στο Android.

    Λαμβάνω συνέχεια μηνύματα από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πώς μπορώ να τα αποκλείσω;

    Λίγα πράγματα είναι πιο ενοχλητικά από τη λήψη ενός κειμένου απάτης από μια διεύθυνση email. Ειλικρινά, αυτά τα ψεύτικα μηνύματα είναι τόσο μη ρεαλιστικά που είναι πιο επαίσχυντα από τις νόμιμες απάτες. Πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι λαμβάνουν πολλά από αυτά τα μηνύματα την ημέρα και συχνά περιλαμβάνουν πρόστυχο περιεχόμενο. Λοιπόν, πώς μπορείτε να τους σταματήσετε;

    Δυστυχώς, η συσκευή σας Android (ακόμα και το Android 10) δεν προσφέρει βιώσιμη λύση. Υπάρχει ακόμα ελπίδα, αλλά θα πρέπει να εργαστείτε για αυτό. Αυτός ο τύπος μπλοκ απαιτεί παρέμβαση φορέα. Θα χρειαστεί να καλέσετε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας για να αποκλείσετε τις δυνατότητες αποστολής email σε κείμενο. Κάτι που κάνει αυτό ακόμα πιο ατυχές είναι ότι ακόμη και έμπειροι εκπρόσωποι μπορεί να μην γνωρίζουν ότι είναι δυνατό ή πώς να το κάνουν, γι’ αυτό να είστε προετοιμασμένοι για έναν ευγενικό και φιλικό αγώνα. Καλέστε την ομάδα τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σας και ενημερώστε τους ότι θέλετε να αποκλείσετε αυτά τα μηνύματα.

    Αν μπλοκάρω κάποιον θα ξέρει;

    Ευτυχώς, δεν υπάρχουν φωτεινές πινακίδες που αναβοσβήνουν και σειρήνες που να ενημερώνουν έναν καλούντα ότι τους έχετε αποκλείσει. Το τηλέφωνό σας θα λειτουργεί παρόμοια με έναν αποσυνδεδεμένο αριθμό τηλεφώνου, καθώς θα λέει “Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον καλούντα ως καλούμενος” ή κάτι παρόμοιο με αυτό.

    Εάν ο καλών είναι αρκετά αποφασισμένος, μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν άλλο αριθμό τηλεφώνου για να επικοινωνήσει μαζί σας. Εάν συμβεί αυτό, ο άλλος χρήστης πιθανότατα θα γνωρίζει ότι έχετε αποκλείσει τον αριθμό του.

    Ο αποκλεισμός αριθμών τηλεφώνου εμποδίζει επίσης τα μηνύματα κειμένου;

    Ναί. Εάν αποκλείσετε έναν αριθμό τηλεφώνου, δεν θα λαμβάνετε πλέον καμία επικοινωνία από αυτόν τον αριθμό τηλεφώνου. Αυτό περιλαμβάνει τόσο γραπτά μηνύματα όσο και τηλεφωνικές κλήσεις.

    Τελικές σκέψεις

    Ακριβώς επειδή ζούμε σε έναν πάντα συνδεδεμένο κόσμο δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτείτε την αντιμετώπιση ανεπιθύμητων ανεπιθύμητων μηνυμάτων και κλήσεων.

    Τα περισσότερα σύγχρονα smartphone έχουν ενσωματωμένη τη λειτουργικότητα που σας επιτρέπει να απενεργοποιείτε και να αποκλείετε τους καλούντες που περνούν από το μητρώο της FTC.