Πώς να απενεργοποιήσετε τους εξερχόμενους συνδέσμους παρακολούθησης Reddit

Το Reddit έχει διαφημίσεις όπως κάθε άλλος ιστότοπος που έχει λογαριασμούς για πληρωμή. Για να σας εμφανίζει σχετικές διαφημίσεις, το Reddit παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας. Δεν έχει σημασία αν είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας στο Reddit ή όχι, η δραστηριότητά σας παρακολουθείται. Η δραστηριότητα που παρακολουθεί το Reddit περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται στην παρακολούθηση εξερχόμενων συνδέσμων. Αυτό σημαίνει τους συνδέσμους στους οποίους κάνετε κλικ στο Reddit, είτε οδηγούν σε μια γκαλερί Imgur είτε σε ένα άρθρο στο CNN. Εάν δεν είστε λάτρης της παρακολούθησης, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση της δραστηριότητάς σας στο Reddit.

Απενεργοποιήστε την παρακολούθηση Reddit

Επισκεφτείτε αυτόν τον σύνδεσμο προς Σελίδα εξατομίκευσης του Reddit και επιλέξτε ποιες επιλογές παρακολούθησης θέλετε να απενεργοποιήσετε. Μόλις ολοκληρώσετε τις αλλαγές, κάντε κλικ στο «Αποθήκευση επιλογών» στο τέλος.

  Τι είναι το κουμπί στιγμιότυπου οθόνης iPhone

Επίπτωση

Η σελίδα σάς λέει επίσης τι συμβαίνει εάν απενεργοποιήσετε αυτές τις επιλογές εξατομίκευσης. Οι διαφημίσεις που βλέπετε στο Reddit θα γίνουν επαναλαμβανόμενες, δηλαδή το Reddit δεν σας βομβαρδίζει με την ίδια διαφήμιση ξανά και ξανά. Αυτό συμβαίνει γιατί ξέρει ποιες σας έχει ήδη δείξει και ποιες όχι. Εάν απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση Reddit, θα αρχίσετε να βλέπετε την ίδια διαφήμιση ξανά και ξανά.

Οι διαφημίσεις που βλέπετε δεν θα είναι σχετικές. Θα είναι γενικές διαφημίσεις που οι χρήστες που βρίσκονται στο τρέχον subreddit είναι πιθανό να φανούν χρήσιμες. Αυτό θα επηρεάσει τις διαφημίσεις που βλέπετε στη δεξιά πλευρική γραμμή, αλλά όχι το περιεχόμενο χορηγίας που εμφανίζεται στην κορυφή του r/all ή οποιοδήποτε άλλο subreddit που επισκέπτεστε.

  Πώς να αφαιρέσετε ένα PPA στο Ubuntu

Αυτό απενεργοποιεί μόνο τις δυνατότητες παρακολούθησης του Reddit και όχι εκείνες των διαφημίσεων τρίτων. Οι ίδιες οι διαφημίσεις παρακολουθούν τις προβολές και τα κλικ και κάθε διαφήμιση που βλέπετε στο Reddit είναι πιθανό να κάνει το ίδιο. Αυτές οι διαφημίσεις θα εξακολουθούν να γνωρίζουν, σε κάποιο βαθμό, σε τι κάνετε κλικ στο διαδίκτυο. Εάν αυτό προσπαθείτε να αποφύγετε, εξετάστε το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Να μην παρακολουθείτε” στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Εναλλακτική λύση

Εάν θέλετε να εξαιρεθείτε από οποιαδήποτε παρακολούθηση, μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές Reddit τρίτων. Δεν υπάρχει έλλειψη από αυτά και υπάρχουν μερικά εξαιρετικά διαθέσιμα για όλες σχεδόν τις μεγάλες πλατφόρμες επιτραπέζιων υπολογιστών και φορητών υπολογιστών. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει εάν μια εφαρμογή παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας ή όχι. Δεν είναι δεδομένο ότι μια εφαρμογή τρίτου μέρους δεν θα σας παρακολουθεί. Συνήθως, δεν είναι η ίδια η εφαρμογή που σας παρακολουθεί, αλλά το ίδιο το Reddit στο οποίο έχει πρόσβαση η εφαρμογή. Μια δημοφιλής εναλλακτική είναι η χρήση Go1dfish στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Είναι ένα αντίγραφο του Reddit αλλά χωρίς καμία παρακολούθηση. Μπορεί επίσης να σας δείξει συνδέσμους που έχουν αφαιρεθεί από τους συντονιστές.

  Βελτιώστε τις ταχύτητες περιήγησης, ροής και λήψης Firefox με το Fasterfox