Τι είναι το κουμπί στιγμιότυπου οθόνης iPhone

Το iPhone είχε πάντα μια λειτουργία στιγμιότυπου οθόνης. Χρονολογείται από τις πολύ πρώτες μέρες της συσκευής. Είναι ένα χαρακτηριστικό που, αν κοιτάξετε πίσω, φαίνεται σαν κάτι προφανές να έχετε. Χρησιμοποιούμε στιγμιότυπα οθόνης για κάθε είδους πράγματα, αλλά στις πρώτες μέρες των smartphone, η λειτουργία στιγμιότυπου οθόνης δεν ήταν και τόσο συνηθισμένη.

Κουμπί στιγμιότυπου οθόνης iPhone

Τα πρώτα μοντέλα iPhone και όλα τα επόμενα μοντέλα που είχαν φυσικό κουμπί Home, μπορούσατε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης, αλλά πατώντας ταυτόχρονα το κουμπί side/wake/sleep και το κουμπί home.

Το κουμπί Home έχει αφαιρεθεί και στη θέση του, έχετε τη γραμμή Home που είναι ένα προγραμματιζόμενο πλήκτρο στο iPhone σας. Ο μηχανισμός του στιγμιότυπου οθόνης, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει, έχει αλλάξει.

  Πώς να δημιουργήσετε γρήγορα μια υπενθύμιση σε iPhone και iPad

Κουμπί στιγμιότυπου οθόνης iPhone – φυσικά/σκληρά κουμπιά

Για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης σε ένα iPhone που δεν έχει κουμπί Home, πρέπει να:

Πατήστε το πλευρικό κουμπί/sleep/wake/Siri και το κουμπί αύξησης της έντασης ταυτόχρονα

Τα στιγμιότυπα οθόνης στο iPhone δεν αποθηκεύονται πλέον αμέσως. Αντίθετα, το στιγμιότυπο οθόνης που τραβήχτηκε εμφανίζεται σε μια αιωρούμενη μικρογραφία στην οθόνη. Μπορείτε να πατήσετε αυτήν τη μικρογραφία και το στιγμιότυπο οθόνης θα ανοίξει στον ενσωματωμένο επεξεργαστή. Το πρόγραμμα επεξεργασίας σάς επιτρέπει να σχεδιάζετε, να εισάγετε κείμενο και να προσθέτετε σχήματα στο στιγμιότυπο οθόνης. Στη συνέχεια, μπορείτε να το αποθηκεύσετε ή μπορείτε να διαγράψετε το στιγμιότυπο οθόνης.

  Πώς να ανοίξετε το Κέντρο ειδοποιήσεων στο iPhone X

Δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσετε το iOS να εμφανίζει πρώτα τη μικρογραφία και να αποθηκεύει αμέσως το στιγμιότυπο οθόνης.

Κουμπί στιγμιότυπου οθόνης iPhone – AssistiveTouch

Δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον μηχανισμό στιγμιότυπου οθόνης που λειτουργεί μέσω των σκληρών κουμπιών σε ένα iPhone. Τούτου λεχθέντος, εάν προτιμάτε ένα μαλακό κουμπί για λήψη στιγμιότυπων οθόνης, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε μέσω του AssistiveTouch.

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
Μεταβείτε στο Accessibility>Touch>AssistiveTouch.
Ενεργοποιήστε το AssistiveTouch.
Πατήστε Προσαρμογή μενού ανώτατου επιπέδου.
Πατήστε την Προσαρμοσμένη ενέργεια.
Επιλέξτε Στιγμιότυπο οθόνης.
Μόλις ενεργοποιηθεί, θα δείτε ένα αιωρούμενο κουμπί στην οθόνη της συσκευής. Πατήστε το.
Πατήστε Στιγμιότυπο οθόνης.
Θα ληφθεί ένα στιγμιότυπο οθόνης.

  Πώς να απαγορεύσετε την IP σε κάποιον σε διαφωνία

συμπέρασμα

Το κουμπί στιγμιότυπου οθόνης iPhone άλλαξε όταν αφαιρέθηκε το φυσικό κουμπί Home από τη συσκευή. Αυτό σήμαινε ότι η Apple έπρεπε να αλλάξει τη διαμόρφωση των κουμπιών, ενώ παράλληλα έκανε εύκολη την εκτέλεση. Η τρέχουσα διαμόρφωση είναι τόσο εύκολη στην εκτέλεση που οι χρήστες καταλήγουν συχνά να τραβούν κατά λάθος στιγμιότυπα οθόνης όταν προσπαθούν να κλειδώσουν τη συσκευή τους. Πριν, με το κουμπί Αρχική σελίδα, η λήψη ενός στιγμιότυπου οθόνης απαιτούσε τη χρήση και των δύο χεριών. Τώρα, είναι εύκολα μια διαδικασία με το ένα χέρι. Εάν καταλήγετε συχνά να τραβάτε κατά λάθος στιγμιότυπα οθόνης, μπορείτε να μεταβείτε στο αυτόματο άλμπουμ στις Φωτογραφίες που ονομάζεται Στιγμιότυπα οθόνης και να τα διαγράψετε από εκεί. Είναι πιο εύκολο από το να σκάβετε τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας.