Πώς να απενεργοποιήσετε τις καρτέλες Κάντε κλικ για φόρτωση στον Firefox

Τα προγράμματα περιήγησης Ιστού μπορούν να ανοίξουν αυτόματα τις τελευταίες καρτέλες που περιηγούσατε. Πρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις έναρξης του προγράμματος περιήγησής σας για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα. Εάν έχετε ρυθμίσει το πρόγραμμα περιήγησής σας να ανοίγει πάντα έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, π.χ. την αρχική σας σελίδα, ή έχετε ρυθμίσει να ανοίγει πάντα μια κενή καρτέλα, το πρόγραμμα περιήγησης δεν θα φορτώνει καρτέλες από την προηγούμενη συνεδρία σας. Τόσο ο Firefox όσο και ο Chrome υποστηρίζουν αυτήν τη δυνατότητα επαναφοράς περιόδου λειτουργίας, αλλά ο Firefox προσθέτει κάτι επιπλέον. Εάν έχετε ρυθμίσει τον Firefox να ανοίγει καρτέλες από την προηγούμενη συνεδρία σας, θα το κάνει. Ωστόσο, δεν θα φορτώσει τις καρτέλες μέχρι να τις επισκεφτείτε πραγματικά. Ο Firefox το κάνει αυτό για να αποτρέψει την αργή εκκίνηση. Είναι καλύτερα να φορτώσετε μόνο τη μία καρτέλα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε αμέσως και να αναβάλετε τις υπόλοιπες μέχρι να τις επισκεφτείτε. Αυτή η δυνατότητα ονομάζεται κλικ για φόρτωση καρτελών. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις καρτέλες κλικ για φόρτωση στον Firefox.

  Βελτιώστε τις ταχύτητες περιήγησης, ροής και λήψης Firefox με το Fasterfox

Ενεργοποιήστε την Επαναφορά περιόδου λειτουργίας

Κάντε κλικ για φόρτωση καρτελών λειτουργεί μόνο εάν ο Firefox έχει ρυθμιστεί να ανοίγει καρτέλες από την τελευταία περίοδο περιήγησής σας. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, μεταβείτε στη ρύθμιση του Firefox πληκτρολογώντας τα ακόλουθα στη γραμμή διευθύνσεων.

about:preferences

Στην καρτέλα Γενικά, υπάρχει μια επιλογή που ονομάζεται “Όταν ξεκινά ο Firefox”. Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα σε αυτήν την επιλογή και επιλέξτε “Εμφάνιση των παραθύρων και των καρτελών μου από την τελευταία φορά”.

Απενεργοποίηση Κάντε κλικ για φόρτωση

Τώρα που έχετε ενεργοποιήσει την επαναφορά συνεδρίας, πρέπει να απενεργοποιήσετε το κλικ για φόρτωση στον Firefox. Στη γραμμή διευθύνσεων, πληκτρολογήστε τα εξής.

about:config

Κάντε κλικ στο κουμπί «Αποδέχομαι τους κινδύνους» για να προχωρήσετε. Στη σελίδα About:config, πληκτρολογήστε τα ακόλουθα στη γραμμή αναζήτησης (δεν είναι ίδια με τη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης).

browser.sessionstore.restore_on_demand

Αυτή είναι η προτίμηση που ελέγχει το κλικ για φόρτωση. Από προεπιλογή, η τιμή του έχει οριστεί σε “True”. Για να απενεργοποιήσετε τις καρτέλες κλικ για φόρτωση στον Firefox, χρειάζεται μόνο να κάνετε διπλό κλικ σε αυτήν την προτίμηση για να αλλάξετε την τιμή της σε “Λάθος”.

  Η ταξινόμηση σελιδοδεικτών είναι ένα εργαλείο αυτοματισμού για την ταξινόμηση σελιδοδεικτών [Firefox]

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται. Κατά την επόμενη εκκίνηση του Firefox, θα φορτωθούν όλες οι καρτέλες από την προηγούμενη συνεδρία σας. Δεν θα χρειαστεί να τα επισκεφτείτε για να ξεκινήσετε τη φόρτωση. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτό θα επιβραδύνει τον Firefox όταν τον εκκινήσετε. Εάν έχετε καλή σύνδεση στο Διαδίκτυο, αυτό μπορεί να μην είναι μεγάλη υπόθεση. Για πιο αργές συνδέσεις, η απενεργοποίηση του κλικ για φόρτωση δεν είναι η καλύτερη ιδέα.