Πώς να προσθέσετε μια υπογραφή email στο Gmail

Η υπηρεσία Gmail της Google υποστηρίζει διαμορφώσιμες υπογραφές, τις οποίες θα επισυνάπτει σε κάθε email που στέλνετε. Μπορείτε να προσθέσετε το όνομά σας, τον τίτλο εργασίας, τα στοιχεία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τον αριθμό τηλεφώνου ή οτιδήποτε άλλο θέλετε στην υπογραφή σας.

Υπάρχουν δύο τύποι υπογραφών: οι υπογραφές ιστού που αποστέλλονται από το Gmail στον υπολογιστή και οι υπογραφές για κινητά που αποστέλλονται από το Gmail στο τηλέφωνό σας.

Προσθήκη υπογραφής στο Gmail στον Ιστό

Για να προσθέσετε μια υπογραφή στον ιστότοπο του Gmail, ανοίξτε Gmail, και κάντε κλικ στο εικονίδιο “Ρυθμίσεις” επάνω δεξιά. Είναι το μικρό εικονίδιο σε σχήμα γραναζιού κοντά στην εικόνα του προφίλ σας.

Κάντε κλικ

Κάντε κλικ στην «Εμφάνιση όλων των ρυθμίσεων» για να ανοίξετε το πλήρες μενού ρυθμίσεων.

Κάντε κλικ

Κάντε κύλιση στο μεγαλύτερο μέρος της σελίδας μέχρι να βρείτε την επιλογή “Υπογραφή” και κάντε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία νέου”.

  Οι πολυτιμότερες εταιρείες στον κόσμο

Κάντε κλικ

Ονομάστε την υπογραφή σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Δημιουργία».

Πληκτρολογήστε οτιδήποτε θέλετε στο πλαίσιο στα δεξιά της νέας υπογραφής σας. Αυτό είναι συχνά όπου προσθέτετε το όνομά σας, τον τόπο εργασίας σας και ίσως τον αριθμό τηλεφώνου ή τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κάτω από το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπου μόλις προσθέσατε την υπογραφή σας, στην ενότητα “Προεπιλογές υπογραφής”, κάντε κλικ στο όνομα της υπογραφής του email σας για να το προσθέσετε ως την προεπιλεγμένη υπογραφή για χρήση με νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στο πλαίσιο στα δεξιά του τελευταίου, κάντε το ίδιο για να χρησιμοποιήσετε τη νέα σας υπογραφή ως την προεπιλεγμένη επιλογή για απαντήσεις και προωθημένα email.

Στο κάτω μέρος της σελίδας, κάντε κλικ στην επιλογή “Αποθήκευση αλλαγών” για να αποθηκεύσετε τη νέα σας υπογραφή.

Κάντε κλικ

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε πολλές υπογραφές email και να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους.

  Πώς να ορίσετε δικαιώματα αρχείων σε Mac

Προσθήκη υπογραφής για κινητά

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε υπογραφές που αφορούν συγκεκριμένες κινητές συσκευές. Αυτές οι υπογραφές αντικαθιστούν τις εκδόσεις για υπολογιστές που μόλις προσθέσατε. Με άλλα λόγια, όταν στέλνετε ένα email από μια συσκευή με υπογραφή κινητής τηλεφωνίας, το Gmail θα στείλει μόνο την υπογραφή του κινητού και θα αγνοήσει την υπογραφή του επιτραπέζιου υπολογιστή σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις υπογραφές για οτιδήποτε, αλλά είναι σύνηθες να δημιουργείτε μια που ειδοποιεί τους ανθρώπους ότι βρίσκεστε σε κινητή συσκευή, ώστε να γνωρίζουν ότι μπορεί να αργείτε να απαντήσετε (αν είστε εκτός γραφείου) ή ότι μπορεί να είναι τυπογραφικά λάθη λόγω υπερβολικού ζήλου αυτόματης διόρθωσης.

Φυσικά, θα μπορούσατε απλώς να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε την υπογραφή επιφάνειας εργασίας και σε όλες τις συσκευές σας. Δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε ξεχωριστή υπογραφή για κινητά.

Για να ρυθμίσετε μια υπογραφή για κινητά, ανοίξτε την εφαρμογή Gmail στην κινητή συσκευή σας—iPhone, iPad ή Android.

  Πώς να δημιουργήσετε μια εικόνα της μονάδας USB σας

Πατήστε το μενού χάμπουργκερ από την επάνω αριστερή γωνία.

Επιλέξτε την επιλογή “Ρυθμίσεις” από την πλαϊνή γραμμή.

Παρακέντηση

Πατήστε τη φωτογραφία προφίλ ή τη διεύθυνση email σας για να ανοίξετε το μενού ρυθμίσεων υπογραφής.

Εάν χρησιμοποιείτε iPhone ή iPad, πατήστε «Ρυθμίσεις υπογραφής» στην επόμενη σελίδα. Στο Android, πατήστε “Υπογραφή”.

Παρακέντηση

Εάν χρησιμοποιείτε iPhone ή iPad, εναλλάξτε τον διακόπτη Mobile Signature προς τα δεξιά για να ενεργοποιήσετε μια υπογραφή μόνο για κινητά.

Ενεργοποιήστε το

Προσθέστε το κείμενό σας και κλείστε το Gmail για να αποθηκεύσετε τη νέα σας υπογραφή στο κινητό.

Θα έχετε πλέον μια προσαρμοσμένη υπογραφή μόνο για κινητά που εμφανίζεται μόνο όταν χρησιμοποιείτε το Gmail σε κινητή συσκευή. Η υπογραφή του επιτραπέζιου υπολογιστή σας παραμένει, αν και το Gmail θα έχει ως προεπιλογή την υπογραφή για κινητά στο τηλέφωνο ή το tablet σας.