Πώς να απενεργοποιήσετε τις εικόνες στον Firefox για iOS

Όταν πρόκειται για μια αργή σύνδεση ή απλώς για αποθήκευση στο πρόγραμμα δεδομένων σας, το έξυπνο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να περιορίσετε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας. Τόσο το iOS όσο και το Android σάς επιτρέπουν να περιορίζετε την πρόσβαση σε δεδομένα ανά εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιτρέψετε τη λήψη νέων email και μηνυμάτων όταν είστε εν κινήσει, αλλά να περιορίσετε άλλες λιγότερο χρήσιμες εφαρμογές από το να καταναλώνουν εύρος ζώνης. Εάν χρησιμοποιείτε Firefox, μπορείτε να εξοικονομήσετε λίγο περισσότερο εύρος ζώνης εάν απενεργοποιήσετε τις εικόνες στο πρόγραμμα περιήγησης.

Όταν απενεργοποιείτε τις εικόνες στον Firefox, κάθε ιστότοπος που επισκέπτεστε θα φορτώνεται χωρίς εικόνες. Το πολύ, θα έχετε μια θήκη για την εικόνα. Όχι μόνο η σελίδα με κείμενο μόνο θα φορτώνει πιο γρήγορα, αλλά θα εξοικονομήσετε σημαντικό χρόνο και εύρος ζώνης.

  Πώς να κάνετε το Hey, Siri πιο ακριβές στο iOS

Απενεργοποιήστε τις εικόνες στον Firefox για iOS

Αυτή είναι μια νέα δυνατότητα στον Firefox για iOS, επομένως θα χρειαστεί να ενημερώσετε την εφαρμογή στην πιο πρόσφατη έκδοση, δηλαδή στην έκδοση 10.1. Ανοίξτε τον Firefox και πατήστε το εικονίδιο του χάμπουργκερ κάτω δεξιά. Θα ανοίξει ένα μενού με την επιλογή «Απόκρυψη εικόνων». Πατήστε αυτήν την επιλογή για να απενεργοποιήσετε τις εικόνες στον Firefox.

Επισκεφτείτε έναν ιστότοπο, οποιονδήποτε ιστότοπο και δεν θα εμφανίσει καμία εικόνα, καμία εξαίρεση. Τα πάντα, από εικόνες κεφαλίδας έως λογότυπο κ.λπ., θα αποτραπεί η φόρτωση.

Ακόμα κι αν δεν προσπαθείτε να εξοικονομήσετε εύρος ζώνης, αν βρίσκεστε εν κινήσει, αυτό μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την περιήγηση, επειδή συνήθως αναζητάτε ιστότοπους για κινητές συσκευές. Οι ιστότοποι για κινητές συσκευές έχουν προχωρήσει πολύ και έχουν βελτιωθεί αρκετά, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Ένα διαβόητο πρόβλημα με την προβολή ιστότοπων σε ένα πρόγραμμα περιήγησης για κινητά είναι το πόσο η σελίδα αναπηδά όταν φορτώνονται πρόσθετα στοιχεία σε μια σελίδα. Εάν απενεργοποιήσετε τις εικόνες στον Firefox, η σελίδα θα μετακινηθεί πολύ λιγότερο.

  Πώς να περιορίσετε την πρόσβαση στην τοποθεσία για το Uber στο iOS

Φυσικά, αυτό δημιουργεί πρόβλημα για ιστότοπους που προσφέρουν περιεχόμενο μόνο με εικόνα. Ένα συνηθισμένο παράδειγμα είναι το imgur και ένα πιο σκοτεινό παράδειγμα είναι οι ιστότοποι που δημοσιεύουν εικόνες με κείμενο ως περιεχόμενο αντί για πραγματικό, αναγνώσιμο κείμενο.

Για να φορτώσετε τις εικόνες, πατήστε ξανά το εικονίδιο χάμπουργκερ κάτω δεξιά και πατήστε Απόκρυψη εικόνων. Οι εικόνες θα φορτωθούν μόνες τους. Δεν υπάρχει τρόπος να φορτώσετε επιλεκτικά εικόνες, π.χ. να φορτώσετε αυτές που πιστεύετε ότι πρέπει να δείτε σε αντίθεση με τη φόρτωση όλων. Αυτό δεν θα απενεργοποιήσει τις διαφημίσεις σε ιστότοπους. Θα συνεχίσουν να εμφανίζονται όπως πάντα. Εάν ένας ιστότοπος προσθέσει μια επικάλυψη που είναι είτε διαφήμιση είτε προσφορά για εγγραφή σε ένα ενημερωτικό δελτίο, θα εξακολουθεί να εμφανίζεται.

  Ελέγξτε ποιες εφαρμογές εξαντλούν την περισσότερη μπαταρία στο iOS 9 [iPhone Tip]