Πώς να κάνετε το Hey, Siri πιο ακριβές στο iOS

Μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψουμε, αλλά υπήρξε μια εποχή που οι νέες δυνατότητες στο iOS δεν καταργήθηκαν αμέσως. Η Apple πάντα έστελνε την καλύτερη, πιο εξελιγμένη έκδοση του λογισμικού της στο παρελθόν. Μόνο στο iOS 11 έπεσε η μπάλα. Πάρτε για παράδειγμα τη Siri. Όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά, είχε περιορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά και πάλι λειτουργούσε καλά εντός των περιορισμένων δυνατοτήτων του. Το πιο αξιοσημείωτο ήταν το πόσο καλά μπορούσε να αναγνωρίσει τόνους. Η εντολή Hey Siri, καθώς και όλες οι άλλες φωνητικές εντολές, έγιναν κατανοητές με ευκολία. Τούτου λεχθέντος, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι η Siri δεν ανταποκρίνεται πάντα στο Hey, Siri, παρόλο που μπορεί να καταλάβει τέλεια όλα τα άλλα που λέτε. Εάν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι για να κάνετε το Hey, Siri πιο ακριβές στο iOS.

  Πώς να προσθέσετε συνδέσμους στη λίστα ανάγνωσης στο Chrome [iOS]

Κάντε το Hey, Siri πιο ακριβές

Όταν χρησιμοποιούμε την εντολή Hey, Siri, είναι συνήθως όταν το τηλέφωνό μας δεν είναι στα χέρια μας. Συνήθως ακουμπάμε σε ένα τραπέζι ή στην τσέπη μας ενώ είμαστε έξω για τζόκινγκ. Ωστόσο, όταν ρυθμίζουμε το Siri, τα τηλέφωνά μας είναι συνήθως στα χέρια μας όταν περνάμε από τις ασκήσεις διαμόρφωσης «Hey, Siri». Για να κάνετε το Siri να ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια στο Hey, Siri, θα πρέπει να δοκιμάσετε να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας σε ένα τραπέζι όταν το ρυθμίζετε ώστε να μιμείται τις συνθήκες στις οποίες είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιηθεί.

  Διαγράψτε φωτογραφίες από το ρολό της φωτογραφικής μηχανής σας σύροντας προς τα αριστερά σε στυλ Tinder [iOS]

Για να επανεκπαιδεύσετε τη Siri, πρέπει πρώτα να την απενεργοποιήσετε και μετά να την ενεργοποιήσετε ξανά για να μεταβεί στην οθόνη εγκατάστασης. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Siri & Αναζήτηση. Εδώ, απενεργοποιήστε τον διακόπτη “Listen for Hey, Siri”. Όταν σας ζητηθεί, επιβεβαιώστε ότι θέλετε να απενεργοποιήσετε το Siri.

Τώρα, ενεργοποιήστε ξανά τον διακόπτη και όταν σας ζητηθεί, επιβεβαιώστε ότι θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά το Siri. Μόλις το κάνετε, θα πρέπει να περάσετε από όλη τη διαδικασία εγκατάστασης. Αυτή τη φορά, τοποθετήστε το τηλέφωνό σας στο γραφείο/τραπέζι που συνήθως εργάζεστε και, στη συνέχεια, διαμορφώστε το. Δεν υπάρχει κανένα επιπλέον βήμα εκτός από το να βάλετε το τηλέφωνό σας στο τραπέζι.

  Πότε έρχονται τα iOS 14 και iPadOS 14 στο iPhone ή το iPad μου;

Εναλλακτικά, εάν χρησιμοποιείτε την εντολή Hey, Siri μέσω των ακουστικών σας ενώ τρέχετε, ίσως είναι καλή ιδέα να συνδέσετε τουλάχιστον τα ακουστικά σας και στη συνέχεια να τα διαμορφώσετε.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα 100% ακρίβεια, αλλά μπορεί να κάνει το Hey, Siri κάπως πιο ακριβές. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη και άλλα πράγματα, όπως τον θόρυβο του περιβάλλοντος. Για παράδειγμα, αν εγκαταστήσετε το Hey, Siri στη σχετική ησυχία του σπιτιού σας, αλλά το χρησιμοποιείτε στη δουλειά όπου υπάρχει περισσότερος περιβαλλοντικός θόρυβος, πιθανότατα θα έχετε ανάμεικτα αποτελέσματα.