Πώς να απενεργοποιήσετε την εξομάλυνση κίνησης σε μια τηλεόραση LG

Εάν έχετε μια νέα τηλεόραση LG, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι η εικόνα είναι τρομερά ομαλή. Αυτό το εφέ, το οποίο η LG ονομάζει “TruMotion”, προσπαθεί να κάνει την εικόνα της τηλεόρασής σας πιο ομαλή, αλλά συχνά καταλήγει να φαίνεται περίεργη.

Τι είναι τελικά το “TruMotion”;

Το TruMotion είναι η εφαρμογή της LG για την εξομάλυνση της κίνησης. Η εξομάλυνση κίνησης λειτουργεί αυξάνοντας τον ρυθμό καρέ (την ταχύτητα με την οποία η τηλεόρασή σας εμφανίζει μια νέα εικόνα) του βίντεο εισάγοντας επιπλέον «ψεύτικα» καρέ ανάμεσα σε κάθε πραγματικό καρέ. Οι περισσότερες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές γυρίζονται με ταχύτητα 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο (FPS) και μαντεύοντας πώς θα φαίνονται τα ενδιάμεσα καρέ, η τηλεόρασή σας μπορεί να αυξήσει τον ρυθμό καρέ έως και 48 ή 60 FPS. Αυτό μπορεί να κάνει συγκεκριμένο περιεχόμενο με γρήγορο ρυθμό (όπως αθλητικά) να φαίνεται πολύ καλύτερο, αλλά καταστρέφει την κινηματογραφική ποιότητα των ταινιών και των τηλεοπτικών εκπομπών για μερικούς ανθρώπους.

  Πλήρης οδηγός για τη φιλοξενία και τη συμμετοχή σε συναντήσεις

Ενώ το βίντεο με υψηλό ρυθμό ανανέωσης φαίνεται αρκετά περίεργο από μόνο του, το άλλο πρόβλημα με την εξομάλυνση της κίνησης είναι ότι είναι ένα ψεύτικο εφέ και συχνά κάνει τα «ψεύτικα» καρέ να φαίνονται πολύ θολά. Επειδή πρέπει να μαντέψει, καταλήγει να είναι ελαφρώς μακριά πολλές φορές, κάτι που μπορεί να το κάνει να φαίνεται ακόμα χειρότερο.

Πώς να απενεργοποιήσετε το TruMotion

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία TruMotion στις ρυθμίσεις της τηλεόρασής σας. Ωστόσο, οι ρυθμίσεις της LG είναι λίγο μη φυσιολογικές. Η τεχνολογία TruMotion τους διαχειρίζεται επίσης τη συγχρονισμένη σάρωση οπίσθιου φωτισμού, η οποία συγχρονίζει τον ρυθμό ανανέωσης με τον οπίσθιο φωτισμό. Λένε ότι δεν μπορείτε να το απενεργοποιήσετε σε καμία τηλεόραση, αλλά μπορείτε να προσαρμόσετε την παρεμβολή κίνησης, κάτι που κάνει το TruMotion να φαίνεται περίεργο.

  Ποιες διεργασίες μπορείτε να τερματίσετε με ασφάλεια στο Activity Monitor σε Mac;

Η LG αποκρύπτει την επιλογή στην περιοχή Μενού εικόνας > Ρυθμίσεις λειτουργίας εικόνας > Επιλογές εικόνας. Από εκεί, μπορείτε να ορίσετε διαφορετικά επίπεδα για το TruMotion:

Off: πιθανώς αυτό που θέλετε
Smooth: χρησιμοποιεί θόλωση κίνησης
Clear: δεν χρησιμοποιεί motion blur
Clear Plus: χρησιμοποιεί σάρωση οπίσθιου φωτισμού εκτός από την παρεμβολή

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την εύρεση της επιλογής, μπορεί να βρίσκεται σε διαφορετική ενότητα, επομένως είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο της τηλεόρασής σας, το οποίο μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο. Απλώς εισαγάγετε τον αριθμό μοντέλου της τηλεόρασής σας και, όταν φορτώσει η σελίδα, χρησιμοποιήστε Ctrl+F (ή Command+F σε Mac) για να αναζητήσετε “TruMotion”.

  Πώς να βρείτε ποια γενιά είναι ο επεξεργαστής Intel στα Windows

Είναι πιθανό ορισμένες παλαιότερες τηλεοράσεις να μην έχουν καν επιλογή απενεργοποίησης, οπότε θα πρέπει να αγοράσετε μια νέα τηλεόραση εάν θέλετε να την απενεργοποιήσετε.

Συντελεστές φωτογραφιών: Shutterstock