Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη ανανέωση καρτέλας στο Chrome

Το Chrome ανανεώνει αυτόματα τις καρτέλες που δεν έχετε επισκεφτεί εδώ και καιρό. Είναι μια νέα δυνατότητα που προστέθηκε στο πρόγραμμα περιήγησης στην έκδοση 48. Εάν έχετε ανοιχτές πολλές καρτέλες σε οποιοδήποτε δεδομένο παράθυρο στο Chrome και δεν επισκέπτεστε μια καρτέλα για μεγάλο χρονικό διάστημα, το Chrome θα την ανανεώσει αυτόματα όταν κάνετε επόμενο κλικ στην εναλλαγή σε αυτήν . Αυτό γίνεται για να έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση της ιστοσελίδας. Το Chrome υποθέτει ότι τη στιγμή που ανοίξατε και μετά επισκεφτήκατε την καρτέλα, κάτι μπορεί να έχει αλλάξει. Αυτό διασφαλίζει ότι έχετε πάντα την πιο πρόσφατη έκδοση της σελίδας. Επίσημα, αυτό το χαρακτηριστικό ονομάζεται «Απορριφθείσες καρτέλες». Όχι μόνο σας δίνει την πιο πρόσφατη έκδοση μιας σελίδας, αλλά στοχεύει επίσης στη μείωση της χρήσης μνήμης. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την αυτόματη ανανέωση καρτελών στο Chrome.

  Πώς να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις ιστότοπου στο Chrome

Απενεργοποιήστε την αυτόματη ανανέωση καρτέλας

Ανοίξτε το Chrome και πληκτρολογήστε τα παρακάτω στη γραμμή URL.

chrome://flags

Αναζητήστε τη σημαία που ονομάζεται “αυτόματη απόρριψη καρτελών”. Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού κάτω από αυτό. Επιλέξτε “Απενεργοποίηση” και επανεκκινήστε το Chrome. Το Chrome δεν θα απορρίπτει πλέον τις καρτέλες. Όταν επισκέπτεστε μια καρτέλα μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν θα ανανεωθεί αυτόματα.

Μη αυτόματη απόρριψη μιας καρτέλας στο Chrome

Εάν σας αρέσει αυτή η δυνατότητα του Chrome, αλλά προτιμάτε να επιλέξετε ποιες καρτέλες στο Chrome απορρίπτονται, μπορείτε να κάνετε ακριβώς αυτό. Η απενεργοποίηση της σημαίας αυτόματης απόρριψης καρτελών θα απενεργοποιήσει την αυτόματη ανανέωση καρτέλας στο Chrome, αλλά η δυνατότητα εξακολουθεί να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μη αυτόματο τρόπο.

  Αποκτήστε ένα σκοτεινό θέμα για το Facebook Messenger στο Chrome

Στο Chrome, πληκτρολογήστε τα ακόλουθα στη γραμμή URL.

chrome://discards/

Εδώ θα δείτε μια πλήρη λίστα με όλες τις καρτέλες που έχετε ανοίξει στο Chrome. Κάθε καρτέλα, με τον τίτλο της έχει έναν σύνδεσμο «Απόρριψη».

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο «Απόρριψη» στον τίτλο της καρτέλας και η καρτέλα θα απορριφθεί. Η καρτέλα δεν θα εξαφανιστεί από τις ανοιχτές καρτέλες. Προφανώς, δεν θα δείτε καμία αλλαγή στη διεπαφή χρήστη όταν απορρίψετε μια καρτέλα. Ωστόσο, όταν μεταβείτε στην καρτέλα, θα φορτώσει μια νέα έκδοση της σελίδας.

Οι καρτέλες που έχουν απορριφθεί λειτουργούν τόσο σε Windows όσο και σε Mac.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτή η δυνατότητα δεν είναι απλώς να διασφαλίσει ότι βλέπετε την πιο πρόσφατη έκδοση μιας ιστοσελίδας. Βοηθά επίσης στην κατανάλωση μνήμης του Chrome. Τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης έχουν πρόβλημα με διαρροές μνήμης. Εάν αφήσετε πολλές καρτέλες ανοιχτές για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, η κατανάλωση μνήμης του Chrome μπορεί να αυξηθεί σημαντικά. Αν αφήσετε μια καρτέλα ανοιχτή για πολύ καιρό, το Chrome μπορεί να καταναλώσει πολλή μνήμη. Αυτό με τη σειρά του επιβραδύνει το πρόγραμμα περιήγησης και το σύστημά σας. Μια απορριφθείσα καρτέλα εμποδίζει αυτό να συμβεί.

  Αναδυόμενα παράθυρα συνομιλίας Facebook Αποσυνδέει τα Windows συνομιλίας από το Facebook [Chrome]

Αυτό που χρειάζεται το Chrome είναι να δώσει στους χρήστες λίγο περισσότερο έλεγχο αυτής της δυνατότητας. Οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να εισάγουν στη λίστα επιτρεπόμενων καρτελών ή/και τομέων που δεν πρέπει να απορρίπτονται. Επιπλέον, οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να επιλέξουν πότε θα απορριφθεί μια καρτέλα, δηλαδή την περίοδο αδράνειας που θα απορρίψει μια καρτέλα.