Πώς να απεγκαταστήσετε το McAfee LiveSafe στα Windows 10

Η McAfee είναι διάσημη για τα εργαλεία ψηφιακής προστασίας της που προστατεύουν τους υπολογιστές από ιούς και άλλους τύπους κακόβουλων επιθέσεων. Από τότε που τα αγόρασε η Intel, το McAfee Antivirus υπάγεται στο τμήμα Security της Intel. Το McAfee LiveSafe είναι ένα από τα διάσημα προγράμματά τους που χρησιμοποιείται για την ασφάλεια ευαίσθητων πληροφοριών και την αύξηση του ψηφιακού απορρήτου. Ωστόσο, με τα χρόνια έχουν αποκτήσει αρνητική φήμη και αισθάνονται πίσω λόγω του σκληρού ανταγωνισμού. Είναι αρκετά δύσκολο να απαλλαγείτε από το McAfee από τον υπολογιστή σας και πολλοί χρήστες δεν μπορούν να απεγκαταστήσουν το McAfee LiveSafe. Εάν αντιμετωπίζετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα, είστε στο σωστό μέρος. Σας φέρνουμε έναν τέλειο οδηγό που θα σας διδάξει πώς να απεγκαταστήσετε τα Windows 10 του McAfee LiveSafe.

Πώς να απεγκαταστήσετε το McAfee LiveSafe στα Windows 10

Το McAfee είναι ένα δημοφιλές λογισμικό, αλλά με πολλά προβλήματα που ωθούν τους χρήστες να αναζητήσουν πώς να απεγκαταστήσουν το McAfee LiveSafe. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

  • Καταναλώνει άφθονη μνήμη CPU.
  • Καταλαμβάνει πολύ χώρο στο δίσκο.
  • Υποστηρίζει διαφημίσεις.
  • Έχει μέση ανίχνευση ιών και κακόβουλου λογισμικού σε σύγκριση με άλλες εταιρείες προστασίας από ιούς.

Πρώτον, είναι σημαντικό να ενεργοποιήσετε τη συνδρομή McAfee πριν την απεγκαταστήσετε για να εξασφαλίσετε το δικαίωμα να τη χρησιμοποιήσετε ξανά χωρίς να αγοράσετε νέα. Ακολουθήστε τα βήματα που δίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα τους για να το κάνετε. Αυτό ισχύει μόνο για τους χρήστες που είχαν προεγκατεστημένο το McAfee LiveSafe στον υπολογιστή τους. Τώρα ας δούμε τις μεθόδους για να μάθουμε πώς να απεγκαταστήσετε το McAfee LiveSafe Windows 10.

  Διορθώστε το Μενού Έναρξης κρίσιμων σφαλμάτων των Windows 10 και η Cortana δεν λειτουργεί

Σημείωση: Δημιουργήστε αντίγραφο ασφαλείας όλων των σημαντικών δεδομένων που συνδέονται με το McAfee LiveSafe πριν χρησιμοποιήσετε αυτές τις μεθόδους.

Μέθοδος 1: Χρήση του Πίνακα Ελέγχου

Ο Πίνακας Ελέγχου μας επιτρέπει να αλλάξουμε και να παρακολουθούμε τις ρυθμίσεις διαφόρων προγραμμάτων σε υπολογιστή με Windows. Χρησιμοποιείται για την απεγκατάσταση πολλών εφαρμογών και μπορεί να λειτουργήσει για την απεγκατάσταση του McAfee LiveSafe. Ακολουθήστε τα βήματα για να το κάνετε.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε πίνακα ελέγχου και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Ορίστε την προβολή κατά ως μεγάλα εικονίδια και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Προγράμματα και δυνατότητες.

3. Εντοπίστε και κάντε δεξί κλικ στο McAfee LiveSafe και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης. Επιβεβαιώστε τις προτροπές, εάν εμφανιστούν.

4. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία απεγκατάστασης και μετά επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

Ελέγξτε εάν καταφέρατε να απεγκαταστήσετε το McAfee LiveSafe.

Μέθοδος 2: Απεγκατάσταση του McAfee LiveSafe σε ασφαλή λειτουργία

Εάν και πάλι δεν μπορείτε να απεγκαταστήσετε το McAfee LiveSafe, μπορείτε να δοκιμάσετε να το απεγκαταστήσετε σε ασφαλή λειτουργία. Δοκιμάστε αυτήν τη μέθοδο μόνο εάν όλες οι άλλες μέθοδοι έχουν αποτύχει. Η εκκίνηση του υπολογιστή σας σε ασφαλή λειτουργία είναι μια κοινή μέθοδος αντιμετώπισης προβλημάτων και διάγνωσης ζητημάτων που σχετίζονται με το λειτουργικό σύστημα. Για να εκκινήσετε τον υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία, ακολουθήστε τον οδηγό μας για Εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία στα Windows 10. Μόλις είστε σε ασφαλή λειτουργία, ακολουθήστε όλα τα βήματα που εμφανίζονται στη Μέθοδο 1 και απεγκαταστήστε το McAfee LiveSafe χρησιμοποιώντας τον Πίνακα Ελέγχου. Ελέγξτε εάν μπορείτε να απεγκαταστήσετε το McAfee LiveSafe τώρα.

  Πώς να διορθώσετε θολές εφαρμογές μετά την κλιμάκωση στα Windows 10

Μέθοδος 3: Χρήση Windows PowerShell

Το Windows PowerShell είναι ένα πρόγραμμα διαχείρισης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αυτόματη εκτέλεση εργασιών και την αλλαγή των ρυθμίσεων διαφόρων προγραμμάτων χρησιμοποιώντας γραμμές εντολών. Χρησιμοποιείται για την απεγκατάσταση εφαρμογών και εκτελώντας μερικές απλές εντολές μπορείτε να απεγκαταστήσετε το McAfee LiveSafe χρησιμοποιώντας το. Εδώ είναι πώς μπορείτε να το κάνετε.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε PowerShell και κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Πληκτρολογήστε τη δεδομένη εντολή και πατήστε το πλήκτρο Enter.

Get-AppxPackage -AllUsers | Select Name, PackageFullName

3. Αφού εκτελεστεί η εντολή, θα δείτε μια λίστα προγραμμάτων σε δύο στήλες: Όνομα και PackageFullName.

4. Εντοπίστε το McAfee LiveSafe στη στήλη Name και αντιγράψτε το PackageFullName στη στήλη PackageFullName επιλέγοντάς το και πατώντας τα πλήκτρα Ctrl+C.

5. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και όταν τελειώσει η λίστα και πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή, αλλά αντικαταστήστε το PackageFullName με το PackageFullName του McAfee LiveSafe που αντιγράψατε στο προηγούμενο βήμα.

Remove-AppxPackage -package PackageFullName

6. Πατήστε το πλήκτρο Enter και περιμένετε να εκτελεστεί η εντολή. Μετά από αυτό, βγείτε από το Windows PowerShell.

7. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστήστη συνέχεια ελέγξτε εάν το McAfee LiveSafe έχει απεγκατασταθεί ή όχι.

Μέθοδος 4: Χρήση του εργαλείου αφαίρεσης καταναλωτικών προϊόντων McAfee

Ορισμένοι χρήστες δεν μπορούν να απεγκαταστήσουν το McAfee LiveSafe χρησιμοποιώντας τον Πίνακα Ελέγχου, καθώς δείχνει ότι η πλοήγηση σε αυτήν την ιστοσελίδα ακυρώθηκε. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο McAfee Official Product Removal (MCPR) για να απεγκαταστήσετε το McAfee LiveSafe αρκετά εύκολα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το κάνετε.

  Πώς να ξεκλειδώσετε επίπεδα στο Adobe Photoshop

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε την πιο πρόσφατη έκδοση του McAfee LiveSafe και ότι χρησιμοποιείτε ένα MCPR που λάβατε πρόσφατα και όχι κάποιο προηγούμενο MCPR.

1. Κατεβάστε το εργαλείο αφαίρεσης προϊόντων καταναλωτικού McAfee από την επίσημη τοποθεσία.

2. Μεταβείτε στον φάκελο λήψεων και κάντε διπλό κλικ στο MCPR.exe. Κάντε κλικ στο ναι ή επιβεβαιώστε, όταν σας ζητηθεί.

3. Μόλις ανοίξει το MCPR, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο>>.

4. Επιλέξτε Συμφωνώ στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο>>.

5. Στο Security Validation, πληκτρολογήστε τον κωδικό ασφαλείας στο πλαίσιο κειμένου και κάντε κλικ στο κουμπί Next>>.

6. Τώρα η διαδικασία απεγκατάστασης θα ξεκινήσει στην ενότητα Κατάργηση προϊόντων McAfee και θα δείτε το μήνυμα προετοιμασίας απεγκατάστασης…. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

7. Μόλις εμφανιστεί η σελίδα Ολοκληρωμένη κατάργηση, κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση>> και επιβεβαιώστε τυχόν προτροπές που εμφανίζονται. Ο υπολογιστής σας θα επανεκκινήσει.

Τώρα ξέρετε πώς να απεγκαταστήσετε τα Windows 10 του McAfee LiveSafe.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Είναι το McAfee LiveSafe παρόμοιο με το McAfee;

Απ. Ναι, το McAfee LiveSafe υπάγεται στο McAfee. Ενώ το McAfee Total Protection χρησιμοποιείται για τη σάρωση ιών και κακόβουλου λογισμικού, το McAfee LiveSafe έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει την ταυτότητά σας και να προστατεύει τα δεδομένα σας σε όλες τις συσκευές.

Ε2. Είναι δωρεάν το McAfee LiveSafe;

Απ. Εάν είστε νέος χρήστης, θα λάβετε μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών. Μετά τη λήξη του, θα πρέπει να επιλέξετε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του McAfee LiveSafe.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να καταλάβετε πώς να απεγκαταστήσετε το McAfee LiveSafe. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.