Πώς να παίξετε το Classic Minecraft στο πρόγραμμα περιήγησης

Μπορεί να έχετε παίξει διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού Minecraft όπως Survival, Creative, Hardcore ή Adventure. Και μπορεί επίσης να έχετε δοκιμάσει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του Minecraft με νέα μπλοκ και mobs. Τι γίνεται όμως αν έχετε την ευκαιρία να παίξετε το αρχικό παιχνίδι Minecraft, που κυκλοφόρησε το 2009; Τώρα μπορείτε να ζήσετε δωρεάν το παιχνίδι Classic Minecraft στον Ιστό. Σίγουρα θα σας χτυπήσει νοσταλγία αν είχατε παίξει την κλασική έκδοση το 2009 όταν κυκλοφόρησε. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην το γνωρίζουν και τώρα θέλουν να παίξουν κλασικά παιχνίδια Minecraft. Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς να παίζετε το Classic Minecraft στο πρόγραμμα περιήγησης δωρεάν.

Πώς να παίξετε το Classic Minecraft στο πρόγραμμα περιήγησης

Αυτό το παιχνίδι Minecraft δεν είναι καμία λειτουργία και δεν χρειάζεται να κατεβάσετε την εφαρμογή πρώτα στο σύστημά σας. Μπορείτε να πείτε ότι είναι το πιο βασικό παιχνίδι Minecraft που υπάρχει σήμερα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που μπορούν να κάνουν οποιονδήποτε να παίξει αυτό το παιχνίδι χωρίς να χρειάζεται καμία κονσόλα υψηλής τεχνολογίας ή μετρητά στην τσέπη σας για να πληρώσει. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω:

  • Αυτό το κλασικό παιχνίδι Minecraft μπορεί να παιχτεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης και λειτουργικό σύστημα.
  • Μπορείτε να παίξετε με έως και 9 άλλους παίκτες προσκαλώντας τους με έναν σύνδεσμο.
  • Το απλό παιχνίδι επιτρέπει σε οποιονδήποτε να παίξει αυτό το παιχνίδι χωρίς απαιτήσεις υλικού.
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε επίπεδα από μικρό έως τεράστιο σε αυτό το κλασικό παιχνίδι Minecraft.
  • Μπορείτε να μοιραστείτε τον σύνδεσμο του παιχνιδιού που δημιουργήσατε μέσω email ή οποιασδήποτε εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων.
  • Τα απλά χειριστήρια παιχνιδιού WASD μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παίξετε το παιχνίδι από το πληκτρολόγιό σας.
  • Μπορεί να λειτουργήσει στο πρόγραμμα περιήγησής σας χωρίς κανένα κόστος.
  Πώς να δαμάσεις μια γάτα στο Minecraft

Το παιχνίδι έχει περιορισμούς σε σύγκριση με τα πιο πρόσφατα και εξελιγμένα παιχνίδια Minecraft, αλλά απλά χτυπάει διαφορετικά όταν παίζετε το παιχνίδι που αγαπάτε περισσότερο στο εμβρυϊκό του στάδιο. Για να μάθετε πώς να παίζετε Classic Minecraft στο πρόγραμμα περιήγησης, διαβάστε και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Ανοίξτε τη σελίδα παιχνιδιού Minecraft Classic στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

2. Αφού δημιουργηθεί το παιχνίδι στην καρτέλα του προγράμματος περιήγησής σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα όνομα χρήστη και να κάνετε κλικ στην επιλογή Έναρξη που εμφανίζεται παρακάτω.

3. Μπορείτε να εξορύξετε ή να τοποθετήσετε τα μπλοκ με το αριστερό κλικ και να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους με το δεξί κλικ από τα πλήκτρα του ποντικιού ή της επιφάνειας αφής.

Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις παιχνιδιού στο Classic Minecraft

Από τώρα, πρέπει να μάθετε πώς να αρχίσετε να παίζετε Classic παιχνίδια Minecraft στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Τώρα, ας δούμε πώς μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

  Πώς μπορώ να βρω τους φίλους μου στο Minecraft;

1. Από το παιχνίδι, πατήστε το πλήκτρο Esc στο πληκτρολόγιό σας για να ανοίξετε το μενού Παιχνίδι. Κάντε κλικ στις Επιλογές… όπως φαίνεται παρακάτω.

2. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού και να ορίσετε τις επιλογές σε όποια λειτουργία θέλετε από αυτό το μενού.

3. Κάντε κλικ στην επιλογή Τέλος για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Κλασικά χειριστήρια παιχνιδιών Minecraft

Όπως γνωρίζετε, αυτό το Classic παιχνίδι Minecraft είναι η πιο βασική έκδοση που υπήρξε ποτέ. Έτσι, τα χειριστήρια αυτού του παιχνιδιού είναι επίσης τόσο απλά όσο μπορείτε να φανταστείτε. Δεν χρειάζεστε κονσόλες για να παίξετε αυτό το παιχνίδι. Απλώς πρέπει να έχετε ένα πληκτρολόγιο με μερικά πλήκτρα για χρήση και ένα ποντίκι ή επιφάνεια αφής με πλήκτρα. Εδώ είναι τα χειριστήρια με τα οποία μπορείτε να παίξετε και να πλοηγηθείτε σε αυτό το κλασικό παιχνίδι Minecraft:

  • W: Προχωρήστε με αυτό το κλειδί.

  • Α: Χρησιμοποιήστε αυτό το πλήκτρο για να μετακινηθείτε προς τα αριστερά στο παιχνίδι.

  • S: Μετακινηθείτε προς τα πίσω με αυτό το πλήκτρο.

  • Δ: Πηγαίνετε στη σωστή κατεύθυνση χρησιμοποιώντας αυτό το κλειδί.

  • B: Καθώς πατάτε αυτό το πλήκτρο στο πληκτρολόγιο, το μενού δημιουργίας θα εμφανιστεί στην οθόνη. Μπορείτε να κάνετε αριστερό κλικ στο μπλοκ που θέλετε για να το μεταφέρετε στην κάτω γραμμή.

  • T: Πατήστε αυτό το πλήκτρο για να συνομιλήσετε με τους άλλους παίκτες ενώ παίζετε το παιχνίδι. Η γραμμή συνομιλίας θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος της οθόνης και μπορείτε να πληκτρολογήσετε και να κάνετε κλικ στο πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο για να στείλετε τα μηνύματα.

  • F: Μπορείτε να αλλάξετε την πυκνότητα της ομίχλης στο παιχνίδι χρησιμοποιώντας αυτό το πλήκτρο.

  • Αριστερό κλικ: Μπορείτε να δημιουργήσετε νέα μπλοκ, να τα καταστρέψετε με τα δέντρα, να σκάψετε τους χώρους και να δημιουργήσετε σήραγγες και πολλά άλλα με αυτό το πλήκτρο πληκτρολογίου.

  • Κάντε δεξί κλικ: Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ της τοποθέτησης και της εξόρυξης των μπλοκ με αυτό το κλειδί.

  • Space Bar: Μπορείτε να πηδήξετε στο παιχνίδι για να ανεβείτε στα υψηλότερα μπλοκ του παιχνιδιού.

  • Αριθμητικά πλήκτρα 1 έως 9: Αυτά τα πλήκτρα σάς επιτρέπουν να επιλέξετε τους τύπους μπλοκ που θα τοποθετήσετε από την κάτω γραμμή.

  • Esc: Πατώντας αυτό το πλήκτρο ανοίγετε το μενού του παιχνιδιού με χειριστήρια και ρυθμίσεις.

Επίπεδα παιχνιδιού στο Classic Minecraft

Δεν υπάρχουν ξεκλείδωμα και στόχοι στο παιχνίδι Classic Minecraft, αλλά παρόλα αυτά, μπορείτε να επιλέξετε τα μεγέθη χαρτών που είναι διαθέσιμα για παιχνίδι. Υπάρχουν συνολικά επίπεδα μεγέθους Small, Normal και Huge χάρτη από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε και να απολαύσετε το παιχνίδι με τους φίλους σας.

***

Έτσι, μπορείτε να παίξετε το Classic Minecraft στο πρόγραμμα περιήγησης χωρίς να ξοδέψετε χρήματα ή να κατεβάσετε εφαρμογές και διάφορες ενημερώσεις. Παρά τους περιορισμούς, αυτό το παιχνίδι εξακολουθεί να παίζεται από πολλούς λάτρεις του Minecraft. Και αυτός ήταν ο μόνος λόγος που οι προγραμματιστές παιχνιδιών το κυκλοφόρησαν ξανά για να το παίξουν όλοι σε προγράμματα περιήγησης το 2019. Μοιραστείτε τις νοσταλγικές εμπειρίες που ίσως είχατε παίζοντας το παιχνίδι ξανά στην παρακάτω ενότητα σχολίων.