Διορθώστε το Μενού Έναρξης κρίσιμων σφαλμάτων των Windows 10 και η Cortana δεν λειτουργεί

Δύο βασικές δυνατότητες για να έχετε καλή πρόσβαση σε εφαρμογές και πληροφορίες σε υπολογιστή με Windows είναι το Start και το Cortana. Έχετε ένα μήνυμα που αναφέρει κρίσιμο σφάλμα Το μενού Έναρξη και η Cortana δεν λειτουργεί; Αυτό το άρθρο θα σας απαντήσει εάν έχετε αναζητήσει το μενού Έναρξης κρίσιμου σφάλματος των Windows 10 και η Cortana δεν λειτουργεί. Οι μέθοδοι σε αυτό το άρθρο θα είναι λύσεις στο ερώτημα πώς να διορθώσετε κρίσιμο σφάλμα στα Windows 10. Διαβάστε όλες τις ενότητες για να κατανοήσετε καλά αυτό το ζήτημα.

Τρόπος διόρθωσης κρίσιμων σφαλμάτων των Windows 10 Το μενού Έναρξης και η Cortana δεν λειτουργούν

Σε αυτό το άρθρο, δείξαμε όλες τις πιθανές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων για τη διόρθωση κρίσιμου σφάλματος των Windows 10 Το μενού Έναρξη και το πρόβλημα της Cortana δεν λειτουργεί.

Μέθοδος 1: Βασικές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων

Δοκιμάστε αρχικά να χρησιμοποιήσετε τις βασικές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων που αναφέρονται εδώ. Το Start και η Cortana ενδέχεται να είναι δυσλειτουργικά λόγω ενός μικρού σφάλματος. Οι μέθοδοι που αναφέρονται εδώ μπορούν να λύσουν το πρόβλημα.

  • Test Microphone: Η Cortana είναι μια εφαρμογή που κατευθύνεται από το μικρόφωνο. Ελέγξτε εάν το μικρόφωνό σας είναι σε κατάσταση λειτουργίας χρησιμοποιώντας το σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.

  • Σαρώσεις DISM και SFC: Εάν υπάρχουν κατεστραμμένα αρχεία στον υπολογιστή σας, μπορεί να σας εμποδίσει να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές Start και Cortana. Για να διαγράψετε τα κατεστραμμένα αρχεία, πρέπει να εκτελέσετε μια σάρωση ελέγχου αρχείων συστήματος και, στη συνέχεια, να διαγράψετε όλα τα κατεστραμμένα αρχεία. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτές τις σαρώσεις, διαβάστε το άρθρο μας για την επιδιόρθωση αρχείων συστήματος.

  • Εκτελέστε σάρωση chkdsk: Εάν υπάρχουν κατεστραμμένα αρχεία σε Drives και Partition στον υπολογιστή σας, οι εφαρμογές Start και Cortana ενδέχεται να μην λειτουργούν. Αυτή η σάρωση θα σαρώσει για τυχόν κακόβουλο λογισμικό στο διαμέρισμα και τις μονάδες δίσκου σας και θα το διαγράψει. Διαβάστε σχετικά με τη σάρωση chkdsk χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που δίνεται.

  • Ελέγξτε τη ρύθμιση περιοχής: Εάν η ρύθμιση Περιοχή στον υπολογιστή σας δεν συμμορφώνεται με την τοποθεσία της συσκευής σας, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τη ρύθμιση Περιοχή στον υπολογιστή σας. Για να αλλάξετε την περιοχή, ακολουθήστε τα βήματα που παρέχονται στον σύνδεσμο που δίνεται.

  • Απεγκαταστήστε το λογισμικό προστασίας από ιούς τρίτων κατασκευαστών από τον υπολογιστή σας: Η χρήση λογισμικού προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή μπορεί να σταματήσει τη σωστή λειτουργία των εφαρμογών Start και Cortana. Αυτός ο τύπος λογισμικού διακόπτει τη λειτουργία των προγραμμάτων των Windows. Πρέπει να απεγκαταστήσετε το λογισμικό για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις εφαρμογές. Μπορείτε να απεγκαταστήσετε το λογισμικό ακολουθώντας τις μεθόδους σε αυτό το άρθρο.

  • Δημιουργία άλλου τοπικού λογαριασμού χρήστη: Μερικές φορές, η χρήση ενός λογαριασμού χρήστη για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει την απενεργοποίηση του υπολογιστή, πρέπει να μεταβείτε σε άλλο λογαριασμό. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν άλλο τοπικό λογαριασμό χρήστη και να συνδεθείτε στον υπάρχοντα λογαριασμό σας μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δημιουργία ενός τοπικού λογαριασμού χρήστη, κάντε κλικ στον σύνδεσμο που παρέχεται.

  • Αντιμετώπιση προβλημάτων υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία: Ορισμένες εφαρμογές ή προγράμματα οδήγησης ενδέχεται να επηρεάσουν τη χρήση αυτών των εφαρμογών. Πρέπει να κάνετε ασφαλή εκκίνηση του υπολογιστή σας και στη συνέχεια να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα για να διορθώσετε το πρόβλημα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων σε αυτό το άρθρο.

  • Έλεγχος για ενημερώσεις των Windows: Ίσως χρειαστεί να ενημερώσετε τα Windows στον υπολογιστή σας για να χρησιμοποιήσετε τις βασικές εφαρμογές. Μπορείτε να ενημερώσετε τα Windows ακολουθώντας τα βήματα που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

  • Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης γραφικών: Εφαρμογές όπως το Start και η Cortana παρέχουν οπτικές πληροφορίες και απαιτούν ένα κατάλληλο πρόγραμμα οδήγησης γραφικών. Δεδομένου ότι το Start και το Cortana είναι εφαρμογές που χρειάζονται ένα σωστό και λειτουργικό πρόγραμμα οδήγησης γραφικών για να λειτουργήσουν, ένα παλιό πρόγραμμα οδήγησης μπορεί να μειώσει την απόδοσή του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σύνδεση για να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών σας για σωστή λειτουργία.

  • Επαναφορά του υπολογιστή στην προηγούμενη ρύθμιση: Ορισμένες νέες εφαρμογές ή μια αλλαγή στο γενικό σας πρόγραμμα μπορεί να προκαλέσει το πρόβλημα. Πρέπει να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας σε μια ρύθμιση στην οποία ήταν πολύ πιο λειτουργικός. Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι τα Windows 11 δεν ήταν σε θέση να υποστηρίξουν βασικά προγράμματα των Windows. Μπορείτε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας ακολουθώντας τον σύνδεσμο.

  • Επαναφορά υπολογιστή: Εάν καμία από τις μεθόδους δεν φαίνεται να λειτουργεί για εσάς, μπορεί να χρειαστεί να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας. Αυτό θα καθαρίσει όλα τα προβλήματα στον υπολογιστή και θα σας το δώσει εκ νέου. Επαναφέρετε τον υπολογιστή σας ακολουθώντας τις οδηγίες σε αυτόν τον σύνδεσμο.

  • Επανεκκινήστε τον υπολογιστή: Ένα μικρό σφάλμα μπορεί να προκάλεσε δυσλειτουργία των εφαρμογών. Η επανεκκίνηση του υπολογιστή σας μπορεί να λύσει το πρόβλημα που προκαλείται στη μνήμη RAM και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά τον υπολογιστή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το άρθρο για την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και να δοκιμάσετε αυτήν τη μέθοδο για να λύσετε το πρόβλημα.

  • Να επιτρέπεται το Start και η Cortana μέσω του Τείχους προστασίας: Εάν οι εφαρμογές Start και Cortana δεν επιτρέπονται από το Τείχος προστασίας σας, ενδέχεται να είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές στον υπολογιστή σας. Επιτρέψτε τις εφαρμογές στο Τείχος προστασίας χρησιμοποιώντας τη μέθοδο που περιγράφεται στον σύνδεσμο.

  • Αποσυνδεθείτε και συνδεθείτε ξανά στο λογαριασμό: Εάν οι εφαρμογές Start και Cortana δεν λειτουργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε να δοκιμάσετε να αποσυνδεθείτε από το Προφίλ που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή και, στη συνέχεια, να συνδεθείτε ξανά στο ίδιο προφίλ. Εάν είστε συνδεδεμένοι στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας λογαριασμό Microsoft, πρέπει να αποσυνδεθείτε και να χρησιμοποιήσετε έναν τοπικό λογαριασμό χρήστη. Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl+ Alt+ Delete και επιλέξτε την επιλογή Έξοδος. Επανασυνδεθείτε στο ίδιο προφίλ μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

  • Αποφύγετε τη χρήση της λειτουργίας Tablet: Εάν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας σε λειτουργία Tablet, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές Έναρξη ή Cortana. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία Tablet χρησιμοποιώντας το Κέντρο ενεργειών των Windows.

  • Κλείδωμα γραμμής εργασιών: Μερικές φορές, ενδέχεται να μην μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις εφαρμογές Start και Cortana εάν είναι κρυφές στη γραμμή εργασιών. Πρέπει να κάνετε ορατή τη γραμμή εργασιών ή να κλειδώσετε τη γραμμή εργασιών. Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό χώρο στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε την επιλογή Κλείδωμα της γραμμής εργασιών.

  • Επανεκκινήστε την Εξερεύνηση των Windows: Εάν η Εξερεύνηση των Windows έχει κολλήσει, είναι πολύ πιθανό να παρεμβαίνει στις εφαρμογές Start και Cortana. Πρέπει να το επανεκκινήσετε για να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές. Μεταβείτε στη Διαχείριση εργασιών, κάντε δεξί κλικ στην Εξερεύνηση των Windows και επιλέξτε την επιλογή Επανεκκίνηση.

  • Unhide Cortana: Πολλές φορές, η Cortana δεν εμφανίζεται στη γραμμή εργασιών. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η Cortana δεν είναι κρυμμένη στη γραμμή εργασιών. Κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό χώρο στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε το κουμπί Εμφάνιση της Cortana.

Μέθοδος 2: Χρησιμοποιήστε το Windows PowerShell

Το PowerShell χρησιμοποιείται για τη διαχείριση βασικών προγραμμάτων των Windows. Εάν οι εφαρμογές Start και Cortana δεν λειτουργούν, μπορείτε να δοκιμάσετε να εγγραφείτε ξανά στο PowerShell χρησιμοποιώντας μια απλή εντολή.

1. Πατήστε το κλειδί των Windows, πληκτρολογήστε PowerShell και κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Πληκτρολογήστε την εντολή και πατήστε το πλήκτρο Enter.

$manifest = (Get-AppxPackage Microsoft.WindowsStore).InstallLocation + 'AppxManifest.xml' ; Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $manifest

5. Πατήστε το πλήκτρο Enter και περιμένετε για λίγο.

Θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές Start και Cortana τώρα.

Μέθοδος 3: Χρησιμοποιήστε τη γραμμή εντολών

Εάν τα Start και Cortana είναι εγκατεστημένα ως πρόσθετα στον υπολογιστή σας, ενδέχεται να μην είναι τόσο λειτουργικά. Μπορείτε να καταργήσετε αυτό το ζήτημα χρησιμοποιώντας μια εντολή στη γραμμή εντολών.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε cmd και κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Πληκτρολογήστε την εντολή και πατήστε το πλήκτρο Enter.

ren %windir%System32AppLockerPlugin*.* *.bak

Μέθοδος 4: Ενεργοποιήστε την υπηρεσία αναζήτησης των Windows

Η Αναζήτηση των Windows είναι μια υπηρεσία που σας βοηθά να αναζητήσετε εφαρμογές στον υπολογιστή σας. Εφόσον το Start και η Cortana σχετίζονται με αυτήν την υπηρεσία, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί αυτή η υπηρεσία λειτουργική.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R ταυτόχρονα για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε services.msc και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να ανοίξετε το παράθυρο Υπηρεσίες.

3. Αναζητήστε την Αναζήτηση των Windows στη λίστα και ελέγξτε εάν η κατάσταση εκτελείται.

4. Κάντε διπλό κλικ στην Αναζήτηση των Windows και κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και μετά στο κουμπί ΟΚ.

Σημείωση: Αυτό το βήμα ισχύει μόνο εάν η κατάσταση δεν εκτελείται.

Μέθοδος 5: Ανακατασκευή ευρετηρίου

Εάν οι εφαρμογές Start και Cortana δεν λειτουργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως χρειαστεί να δημιουργήσετε ξανά το ευρετήριο στον υπολογιστή σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να κάνετε τις εφαρμογές να λειτουργούν εκ νέου. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να δημιουργήσετε ξανά ευρετήριο χρησιμοποιώντας τον Πίνακα Ελέγχου και να διορθώσετε κρίσιμο σφάλμα Το μενού Έναρξη και η Cortana δεν λειτουργούν στα Windows 10.

1. Αναζητήστε τον Πίνακα Ελέγχου και ξεκινήστε την εφαρμογή.

2. Ορίστε την κατηγορία ως μικρά εικονίδια και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στις Επιλογές ευρετηρίου.

3. Κάντε κλικ στο κουμπί Τροποποίηση στο κάτω μέρος.

4. Επιλέξτε C:Program Files (x86) και αποεπιλέξτε τα άλλα στοιχεία της λίστας. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας.

5. Στο παράθυρο Επιλογές ευρετηρίου, κάντε κλικ στο κουμπί Για προχωρημένους.

6. Μεταβείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις ευρετηρίου στο επόμενο παράθυρο. Κάντε κλικ στο κουμπί Rebuild στο παράθυρο.

7. Κάντε κλικ στο κουμπί OK στο παράθυρο Rebuild Index.

8. Κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 6: Βελτιώστε την τιμή έναρξης στον Επεξεργαστή Μητρώου

Η τιμή του Start στο παράθυρο του Registry Editor είναι ελάχιστη από προεπιλογή και είναι 2. Ίσως χρειαστεί να βελτιώσετε αυτήν την τιμή για να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά το Start για να διορθώσετε κρίσιμο σφάλμα Το μενού Έναρξη και η Cortana δεν λειτουργεί στα Windows 10.

1. Ανοίξτε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση πατώντας ταυτόχρονα τα πλήκτρα Windows+ R keys.

2. Πληκτρολογήστε regedit και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να ανοίξετε τον Επεξεργαστή Μητρώου.

3. Μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή τοποθεσίας στον Επεξεργαστή Μητρώου.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesWpnService

4. Κάντε διπλό κλικ στη συμβολοσειρά Έναρξη.

5. Κάντε διπλό κλικ στο Start στη λίστα και εισαγάγετε την τιμή 4 στη γραμμή δεδομένων Τιμή. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να επιβεβαιώσετε την καταχώριση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πρόσθετη καταχώριση ως Έναρξη προσθέτοντας μια νέα καταχώρηση στο παράθυρο του Επεξεργαστή Μητρώου για να διορθώσετε κρίσιμο σφάλμα Το μενού Έναρξη και η Cortana δεν λειτουργεί στα Windows 10.

1. Ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου χρησιμοποιώντας το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Μεταβείτε στη δεδομένη διαδρομή φακέλου στον Επεξεργαστή Μητρώου.

ComputerHKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvanced

3. Κάντε δεξί κλικ στο δεξιό τμήμα του παραθύρου και μετακινήστε τον κέρσορα πάνω από την επιλογή Νέα και επιλέξτε Τιμή DWORD (32 bit).

4. Επιλέξτε Τιμή DWORD (32-bit) στη λίστα. Πληκτρολογήστε EnablexamlStartMenu και πατήστε το πλήκτρο Enter.

***

Αυτό το άρθρο ασχολείται με το ζήτημα του κρίσιμου σφάλματος Το μενού Έναρξη και η Cortana δεν λειτουργεί στα Windows 10. Σας έδωσε την απάντηση στο ερώτημα πώς να διορθώσετε κρίσιμο σφάλμα στα Windows 10. Αν ψάχνετε για μια λύση για τα Windows 10 κρίσιμα σφάλμα Το μενού Έναρξη και η Cortana δεν λειτουργούν, μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτό το άρθρο. Δώστε τις προτάσεις σας και μην διστάσετε να δημοσιεύσετε τα ερωτήματά σας στην ενότητα σχολίων.

  Τι είναι η σύνδεση καναλιού;