Πώς να αντιγράψετε τον τίτλο και τη διεύθυνση URL όλων των ανοιχτών καρτελών στον Firefox


Η κοινή χρήση διαδικτυακού περιεχομένου είναι αρκετά εύκολη. σχεδόν κάθε ιστότοπος και ιστολόγιο είναι εξοπλισμένο με γραφικά στοιχεία κοινής χρήσης. Τα γραφικά στοιχεία κοινής χρήσης σάς επιτρέπουν να μοιράζεστε περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να το στέλνετε μέσω email σε έναν φίλο. Είναι ασφαλές να πούμε ότι η κοινή χρήση ενός συνδέσμου είναι αρκετά εύκολη, αλλά η κοινή χρήση πολλών συνδέσμων δεν είναι. Εάν έχετε πολλές ανοιχτές καρτέλες που θέλετε να τις μοιραστείτε με κάποιον, ο τρόπος για να το κάνετε αυτό περιλαμβάνει πολλά κλικ. Θα πρέπει να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τους συνδέσμους για κάθε καρτέλα σε ένα παράθυρο συνομιλίας ή σε ένα email. Οι ανοιχτές καρτέλες στο πρόχειρο είναι ένα πρόσθετο Firefox που τα απλοποιεί όλα αυτά. Μπορεί να αντιγράψει τον τίτλο και τη διεύθυνση URL όλων των ανοιχτών καρτελών στο πρόχειρό σας, έτοιμο για κοινή χρήση.

  Πώς να αποθηκεύσετε μια ιστοσελίδα ως PDF στο Mozilla Firefox

Εγκαταστήστε το Open tabs στο πρόχειρο και ξεκινήστε την περιήγηση. Όταν έχετε μια συλλογή από καρτέλες που θέλετε να μοιραστείτε με οποιονδήποτε, κάντε κλικ στο κουμπί του πρόσθετου. Θα ανοίξει ένα αναδυόμενο παράθυρο με όλες τις ανοιχτές καρτέλες με τη διεύθυνση URL και τους τίτλους τους. Οι τίτλοι εμφανίζονται ως σύνδεσμοι στους οποίους, όταν κάνετε κλικ, θα σας μεταφέρουν στη σωστή διεύθυνση URL.

Κάντε κλικ στο κουμπί “Αντιγραφή ως εμπλουτισμένου κειμένου” στο αναδυόμενο παράθυρο για να αντιγράψετε τους τίτλους, τη διεύθυνση URL και όλα.

Τώρα μπορείτε να τα επικολλήσετε σε ένα email, μια εφαρμογή συνομιλίας ή ένα έγγραφο. Εάν τα επικολλήσετε σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως το Σημειωματάριο, θα χάσετε τους συνδέσμους επειδή τα προγράμματα επεξεργασίας κειμένου όπως το Σημειωματάριο δεν υποστηρίζουν RTF.

  Πώς να μεταβείτε αυτόματα στο σκοτεινό θέμα τη νύχτα στον Firefox

Το άνοιγμα των καρτελών στο πρόχειρο διευκολύνει την κοινή χρήση συνδέσμων, αλλά επίσης τους μορφοποιεί έτσι ώστε ο παραλήπτης να μπορεί να το κατανοήσει καλύτερα. Αντί να στείλετε σε κάποιον μια μακρά λίστα διευθύνσεων URL, μια λίστα με κουκκίδες του τίτλου της σελίδας στον οποίο δείχνουν αυτές οι διευθύνσεις URL είναι πολύ καλύτερη.

Το άνοιγμα καρτελών στο πρόχειρο λειτουργεί μόνο με εμπλουτισμένο κείμενο. Δεν μπορείτε να λάβετε μια λίστα με μόνο τις διευθύνσεις URL για επικόλληση ως απλό κείμενο. Το πρόσθετο εφαρμόζει τη δική του μορφοποίηση στο κείμενο κατά την αντιγραφή του στο πρόχειρό σας, επομένως εάν το επικολλάτε σε ένα έγγραφο, ίσως χρειαστεί να καθαρίσετε λίγο τη μορφοποίηση.

  Νέες δυνατότητες στον Firefox 44 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Εγκαταστήστε Open Tabs To Clipboard για Firefox