Πώς να ανοίξετε και να προβάλετε εικόνες HEIC στα Windows 10

Η Apple ανακοίνωσε υποστήριξη για μια νέα μορφή αρχείου εξοικονόμησης χώρου για εικόνες και βίντεο με την κυκλοφορία του iOS 11 και του macOS High Sierra. Εάν έχετε iPhone, πρέπει να είναι μοντέλο iPhone 7 ή μεταγενέστερο για να λειτουργήσει η μορφή. Εάν έχετε παλαιότερο τηλέφωνο, οι φωτογραφίες σας θα συνεχίσουν να αποθηκεύονται ως JPEG. Η νέα μορφή αρχείου ονομάζεται HEIC και όπως συμβαίνει με όλες τις νέες μορφές αρχείων, η υποστήριξη για αυτήν είναι περιορισμένη. Τα Windows δεν υποστηρίζουν εγγενώς αυτήν τη δυνατότητα, επομένως πρέπει να μετατρέψετε τις εικόνες σας σε μορφή JPEG για να τις προβάλετε. Αν δεν είστε αντίθετοι με την εγκατάσταση κωδικοποιημένου, μπορείτε να εγκαταστήσετε το OpenTrans HEIC και να ανοίξετε και να προβάλετε εικόνες HEIC στην επιφάνεια εργασίας των Windows.

  Πώς να βρείτε την τρέχουσα εικόνα φόντου επιφάνειας εργασίας στα Windows 10

Το OpenTrans HEIC εγκαθιστά έναν κωδικοποιητή στο σύστημά σας, επομένως, θεωρητικά, κάθε πρόγραμμα προβολής εικόνων που υποστηρίζει τον κωδικοποιητή θα πρέπει να μπορεί να ανοίξει ένα αρχείο HEIC. Το δοκιμάσαμε με το IrfanView και με το Windows Photo Viewer. Το IrfanView δεν μπόρεσε να ανοίξει το αρχείο ωστόσο, το Windows Photo Viewer μπόρεσε να το ανοίξει χωρίς προβλήματα.

Προβολή εικόνων HEIC στα Windows

OpenTrans HEIC είναι ένας δωρεάν κωδικοποιητής. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το. Αφού εγκατασταθεί, μεταβείτε σε έναν φάκελο με ένα αρχείο HEIC. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και από το μενού περιβάλλοντος, επιλέξτε Άνοιγμα με. Αναπτύξτε τη λίστα των εφαρμογών και επιλέξτε το Windows Photo Viewer. Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10, ίσως χρειαστεί να ενεργοποιήσετε το Windows Photo Viewer για να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε.

  Πώς να ανοίξετε ξανά φακέλους κατά τη σύνδεση στα Windows 10

Το αρχείο θα ανοίξει στην εφαρμογή χωρίς πρόβλημα. Ο κωδικοποιητής συμβουλεύει να κλείσετε όλες τις εφαρμογές πριν την εγκαταστήσετε και θα πρέπει να συμμορφωθείτε. Αν και η εγκατάσταση μπορεί να συνεχίσει να είναι επιτυχής εάν έχετε ανοιχτές άλλες εφαρμογές, υπάρχει πιθανότητα κάτι να πάει στραβά. Είναι καλύτερα να κλείσετε απλώς τις εφαρμογές και μετά να προχωρήσετε στην εγκατάσταση.

Αρχεία HEVC

Ο κωδικοποιητής δεν λειτουργεί για αρχεία βίντεο. Η Apple εισήγαγε επίσης τη μορφή αρχείου HEVC για βίντεο στο iOS 11 για συσκευές iPhone 7 και νεότερες εκδόσεις. Αυτή η κωδικοποίηση είναι καθαρά για τη μορφή εικόνας, δηλαδή τα αρχεία εικόνας HEIC.

  Πώς να δείτε την απόδοση της GPU στη Διαχείριση εργασιών στα Windows 10

Υπάρχουν άλλοι κωδικοποιητές HEIC διαθέσιμοι για Windows, ωστόσο, κοστίζουν χρήματα. Το μοναδικό χαρακτηριστικό αυτού του κωδικοποιητή είναι ότι είναι δωρεάν και λειτουργεί τέλεια. Λειτουργεί μόνο με την εφαρμογή Windows Photo Viewer και όχι με την εφαρμογή Photos στα Windows 10. Είναι αυτονόητο ότι εάν έχετε μια παλαιότερη έκδοση των Windows, αυτός ο κωδικοποιητής θα λειτουργεί εξίσου καλά με τα Windows 10.