Πώς να βρείτε την τρέχουσα εικόνα φόντου επιφάνειας εργασίας στα Windows 10

Τα Windows 10 θυμούνται τις τελευταίες εικόνες που έχετε ορίσει ως φόντο της επιφάνειας εργασίας σας. Διαθέτει μια εύκολη δυνατότητα εναλλαγής στην εφαρμογή Ρυθμίσεις που σας επιτρέπει να ορίσετε μια πρόσφατη εικόνα ταπετσαρίας ως φόντο με ένα κλικ. Αν ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην επιλογή Εξατομίκευση> Φόντο, μπορείτε να δείτε τις πέντε τελευταίες εικόνες που χρησιμοποιήσατε για το φόντο της επιφάνειας εργασίας σας, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας. Τα Windows 10 αποθηκεύουν ένα αντίγραφο αυτών των εικόνων, έτσι ώστε, ακόμα κι αν διαγράψετε κατά λάθος την αρχική εικόνα, δεν θα χάσετε το φόντο της επιφάνειας εργασίας σας. Σε περίπτωση που διαγράψετε την εικόνα κατά λάθος, μπορείτε να την επαναφέρετε από το αντίγραφό της που διατηρεί τα Windows 10. Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε την τρέχουσα εικόνα φόντου επιφάνειας εργασίας στα Windows 10.

  Πώς να κόψετε τα Windows χρησιμοποιώντας συντομεύσεις πληκτρολογίου στα Windows 10

ντο

Αν θέλετε να λάβετε ένα αντίγραφο μιας από τις πρόσφατες εικόνες φόντου σας, μεταβείτε πρώτα στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και ορίστε την εικόνα ως φόντο.

Στη συνέχεια, ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και πληκτρολογήστε τα παρακάτω στη γραμμή διευθύνσεων. Πατήστε enter. Δεν χρειάζεστε δικαιώματα διαχειριστή για αυτό και δεν χρειάζεται να επεξεργαστείτε τίποτα στη διεύθυνση.

%AppData%MicrosoftWindowsThemesCachedFiles

Ένα αντίγραφο της τρέχουσας εικόνας φόντου επιφάνειας εργασίας αποθηκεύεται εδώ. Μην μετακινήσετε/κόψετε την εικόνα. Δημιουργήστε ένα αντίγραφό του σε ένα μέρος όπου δεν θα το χάσετε ή θα το διαγράψετε κατά λάθος.

Εάν δεν βρείτε ένα αντίγραφο της τρέχουσας εικόνας φόντου της επιφάνειας εργασίας σας εδώ, δοκιμάστε αυτήν τη διεύθυνση. Όπως και πριν, χρειάζεται μόνο να το εισαγάγετε στην Εξερεύνηση αρχείων και δεν χρειάζεστε δικαιώματα διαχειριστή για πρόσβαση στην τοποθεσία.

%AppData%MicrosoftWindowsThemesTranscodedWallpaper

Όταν εισάγετε αυτήν τη θέση στην Εξερεύνηση αρχείων, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε μια εφαρμογή για να προβάλετε την εικόνα. Η εφαρμογή Φωτογραφίες ή το Windows Photo Viewer θα λειτουργούν και τα δύο.

  Πώς να αφαιρέσετε προσωπικές πληροφορίες από ένα αρχείο στα Windows 10

Αυτή η τοποθεσία και αυτή η μικρή συμβουλή έχει τους περιορισμούς της. Για παράδειγμα, εάν η ταπετσαρία που αναζητάτε δεν είναι πλέον ορατή στην καρτέλα “Φόντο” στην εφαρμογή “Ρυθμίσεις”, δεν μπορείτε να την ανακτήσετε. Θα λειτουργήσει για τις τελευταίες πέντε ταπετσαρίες σας, αλλά τίποτα παλαιότερο.