Πώς να αναφέρετε ένα άρθρο στο Facebook για το περιεχόμενό του

Το Facebook και το περιεχόμενο που είναι κοινόχρηστο σε αυτό έχει πρόβλημα. Δεν συνορεύει μόνο με ψεύτικες ειδήσεις αλλά και τίτλους κλικ-δολωμάτων. Ορισμένες σελίδες χρησιμοποιούν εικόνες και τίτλους που θα προκαλέσουν την αντίδραση των αναγνωστών, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να μην διαβάσουν ολόκληρο το άρθρο. Πάντα υπήρχε ένας τρόπος να αναφέρετε ανεπιθύμητα μηνύματα στο Facebook. Μπορείτε να αναφέρετε δημοσιεύσεις, αλλά αυτό δεν αρκεί δεδομένου του τρόπου με τον οποίο οι σελίδες χειραγωγούν πλέον τις ειδήσεις. Για να καταπολεμηθεί αυτό, υπάρχει ένας νέος τρόπος αναφοράς ενός άρθρου στο Facebook. Μέχρι στιγμής, το έχουμε δει μόνο να εμφανίζεται στις εφαρμογές smartphone, αλλά θα πρέπει να γίνει σύντομα στην έκδοση web.

  Αναρτήσεις Backdate από το 1970 στη σελίδα σας στο Facebook

Στον ιστό Faeebook, μπορείτε ακόμα να βλέπετε τις παλιές επιλογές για την αναφορά μιας ανάρτησης. Αυτοί είναι; Είναι ενοχλητικό ή όχι ενδιαφέρον, νομίζω ότι δεν πρέπει να είναι στο Facebook και είναι ανεπιθύμητο.

Οι νέες επιλογές για την αναφορά ενός άρθρου στο Facebook ρωτούν εάν περιέχει συγκεκριμένο τύπο περιεχομένου. Θα το δείτε στο τηλέφωνό σας και συχνά, το Facebook θα σας ζητήσει σχόλια για το περιεχόμενο ενός άρθρου.

Προφανώς, το Facebook δεν θα σας ζητήσει σχόλια για όλες τις αναρτήσεις. Η επιλογή εμφανίζεται αυτόματα μόνο όταν το Facebook εντοπίσει ότι κάτι σχετικά με μια ανάρτηση μπορεί να είναι απενεργοποιημένο. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αναφέρετε το περιεχόμενο του άρθρου. Πατήστε το κουμπί “Περισσότερες επιλογές” και επιλέξτε “Δώστε σχόλια για αυτήν την ανάρτηση” από το μενού. Θα δείτε επιλογές για να αναφέρετε μια ανάρτηση για γυμνό ή σεξουαλικές πράξεις, βία, παρενόχληση, αυτοκτονία ή αυτοτραυματισμό, ανεπιθύμητο περιεχόμενο ή απάτη, μη εξουσιοδοτημένη πώληση και ρητορική μίσους.

  Πώς να στείλετε συνημμένα στο Facebook Messenger

Η αναφορά του περιεχομένου ενός άρθρου δεν είναι το ίδιο με την αναφορά του στο Facebook για έλεγχο. Μόλις αναφέρετε το περιεχόμενο ενός άρθρου, έχετε τη δυνατότητα να το υποβάλετε στο Facebook για έλεγχο. Επιπλέον, σας δίνεται επίσης η επιλογή να αποκλείσετε τη σελίδα που τη δημοσιεύει ή να αποκρύψετε όλο το περιεχόμενο από τη σελίδα.

Εάν έχετε χρόνο, θα πρέπει να αναφέρετε το περιεχόμενο μιας ανάρτησης όποτε σας το ζητήσει το Facebook. Η αναφορά δεν χρειάζεται απαραίτητα να επισημαίνει ένα πρόβλημα με το άρθρο. Όταν το Facebook ζητά σχόλια, περιλαμβάνει επίσης την επιλογή «Τίποτα δεν πάει καλά». Αυτό μπορεί να βοηθήσει το Facebook να εντοπίσει ποιες σελίδες δεν δημιουργούν ανεπιθύμητες αναρτήσεις και μπορεί να βοηθήσει τους νόμιμους παραγωγούς περιεχομένου να αποφύγουν την ψευδή επισήμανση. Δίνοντας σχόλια σε αναρτήσεις, βοηθάτε επίσης τον αλγόριθμο του Facebook να μάθει να εντοπίζει καλύτερα το επιβλαβές περιεχόμενο. Είναι ένα από τα λίγα καλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ενώ χρησιμοποιείτε το Facebook.

  Πώς να προσαρμόσετε τους υπότιτλους στα βίντεο του Facebook