Πώς να προσαρμόσετε τους υπότιτλους στα βίντεο του Facebook

Τα βίντεο στο Facebook έχουν υπότιτλους. Σε αντίθεση με τους υπότιτλους του YouTube, το Facebook δεν δημιουργεί αυτόματα υπότιτλους για ένα βίντεο. Εάν ένα βίντεο έχει υπότιτλους, μπορείτε να τους ενεργοποιήσετε. Το άτομο που ανεβάζει το βίντεο πρέπει να προσθέσει υπότιτλους. Εάν δεν το κάνουν, δεν υπάρχει τρόπος να λάβετε υπότιτλους για αυτό. Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που δεν βλέπετε πολλούς υπότιτλους στα βίντεο του Facebook. Αυτά είναι βίντεο που μοιράζονται οι άνθρωποι από τα κινητά τους τηλέφωνα. Είναι απίθανο κάποιος να προσθέσει υπότιτλους σε ένα βίντεο του πάρτι γενεθλίων του. Τούτου λεχθέντος, το Facebook υποστηρίζει υπότιτλους. Δείτε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε τους υπότιτλους στα βίντεο του Facebook.

  Προσοχή σε αυτές τις 7 απάτες στο Facebook

Μπορείτε να προσαρμόσετε τους υπότιτλους μόνο σε βίντεο του Facebook από τον Ιστό. Οι ρυθμίσεις δεν είναι διαθέσιμες στις εφαρμογές για κινητά, επομένως πρέπει να συνδεθείτε στο Facebook στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Ανοίξτε το Facebook, κάντε κλικ στο μικρό βέλος επάνω δεξιά και επιλέξτε «Ρυθμίσεις» από το αναπτυσσόμενο μενού. Στη σελίδα Ρυθμίσεις, επιλέξτε «Βίντεο» στο κάτω μέρος.

Ενεργοποίηση Εμφάνιση υποτίτλων

Από προεπιλογή, το Facebook δεν εμφανίζει υπότιτλους στα βίντεο. Εάν ένα βίντεο έχει υπότιτλους, πρέπει να τους εμφανίσετε για το συγκεκριμένο βίντεο. Εάν θέλετε οι υπότιτλοι να είναι ενεργοποιημένοι για όλα τα βίντεο, όταν είναι διαθέσιμοι, ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού για την επιλογή “Να εμφανίζονται πάντα υπότιτλοι”. Επιλέξτε «Ενεργό» και το Facebook θα εμφανίσει υπότιτλους για βίντεο όταν είναι διαθέσιμα.

  Το Facebook εκκινεί την εφαρμογή Groups, σας επιτρέπει να προσθέσετε μια ομάδα στην αρχική σας οθόνη

Προσαρμογή υπότιτλων

Μπορείτε να προσαρμόσετε τους υπότιτλους στα βίντεο του Facebook. Από προεπιλογή, οι υπότιτλοι είναι λευκοί σε ημιδιαφανές γκρι φόντο. Διαβάζονται αρκετά εύκολα. Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα και το μέγεθος του κειμένου, το χρώμα του φόντου και την αδιαφάνειά του.

Κάντε κλικ στο κουμπί επεξεργασίας δίπλα στην επιλογή “Εμφάνιση υπότιτλων”. Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο χαρακτηριστικό που θέλετε να αλλάξετε και επιλέξτε μια επιλογή από τις διαθέσιμες προεπιλογές.

Τα χρώματα φόντου και κειμένου περιορίζονται σε οκτώ βασικά. Η αδιαφάνεια του φόντου μπορεί να οριστεί σε 0, 25, 45, 75 και 100. Το μέγεθος του κειμένου μπορεί να οριστεί σε 125, 150, 175 ή 200%, ή σε 75 ή 50%. Μπορείτε βασικά να κάνετε το κείμενο να φαίνεται μεγαλύτερο ή μικρότερο.

  Πώς να επεξεργαστείτε τις λίστες φίλων στο Facebook

Οι εφαρμογές Facebook για κινητά δεν υποστηρίζουν υπότιτλους σε βίντεο. Δεν θα δεις διαφορά εκεί. Δεν υπάρχει καν επιλογή για να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους. Αυτή είναι, προς το παρόν, μια επιλογή μόνο στο διαδίκτυο.

Το πιο απογοητευτικό είναι ότι αν μεταδώσετε ένα βίντεο Facebook στο Chromecast σας, οι ρυθμίσεις υποτίτλων δεν επιμένουν. Θα δείτε υπότιτλους εάν τους έχετε ενεργοποιήσει από τις ρυθμίσεις βίντεο, αλλά θα είναι στον προεπιλεγμένο ασπρόμαυρο. Δεν έχει σημασία αν κάνετε μετάδοση από το πρόγραμμα περιήγησής σας ή από την εφαρμογή Facebook για κινητά. Οι προσαρμοσμένοι υπότιτλοι θα εμφανίζονται μόνο στο πρόγραμμα περιήγησής σας και πουθενά αλλού.