Πώς να αναζητήσετε το κείμενο σε πολλά αρχεία PDF χωρίς να τα ανοίξετε


Τα αρχεία PDF είναι η τυπική μορφή που χρησιμοποιείται για τη δημοσίευση εγγράφων στο διαδίκτυο. Θα βρείτε έγγραφα όπως ετήσιες εκθέσεις, εγχειρίδια χρήστη, ερευνητικές εργασίες, ακαδημαϊκές μελέτες, ακόμη και έντυπα που διανέμονται σε αυτήν τη μορφή. Εάν βρίσκεστε συχνά με μεγάλο αριθμό αρχείων PDF και δεν μπορείτε να θυμηθείτε ποιο από αυτά είχε ένα συγκεκριμένο θέμα, τότε πιθανότατα πρέπει να ανοίξετε το καθένα και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ‘εύρεσης’ για να το αναζητήσετε. Εάν τα αρχεία είναι πάρα πολλά για να περιηγηθείτε, θα χρειαστείτε έναν πιο γρήγορο τρόπο για να το κάνετε, κατά προτίμηση έναν που δεν απαιτεί άνοιγμα κάθε αρχείου. Η λύση βρίσκεται στο Foxit Reader. Είναι ένα απίστευτα δημοφιλές πρόγραμμα ανάγνωσης PDF που σας επιτρέπει να επιλέξετε έναν φάκελο και να σαρώσετε κάθε αρχείο PDF μέσα σε αυτόν για μια συγκεκριμένη λέξη ή φράση. Το ακόμα καλύτερο είναι ότι υποστηρίζει την αναζήτηση ένθετων φακέλων.

  Τι είναι ο ήχος Bluetooth LE και γιατί θα τον θέλετε;

Εγκαταστήστε το Foxit Reader και αναζητήστε τη γραμμή αναζήτησης επάνω δεξιά. Υπάρχει ένα μικρό εικονίδιο δίπλα στη γραμμή αναζήτησης με ένα φάκελο και μεγεθυντικό φακό πάνω του. Κάντε κλικ σε αυτό για να ανοίξετε τον πλαϊνό πίνακα αναζήτησης. Κάντε κλικ μέσα στο δεύτερο αναπτυσσόμενο μενού που πιθανότατα θα έχει προεπιλεγμένο τον φάκελο Τα έγγραφά μου. Αναζητήστε και επιλέξτε τον φάκελο με τα PDF στον οποίο θέλετε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση. Εισαγάγετε μια φράση αναζήτησης και κάντε κλικ στο κουμπί «Αναζήτηση».

Τα αποτελέσματα θα είναι όλα υπερ-σύνδεση, ώστε να μπορείτε να κάνετε κλικ και να ανοίξετε το αρχείο που έχει τη φράση που αναζητήσατε και να μεταβείτε κατευθείαν στη σελίδα όπου εμφανίζεται.

  Πώς να αποκλείσετε αποστολείς στην εφαρμογή αλληλογραφίας σε iPhone και iPad

Για οποιονδήποτε κάνει ακαδημαϊκή έρευνα ή οποιοδήποτε είδος έρευνας, αυτός είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να διαβάσετε μεγάλα έγγραφα PDF και να βρείτε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Κάνει τα πάντα, από την αναζήτηση πληροφοριών και την προσθήκη αναφοράς απίστευτα εύκολο. Περιττό να πούμε ότι το κείμενο μέσα σε ένα έγγραφο πρέπει να μπορεί να αναζητηθεί. Εάν πρόκειται για εικόνα, τότε το Foxit Reader, ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα ανάγνωσης PDF για αυτό το θέμα, δεν μπορεί να σας βοηθήσει.

Εγκαταστήστε το Foxit Reader