Πώς να χρησιμοποιήσετε emoji σε ονόματα φακέλων στα Windows 10

Η ονομασία φακέλων είναι αρκετά βασική. Μπορείτε να ονομάσετε έναν φάκελο ό,τι θέλετε όταν τον δημιουργείτε ή μπορείτε να τον μετονομάσετε αργότερα όποτε θέλετε. Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί για τους χαρακτήρες που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε ένα όνομα φακέλου, π.χ., δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθετο ή αστερίσκο στο όνομα καθώς και οι δύο αυτοί χαρακτήρες χρησιμοποιούνται από το σύστημα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε emoji σε ονόματα φακέλων. Μπορεί να μην είναι ο πιο διαισθητικός τρόπος για να ονομάσετε φακέλους, αλλά αν επωφεληθείτε από οπτικά στοιχεία, τότε η προσθήκη ενός σε ένα όνομα φακέλου μπορεί να είναι καλή ιδέα.

Emoji σε ονόματα φακέλων

Τα Windows 10 διαθέτουν ένα εύχρηστο πάνελ emoji σε μία από τις νεότερες εκδόσεις τους. Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10 1803 ή 1809, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το πλαίσιο πατώντας Win+. στο πληκτρολόγιό σας.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το δίκτυο WiFi όταν είναι συνδεδεμένο ένα καλώδιο Ethernet [Windows]

Για να χρησιμοποιήσετε emoji στο όνομα ενός φακέλου, μεταβείτε στον φάκελο και κάντε κλικ στο όνομά του για να τον επεξεργαστείτε. Όταν το πεδίο ονόματος εισέλθει σε λειτουργία επεξεργασίας, πατήστε Win+. για να ανοίξετε τον πίνακα emoji. Μόλις ανοίξει ο πίνακας emoji, κάντε κλικ στα διάφορα emoji που θέλετε να συμπεριλάβετε στο όνομα του φακέλου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό αριθμών, γραμμάτων και emoji. Μόλις ολοκληρώσετε την εισαγωγή emoji, κλείστε τον πίνακα και πατήστε το πλήκτρο enter μία φορά για να αποθηκεύσετε το όνομα του νέου φακέλου.

Το emoji δεν θα είναι έγχρωμο. Στην πραγματικότητα, δεν θα μοιάζουν καθόλου με τον πίνακα emoji. Θα δείτε τα βασικά ασπρόμαυρα emoji που είχαν τα Windows πριν προσθέσουν τον πίνακα emoji. Αυτό το ίδιο τέχνασμα λειτουργεί με την ονομασία αρχείων.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις "Try Edge" στα Windows 10

Δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με τη χρήση emoji σε ονόματα αρχείων ή φακέλων, ωστόσο, θα αντιμετωπίσετε κάποια δυσκολία όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία ή φακέλους μέσω ενός δικτύου, μέσω συνδέσμου σε άλλες εφαρμογές (π.χ. σύνδεση ενός αρχείου στο MS Word ), ή καλώντας το στη γραμμή εντολών.

Αυτό συμβαίνει επειδή, ενώ τα Windows 10 μπορούν να εμφανίζουν emoji, δεν μπορούν να αλλάξουν τους κανόνες που ισχύουν όταν τα αρχεία συνδέονται μέσω του δικτύου ή της γραμμής εντολών. Και οι δύο εξακολουθούν να έχουν τους δικούς τους περιορισμούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχετε καθόλου πρόσβαση σε αυτά. Ίσως χρειαστεί να καταλάβετε τι ισχύει για το unicode στο emoji που χρησιμοποιήσατε και να το δοκιμάσετε στο όνομα του αρχείου/φακέλου όταν προσπαθείτε να συνδεθείτε σε αυτό. Και πάλι, οι εφαρμογές ενδέχεται να έχουν προβλήματα με αυτό, επομένως εάν το αρχείο ή ο φάκελος πρόκειται να κοινοποιηθεί με άλλους χρήστες, είναι καλύτερο να παραμείνετε με αλφαριθμητικά ονόματα.

  Πώς να ταξινομήσετε αυτόματα τις φωτογραφίες σας με έξυπνα άλμπουμ σε Mac