Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στο Facebook χωρίς τον παλιό κωδικό πρόσβασης

Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι χρησιμοποιούν τη δημοφιλή εφαρμογή κοινωνικών μέσων Facebook κάθε μήνα. Κάθε δευτερόλεπτο προστίθεται μια νέα ιστορία ή ανάρτηση. Η εφαρμογή προσθέτει χιλιάδες νέους χρήστες κάθε μέρα. Το Facebook είναι εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ των ατόμων όλων των ηλικιακών ομάδων, από προ-έφηβους έως ηλικιωμένους, επειδή τους δίνει τη δυνατότητα να παραμένουν συνδεδεμένοι και να μοιράζονται εμπειρίες ζωής. Είστε χρήστης του Facebook που θέλετε να μείνετε συνδεδεμένοι με την οικογένεια και τους φίλους σας στο Διαδίκτυο και αναρωτιέστε πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στο Facebook χωρίς παλιό κωδικό πρόσβασης; Ή πώς να μάθετε ποιος είναι ο κωδικός πρόσβασής σας για το Facebook; Εάν είστε κάποιος που αναζητά περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Facebook, σας προσφέρουμε έναν χρήσιμο οδηγό που θα λύσει όλες τις αμφιβολίες σας, όπως γιατί συνεχίζετε να λαμβάνετε email επαναφοράς κωδικού πρόσβασης και πώς να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook χωρίς email και αριθμό τηλεφώνου.

Πίνακας περιεχομένων

Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στο Facebook χωρίς τον παλιό κωδικό πρόσβασης

Διαβάστε αυτό το άρθρο μέχρι το τέλος για να μάθετε τα βήματα για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης στο Facebook χωρίς παλιό κωδικό πρόσβασης με λεπτομερή τρόπο χρησιμοποιώντας τις εικόνες για καλύτερη κατανόηση.

Πώς μπορείτε να μάθετε ποιος είναι ο κωδικός πρόσβασής σας για το Facebook;

Δεν υπάρχει τέτοια επιλογή ούτε στην εφαρμογή Facebook ούτε στον επίσημο ιστότοπο για να δείτε ποιος είναι ο τρέχων κωδικός πρόσβασής σας στο Facebook. Αλλά υπάρχουν μερικές έμμεσες αλλά λειτουργικές μέθοδοι για να μάθετε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook. Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε το Google Chrome για να χρησιμοποιούμε το Facebook στο διαδίκτυο και συχνά αποθηκεύστε κωδικούς πρόσβασης στο Google Chrome για εύκολη σύνδεση. Έτσι, εάν έχετε ξεχάσει τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook και δεν θέλετε να τον επαναφέρετε, μπορείτε να μάθετε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασής σας εάν έχετε αποθηκεύσει νωρίτερα τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook στο Google Chrome.

  Πώς να διαγράψετε σχόλια στο Facebook, το Twitter, το YouTube και άλλα

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Google Chrome στο τηλέφωνό σας.

2. Πατήστε στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας.

3. Τώρα, σύρετε προς τα κάτω και πατήστε Ρυθμίσεις.

4. Σύρετε προς τα κάτω και πατήστε Κωδικοί πρόσβασης.

5. Πατήστε στο εικονίδιο αναζήτησης από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας και αναζητήστε το Facebook.

6. Από τα αποτελέσματα αναζήτησης, πατήστε στην επιλογή facebook.com για να ανοίξετε το μενού Επεξεργασία κωδικού πρόσβασης.

7. Πατήστε στην επιλογή εικονιδίου ματιού δίπλα στον κωδικό πρόσβασης για να μάθετε ποιος είναι ο κωδικός πρόσβασής σας για το Facebook.

8. Επαληθεύστε την ταυτότητά σας εισάγοντας τον κωδικό πρόσβασης ή σαρώνοντας τα δακτυλικά αποτυπώματα για να δείτε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook.

Το Facebook στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με αλλαγές κωδικού πρόσβασης;

Ναί. Κάθε φορά που ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook και ζητάτε από το Facebook επαναφορά κωδικού πρόσβασης, το Facebook σάς στέλνει ένα email επιβεβαίωσης στη διεύθυνση email ή τον αριθμό κινητού τηλεφώνου που είναι συνδεδεμένος στον λογαριασμό σας στο Facebook. Επίσης, αποστέλλεται επίσης ένα δεύτερο email που σας ενημερώνει ότι ο κωδικός πρόσβασης έχει αλλάξει.

Γιατί συνεχίζετε να λαμβάνετε επαναφορά κωδικού πρόσβασης email;

Κάθε φορά που ζητάτε από το Facebook επαναφορά κωδικού πρόσβασης επειδή έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής σας ή για λόγους ασφαλείας, το Facebook σάς στέλνει ένα email επιβεβαίωσης στη διεύθυνση email που είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό σας στο Facebook. Μπορεί να συμβεί εάν κάποιος άλλος προσπάθησε να συνδεθεί στον λογαριασμό σας. Θα μπορούσε να συμβεί συχνά εάν έχετε ένα δημοφιλές όνομα χρήστη ή διεύθυνση email. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επειδή ο λογαριασμός σας θα συνεχίσει να είναι ασφαλής όσο δεν κάνετε κλικ στον σύνδεσμο για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Γιατί σας ζητείται να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook;

Μπορεί να προκύψει από τυπογραφικό λάθος ή από έναν χάκερ που προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Το email επιβεβαίωσης περιέχει έναν σύνδεσμο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook. Επομένως, δεν πρέπει να κάνετε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο εάν δεν έχετε ζητήσει αλλαγή κωδικού πρόσβασης.

  Πώς να συνδεθείτε στο Facebook από την υπογραφή σας στο Gmail

Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στο Facebook χωρίς τον παλιό κωδικό πρόσβασης;

Εάν θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook χωρίς παλιό κωδικό πρόσβασης, ακολουθήστε τα επόμενα βήματα.

1. Επισκεφθείτε το Ιστοσελίδα Facebook στο πρόγραμμα περιήγησής σας Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας με το email ή τον αριθμό τηλεφώνου και τον κωδικό πρόσβασής σας.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας.

3. Κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις & απόρρητο.

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις.

5. Κάντε κλικ στην επιλογή Security and login από το αριστερό παράθυρο, όπως φαίνεται παρακάτω.

6. Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία δίπλα στο Αλλαγή κωδικού πρόσβασης για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook.

7. Κάντε κλικ στο Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης;

8. Τώρα, σημειώστε το κουμπί επιλογής Αποστολή κωδικού μέσω email και κάντε κλικ στο Continue.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να επισημάνετε το κουμπί επιλογής Αποστολή κωδικού μέσω SMS εάν έχετε πρόσβαση στον αναφερόμενο αριθμό κινητού τηλεφώνου.

9. Εισαγάγετε τον κωδικό ασφαλείας που λάβατε στον λογαριασμό αλληλογραφίας σας και κάντε κλικ στο Συνέχεια.

10. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε έναν νέο κωδικό πρόσβασης που δημιουργήσατε.

11. Κάντε κλικ στο Continue, όπως φαίνεται παραπάνω, για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης FB.

Πώς μπορείτε να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook χωρίς email και αριθμό τηλεφώνου;

Μπορείτε να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook χωρίς email και αριθμό τηλεφώνου εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το κάνετε:

1. Ανοίξτε το επιθυμητό πρόγραμμα περιήγησης στο smartphone σας.

2. Επισκεφθείτε το Σελίδα σύνδεσης στο Facebook και πατήστε Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης;

3. Πληκτρολογήστε τον αριθμό κινητού τηλεφώνου που είναι συνδεδεμένος με τον παλιό σας λογαριασμό και πατήστε Αναζήτηση.

4. Πατήστε στο Δοκιμάστε άλλον τρόπο.

5. Τώρα, πατήστε στο Δεν έχετε πλέον πρόσβαση σε αυτά; όπως φαίνεται.

6. Πατήστε στην επιλογή Δεν μπορώ να έχω πρόσβαση στον λογαριασμό email μου.

  Πώς να μετακινήσετε μια συνομιλία από τα Εισερχόμενά σας σε Φιλτραρισμένα Εισερχόμενα στο Facebook Messenger

7. Τώρα, πληκτρολογήστε τη Νέα διεύθυνση email δύο φορές και πατήστε Συνέχεια.

8. Πληκτρολογήστε το πλήρες όνομά σας, επισυνάψτε μια απόδειξη ταυτότητας και πατήστε Αποστολή.

Σημείωση: Η απόδειξη ταυτότητας πρέπει να είναι επίσημη απόδειξη, όπως διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή οποιαδήποτε άλλη επίσημη ταυτότητα στα Αγγλικά.

Μέσα σε μία ή δύο εργάσιμες ημέρες, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την ανάκτηση του λογαριασμού. Ακολουθήστε τις οδηγίες που αναφέρονται στο email για να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας με νέο κωδικό πρόσβασης.

Γιατί οι άνθρωποι προσπαθούν να επαναφέρουν τον κωδικό πρόσβασής σας;

Ας δούμε γιατί οι άνθρωποι προσπαθούν να επαναφέρουν τον κωδικό πρόσβασής σας για οποιοδήποτε λογαριασμό μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή διαδικτυακό λογαριασμό.

  • Οι άνθρωποι, ειδικά οι χάκερ, προσπαθούν να επαναφέρουν τον κωδικό πρόσβασής σας και συνεχίζουν να σας στέλνουν email επαναφοράς κωδικού πρόσβασης για να εισέλθουν στον λογαριασμό σας έχοντας κατά νου κακόβουλη πρόθεση.
  • Εάν ένα αίτημα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης υποβάλλεται επανειλημμένα από χάκερ, ενδέχεται να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Facebook ή στον λογαριασμό email που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από χάκερ για την αποστολή κακόβουλου λογισμικού, ηλεκτρονικού ψαρέματος ή κακόβουλων συνδέσμων ιστότοπου.
  • Επίσης, από τη στιγμή που έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας, έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ανήθικα για δικό τους όφελος.

Εάν λάβετε απροσδόκητα ένα email επαναφοράς κωδικού πρόσβασης στο Facebook, είναι πιθανό κάποιος άλλος να προσπάθησε να συνδεθεί στον λογαριασμό σας. Επομένως, θα πρέπει απλώς να αγνοήσετε όλα τα email επαναφοράς κωδικού πρόσβασης από το Facebook που δεν ζητήσατε και ο λογαριασμός σας θα παραμείνει ασφαλής. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επειδή ο λογαριασμός σας θα συνεχίσει να είναι ασφαλής όσο δεν κάνετε κλικ στον σύνδεσμο για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας από αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μπορεί ένας χάκερ να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασής σας;

Όχι, οι χάκερ δεν μπορούν να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας στο Facebook ακόμα κι αν έχουν αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Facebook. Θα χρειαστούν επίσης πρόσβαση στο email ή τον αριθμό τηλεφώνου σας για να επαναφέρουν με επιτυχία τον κωδικό πρόσβασης.

Μπορεί κάποιος άλλος να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης του email σας;

Όχι, κάποιος άλλος δεν μπορεί να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης του email σας. Αλλά αν κάποιος έχει πρόσβαση στον λογαριασμό email ή τον αριθμό τηλεφώνου σας, μπορεί να αλλάξει εύκολα τον κωδικό πρόσβασής σας.

Τι να κάνετε εάν λάβετε ένα email επαναφοράς κωδικού πρόσβασης που δεν ζητήσατε;

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επειδή ο λογαριασμός σας θα συνεχίσει να είναι ασφαλής όσο δεν κάνετε κλικ στον σύνδεσμο για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας από αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επαναφοράς που ζητούν επαναφορά κωδικού πρόσβασης.

***

Ελπίζουμε λοιπόν να καταλάβατε πώς μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στο Facebook χωρίς παλιό κωδικό πρόσβασης με τα λεπτομερή βήματα που θα σας βοηθήσουν. Μπορείτε να μας ενημερώσετε για τυχόν απορίες ή προτάσεις σχετικά με οποιοδήποτε άλλο θέμα θέλετε να κάνουμε ένα άρθρο. Ρίξτε τα στην παρακάτω ενότητα σχολίων για να τα γνωρίζουμε.