Πώς απενεργοποιείτε το Live στο Facebook

Η λειτουργία Facebook live σάς επιτρέπει να μεταδώσετε ένα ζωντανό βίντεο σε πραγματικό χρόνο. Αυτή η δυνατότητα χρησιμοποιείται από ζωντανούς φορείς για να κρατήσουν το ενδιαφέρον του κοινού τους σε σημαντικές εκδηλώσεις και περιστάσεις. Επίσης, κατά τη διάρκεια της ροής, οι θεατές μπορούν να απαντήσουν, να μοιραστούν και να κάνουν παρατηρήσεις. Μεταθέτοντας την ευθύνη για τη συνεργασία από τον οικοδεσπότη στους επισκέπτες, το Facebook Live ενθαρρύνει πολύ μεγαλύτερα επίπεδα συμμετοχής, γεγονός που κάνει τον οικοδεσπότη πιο χαρούμενο και παράγει καλύτερο περιεχόμενο συνολικά. Είστε χρήστης του Facebook που θέλετε αλληλεπίδραση σε πραγματικό χρόνο με τους φίλους σας και αναρωτιέστε ποιος μπορεί να δει τα ζωντανά βίντεό σας στο Facebook; Ή τι είναι ένα αίτημα συμμετοχής στο Facebook Live; Εάν είστε κάποιος που αναζητά περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία Facebook Live, σας προσφέρουμε έναν χρήσιμο οδηγό που θα λύσει όλες τις αμφιβολίες σας σχετικά με το πώς απενεργοποιείτε το live στο Facebook και πώς να εξαιρεθείτε από τις ειδοποιήσεις ζωντανών βίντεο.

Πώς απενεργοποιείτε το Live στο Facebook

Θα μάθετε πώς απενεργοποιείτε τα live στο Facebook περαιτέρω σε αυτό το άρθρο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό λεπτομερώς.

Ποιος μπορεί να δει τα ζωντανά βίντεό σας στο Facebook;

Τα ζωντανά βίντεό σας μπορούν να αποθηκευτούν και να αναρτηθούν ως κανονικά βίντεο στο χρονολόγιό σας στο Facebook και από προεπιλογή, η ορατότητα αυτών των δημοσιευμένων βίντεο είναι δημόσια, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε έχει σύνδεσμο προς το βίντεό σας μπορεί να το δει. Υπάρχουν όμως και επιλογές για να το κάνετε ορατό μόνο στους φίλους σας στο Facebook. Συγκεκριμένοι φίλοι ή μπορείτε επίσης να αποκλείσετε επιλεγμένους φίλους από το να δουν τη μελλοντική σας ανάρτηση και να περιορίσετε τη δραστηριότητά σας στον εαυτό σας, ώστε κανείς να μην μπορεί να δει τα ζωντανά βίντεό σας στο FB.

  Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό Facebook χωρίς κωδικό πρόσβασης

Τι είναι το αίτημα συμμετοχής στο Facebook Live;

Το Facebook έχει αυτή τη συναρπαστική δυνατότητα για το ζωντανό προϊόν του, γνωστό ως Αίτημα Συμμετοχής στο Facebook Live. Τα αιτήματα συμμετοχής στο Facebook Live είναι μια επιλογή που υπάρχει στην ενότητα σχολίων και επιτρέπει στους χρήστες να απορρίψουν ένα αίτημα συμμετοχής σε ένα ζωντανό βίντεο. Οι χρήστες μπορούν τώρα να υποβάλουν αίτημα συμμετοχής σε ένα Facebook Live που παρακολουθούν αυτήν τη στιγμή. Και εάν το αίτημα ικανοποιηθεί από τον χρήστη του Facebook που φιλοξενεί το Facebook Live, μπορεί να αρχίσει να εκπέμπει ως καλεσμένος του οικοδεσπότη. Τα αιτήματα συμμετοχής μπορούν επίσης να απορριφθούν από τον οικοδεσπότη. Σε περίπτωση που πολλοί χρήστες προσπαθούν να συμμετάσχουν ταυτόχρονα, οι οικοδεσπότες μπορούν να αποδεχτούν ή να απορρίψουν το αίτημα σε πραγματικό χρόνο αφού δουν την εμφάνιση ενός αιτήματος συμμετοχής.

Μπορείτε να κάνετε μια πρόσκληση μόνο για ένα ζωντανό Facebook;

Ναι, μπορείτε να κάνετε μια πρόσκληση μόνο για το Facebook Live.

Πώς κάνετε μια ζωντανή ροή ιδιωτική;

Εάν θέλετε να μεταβείτε ζωντανά μόνο με μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, εδώ είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να κάνετε μια ζωντανή ροή ιδιωτική στο FB με μερικά εύκολα βήματα.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Facebook στο δικό σας Android ή iOS κινητό.

2. Πατήστε στο + (εικονίδιο συν) > Ζωντανά.

3. Πατήστε στο To: Pubic από την επάνω αριστερή γωνία της οθόνης σας.

4. Πατήστε στην επιλογή Δείτε περισσότερα στο μενού Ρυθμίσεις Ζωντανών.

5. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Συγκεκριμένοι φίλοι και επιλέξτε τους επιθυμητούς χρήστες με τους οποίους θέλετε να μοιραστείτε τη ζωντανή ροή.

Πώς μπορείτε να αλλάξετε το απόρρητο της ζωής σας στο Facebook;

Ακολουθεί ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αλλάξετε το ζωντανό απόρρητό σας στο Facebook.

1. Επισκεφθείτε το Ιστοσελίδα Facebook στο πρόγραμμα περιήγησής σας Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας με το email ή τον αριθμό τηλεφώνου και τον κωδικό πρόσβασής σας.

  Πώς να επεξεργαστείτε τις λίστες φίλων στο Facebook

2. Τώρα, κάντε κλικ στο εικονίδιο της εικόνας προφίλ από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας.

3. Κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις & απόρρητο.

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις.

5. Κάντε κλικ στο Απόρρητο > Επεξεργασία δίπλα στο Ποιος μπορεί να δει τις μελλοντικές αναρτήσεις σας; πεδίο, όπως φαίνεται παρακάτω.

6. Επιλέξτε οποιαδήποτε από τις επιλογές απορρήτου για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου ζωντανά.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς απενεργοποιείτε τα live στο Facebook.

Πώς μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας στο Facebook;

Το απόρρητο και η ασφάλεια των δεδομένων είναι σημαντικές πτυχές κατά τη χρήση των πλατφορμών κοινωνικών μέσων. Αλλά όσον αφορά τον σεβασμό του απορρήτου των χρηστών, το Facebook δεν έχει ακριβώς την πιο υποδειγματική φήμη. Ωστόσο, το Facebook σάς παρέχει πολλές ρυθμίσεις απορρήτου που μπορείτε να προσαρμόσετε για να διασφαλίσετε το απόρρητό σας και να προστατεύσετε τον εαυτό σας στο Facebook. Ακολουθεί ένας οδηγός για το πώς μπορείτε να αλλάξετε ή να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας στο Facebook για να διασφαλίσετε το μέγιστο απόρρητο.

Επιλογή I: Σε προγράμματα περιήγησης επιφάνειας εργασίας

1. Επισκεφθείτε το επίσημη ιστοσελίδα του Facebook σε όποιο πρόγραμμα περιήγησης ιστού θέλετε.

2. Στη συνέχεια, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήριά σας.

3. Τώρα, από την αρχική σελίδα του Facebook, κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ από την επάνω δεξιά γωνία.

4. Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις και απόρρητο > Ρυθμίσεις.

5Α. Μπορείτε να βρείτε τις περισσότερες ρυθμίσεις και εργαλεία απορρήτου του λογαριασμού σας στο Facebook στην καρτέλα Απόρρητο.

5Β. Κάντε κλικ στην επιλογή Προφίλ και προσθήκη ετικετών στο αριστερό παράθυρο για να αποκτήσετε πρόσβαση σε άλλες σημαντικές επιλογές ρύθμισης απορρήτου.

Επιλογή II: Στην εφαρμογή Facebook για κινητά

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Facebook στο τηλέφωνό σας.

2. Πατήστε στο εικονίδιο του χάμπουργκερ από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας.

3. Πατήστε στην επιλογή Ρυθμίσεις και απόρρητο από κάτω.

4. Τώρα, πατήστε στην επιλογή Ρυθμίσεις.

5. Στο μενού Ρυθμίσεις και απόρρητο, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και να προσαρμόσετε τις επιθυμητές επιλογές ρυθμίσεων απορρήτου.

Πώς μπορείτε να εξαιρεθείτε από τις ειδοποιήσεις ζωντανών βίντεο;

Το Facebook Live είναι μια εξαιρετική δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδονται ζωντανά σε βίντεο. Και όταν ένας φίλος ή μια σελίδα που ακολουθείτε γίνεται ζωντανή στο Facebook, λαμβάνετε μια ειδοποίηση που σας λέει να γίνετε μέρος του FB Live τους. Και αν θέλετε να ενεργοποιήσετε την ειδοποίησή σας στο Facebook Live, παρακάτω είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε στον λογαριασμό σας.

  Πώς να στείλετε μηνύματα στον εαυτό σας στο Facebook Messenger

1. Πλοηγηθείτε στο Ιστοσελίδα Facebook.

2. Στη συνέχεια, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook με τα κατάλληλα διαπιστευτήρια.

3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ > Ρυθμίσεις και απόρρητο > Ρυθμίσεις.

4. Κάντε κλικ στην επιλογή Ειδοποιήσεις από το αριστερό παράθυρο.

5. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο εικονίδιο κάτω βέλους για την επιλογή Βίντεο.

6. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή για την επιλογή Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις στο Facebook για να εξαιρεθείτε από τις ζωντανές ειδοποιήσεις βίντεο στο FB.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιλογή Facebook Live;

Ναι, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιλογή Facebook live από τις επιλογές ρυθμίσεων απορρήτου στο Facebook. Στην επόμενη ενότητα, έχουμε παράσχει έναν λεπτομερή οδηγό για το πώς να απενεργοποιήσετε την επιλογή FB Live.

Πώς απενεργοποιείτε το Live στο Facebook;

Ας δούμε πώς να απενεργοποιήσετε το Live στο FB με τη βοήθεια των βημάτων που αναφέρονται παρακάτω.

1. Πηγαίνετε στο επίσημη ιστοσελίδα του Facebook στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

2. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ από την επάνω δεξιά γωνία.

3. Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις και απόρρητο > Ρυθμίσεις.

4. Κάντε κλικ στο Ειδοποίηση > Βίντεο.

5. Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε το διακόπτη για την επιλογή Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις στο Facebook.

Μπορεί κάποιος να σας δει να παρακολουθείτε ζωντανά το Facebook εάν δεν κάνετε κλικ σε αυτό;

Όχι. Μόνο αν είστε φίλοι με το άτομο που δημοσιεύει το βίντεο και κάνετε κλικ στο βίντεό του στο Facebook Live, μπορεί να γνωρίζει ότι έχετε παρακολουθήσει τα βίντεό του. Αλλά ακόμα κι αν είστε φίλοι, δεν θα μπορούν να σας δουν αν δεν κάνετε κλικ σε ένα ζωντανό βίντεο, επιτρέποντάς σας να παρακολουθήσετε ένα βίντεο Facebook Live σε σίγαση απόρρητο.

Τι σημαίνει όταν κάποιος σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε ζωντανά;

Όταν είστε ζωντανά στο FB, μπορείτε να επιλέξετε χρήστες που βρίσκονται στη λίστα φίλων σας για να έρθουν και να παρακολουθήσουν το βίντεό σας στο Facebook Live. Παρόμοια με αυτό, μπορούν επίσης να σας προσκαλέσουν να παρακολουθήσετε τα ζωντανά βίντεό τους. Μπορείτε να επιλέξετε να προσκαλέσετε φίλους ή μέλη της ομάδας να παρακολουθήσουν ζωντανά το βίντεό σας κάνοντας κλικ στην επιλογή πρόσκλησης δίπλα στην ενότητα σχολίων. Οι θεατές θα δουν μια παρόμοια ειδοποίηση εάν μεταδοθεί ζωντανά στο Facebook.

***

Ελπίζουμε ότι μάθατε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη ζωντανή μετάδοση στο Facebook και να εξαιρεθείτε από τις ζωντανές ειδοποιήσεις βίντεο. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας για το θέμα που θέλετε να μάθετε στο επόμενο άρθρο μας.