Πώς να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες εφαρμογές για αρχεία στο Mac σας

Από προεπιλογή, η Apple διευκολύνει το άνοιγμα οποιουδήποτε αρχείου στο Mac σας με τις προεπιλεγμένες εφαρμογές προεγκατεστημένες στο macOS. Ενώ μερικά από αυτά είναι φανταστικά και τελειώνουν τη δουλειά, άλλα είναι λίγο πολύ βασικά και δεν θα σας βοηθήσουν τόσο πολύ.

Ευτυχώς, η Apple διευκολύνει την αλλαγή των προεπιλεγμένων εφαρμογών σας, ώστε να μπορείτε να ανοίγετε τα αρχεία σας με όποια εφαρμογή θέλετε. Το καλύτερο μέρος είναι ότι θα χρειαστείτε μόνο μερικά κλικ για να το κάνετε. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

Πώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή για ένα συγκεκριμένο αρχείο στο macOS

Τις περισσότερες φορές, το Mac σας δεν θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να επιλέξετε μια συγκεκριμένη εφαρμογή για να ανοίξετε τα αρχεία σας (εκτός εάν πρόκειται για ένα μοναδικό αρχείο για το οποίο το Mac σας δεν διαθέτει εφαρμογή).

  Πώς να δημιουργήσετε ένα Nest.js CRUD REST API χρησιμοποιώντας TypeORM και PostgreSQL

Ωστόσο, η αλλαγή της προεπιλεγμένης εφαρμογής για ένα συγκεκριμένο αρχείο είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Και υπάρχουν στην πραγματικότητα δύο διαφορετικοί τρόποι για να το πετύχετε. Εδώ είναι το πρώτο:

  • Ανοίξτε το Finder και αναζητήστε το αρχείο που θέλετε.
  • Κάντε Control-κλικ (δεξί κλικ) στο αρχείο και επιλέξτε Άνοιγμα με. Τώρα θα δείτε όλες τις εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανοίξετε το συγκεκριμένο αρχείο.
  • Εάν δεν βλέπετε την εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, κάντε κλικ στο Άλλο στο τέλος της λίστας και αναζητήστε την εφαρμογή που θέλετε.
  • Χρησιμοποιήστε το παράθυρο Finder για να βρείτε και να επιλέξετε την εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια, ελέγξτε την επιλογή Always Open With, ώστε το Mac σας να γνωρίζει ότι χρησιμοποιεί αυτήν την εφαρμογή για να ανοίξει το συγκεκριμένο αρχείο προς τα εμπρός.
  • Τέλος, κάντε κλικ στο Άνοιγμα στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου.
  • Η χρήση αυτής της μεθόδου εγγυάται ότι μπορείτε να ανοίξετε ένα συγκεκριμένο αρχείο με οποιαδήποτε εφαρμογή θέλετε. Ωστόσο, εάν θέλετε έναν πιο γρήγορο τρόπο να το κάνετε, είναι καλύτερο να κάνετε τα εξής:

      Πώς να βρείτε το κόστος μιας κλήσης Skype
  • Ανοίξτε το Finder και αναζητήστε το αρχείο που θέλετε.
  • Κάντε Control-κλικ (δεξί κλικ) στο αρχείο και επιλέξτε Get Info.
  • Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού στην περιοχή Άνοιγμα με και επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να ανοίξετε αυτό το συγκεκριμένο αρχείο.
  • Κλείστε το παράθυρο Info και ανοίξτε το αρχείο σας.
  • Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε αυτό το αρχείο, το Mac σας θα χρησιμοποιήσει αυτόματα την εφαρμογή που επιλέξατε στο παράθυρο Πληροφορίες. Όπως μπορείτε να δείτε, είναι εξίσου εύκολο με την αλλαγή του προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης στο Mac σας.

    Πώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή για έναν τύπο αρχείου στο macOS

    Τώρα ξέρετε πώς να ρυθμίσετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή ώστε να ανοίγει ένα συγκεκριμένο αρχείο, αλλά τι γίνεται αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την ίδια εφαρμογή για να ανοίξετε όλα τα αρχεία του ίδιου τύπου; Μην ανησυχείς. δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή κάθε παρόμοιου αρχείου ξεχωριστά. Αντίθετα, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Ανοίξτε το Finder και βρείτε ένα αρχείο του οποίου τον τύπο θέλετε να ανοίξετε με μια συγκεκριμένη εφαρμογή.
  • Κάντε Control-κλικ (δεξί κλικ) σε αυτό και επιλέξτε Λήψη πληροφοριών.
  • Όπως και τα προηγούμενα βήματα, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού στην περιοχή Άνοιγμα με και επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή όλων ακριβώς κάτω από την εφαρμογή που επιλέξατε.
  • Θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο που θα σας ζητά να επιβεβαιώσετε την απόφασή σας. Κάντε κλικ στο Continue.
  •   Συγχρονισμός σημειώσεων συγκεκριμένων ιστότοπων σε υπολογιστές

    Και τέλος! Τώρα, όλα τα αρχεία με τον ίδιο τύπο με αυτό που μόλις αλλάξατε θα ανοίγουν με την ίδια εφαρμογή. Έτσι, για παράδειγμα, εάν αλλάξετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή για ένα αρχείο με την επέκταση “.pdf”, όλα τα αρχεία PDF θα ανοίξουν με το πρόγραμμα επεξεργασίας PDF για Mac που επιλέξατε.

    Εάν θέλετε να επιστρέψετε στην προηγούμενη εφαρμογή (η οποία είναι προεπιλογή από προεπιλογή), το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επαναλάβετε τα ίδια βήματα.

    Ανοίξτε τα αρχεία με τις αγαπημένες σας εφαρμογές Mac

    Όπως μπορείτε να δείτε, η Apple θέλει να χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές της. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει. Εξάλλου, πολλές εφαρμογές τρίτων εκεί έξω κάνουν καλύτερη δουλειά και κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη. Μόλις τις βρείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω βήματα για να ενημερώσετε το Mac σας για τις προτιμώμενες προεπιλεγμένες εφαρμογές σας.