Συγχρονισμός σημειώσεων συγκεκριμένων ιστότοπων σε υπολογιστές


Οι εφαρμογές λήψης σημειώσεων ή μάλλον οι επεκτάσεις λήψης σημειώσεων είναι άφθονες και δημοφιλείς. Ορισμένες έχουν υπηρεσίες web που λειτουργούν στο πίσω μέρος, ενώ άλλες αποθηκεύουν σημειώσεις στην τοπική μονάδα δίσκου σας. Το Sticky Notes Collector είναι μια επέκταση του Chrome που σας επιτρέπει να κρατάτε σημειώσεις και να τις αποθηκεύετε στην τοπική σας μονάδα δίσκου. Η επέκταση έχει έναν πίνακα εργαλείων και σε κάθε σημείωση που κρατάτε εκχωρείται ένα χρώμα όταν δημιουργείται. Τα χρώματα βοηθούν στην κατηγοριοποίηση των σημειώσεων και κάνοντας κλικ σε μια σημείωση ανοίγει ο ιστότοπος στον οποίο δημιουργήθηκε. Η σημείωση είναι δεόντως φορτωμένη στον ιστότοπο. Ενώ η επέκταση αποθηκεύει σημειώσεις στο διαδίκτυο, σας δίνει επίσης την επιλογή να τις συγχρονίσετε σε διαφορετικούς υπολογιστές με τον λογαριασμό σας Google.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τις χειρονομίες Trackpad στο iPad σας

Για να δημιουργήσετε μια σημείωση, ανοίξτε οποιαδήποτε διεύθυνση URL και κάντε κλικ στο κουμπί Συλλεκτής Sticky Notes δίπλα στη γραμμή URL. Η κενή σημείωση χρειάζεται λίγο χρόνο για να φορτώσει. Κάθε νότα έχει έναν τίτλο και ένα σώμα. Για να αντιστοιχίσετε ένα χρώμα στη σημείωση, τοποθετήστε το ποντίκι πάνω από τη μικρή σταγόνα κάτω δεξιά και επιλέξτε ποιο χρώμα θέλετε να ορίσετε για αυτήν. Από προεπιλογή, σε κάθε νότα εκχωρείται το γκρι χρώμα. Για να ακυρώσετε τη σημείωση, κάντε κλικ στο μικρό κουμπί κλεισίματος κάτω δεξιά.

Για πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου του Sticky Notes Collector, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της επέκτασης και επιλέξτε Επιλογές από το μενού περιβάλλοντος. Οι επιλογές χωρίζονται σε δύο καρτέλες. ένα για τον πίνακα εργαλείων και ένα για την προσαρμογή του προεπιλεγμένου χρώματος που εκχωρείται σε μια νέα σημείωση. Διαθέτει ένα πλακίδιο και μια διάταξη λίστας για την εμφάνιση των σημειώσεων και μπορείτε επίσης να αναζητήσετε μια σημείωση πληκτρολογώντας τον τίτλο της ή ένα μέρος του σώματός της στη γραμμή αναζήτησης.

  Τι σημαίνει «ICYDK» και πώς το χρησιμοποιείτε;

Κάντε κλικ σε μια σημείωση και ανοίγει ως επικάλυψη στον πίνακα εργαλείων. Εάν κάνετε κλικ στη διεύθυνση URL επάνω δεξιά σε μια σημείωση, θα ανοίξει ο ιστότοπος και θα φορτώσει τη συγκεκριμένη σημείωση. Η φόρτωση της σημείωσης απαιτεί πολύ χρόνο και λαμβάνοντας υπόψη ότι προέρχεται από την τοπική μονάδα δίσκου σας, δεν θα πρέπει να διαρκέσει τόσο πολύ. Σε πλήρη αντίθεση, το Dashnotes, που αναθεωρήθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα είναι πολύ γρήγορο. Για να συγχρονίσετε τις σημειώσεις σας σε υπολογιστές, μεταβείτε στην καρτέλα Επιλογές. και συνδεθείτε με τον Λογαριασμό σας Google.

Το Sticky Notes Collector είναι καλά μελετημένο όσον αφορά τις δυνατότητες και η δυνατότητα συγχρονισμού μεταξύ υπολογιστών είναι σίγουρα κάτι που δεν βλέπουμε αρκετά συχνά με τις επεκτάσεις λήψης σημειώσεων. Πρέπει να βελτιστοποιηθεί, ώστε οι σημειώσεις να μπορούν να φορτωθούν πιο γρήγορα. Θα ήταν επίσης ευπρόσδεκτη η επιλογή ομαδοποίησης σημειώσεων ανά ιστότοπο ή τομέα.

  Γιατί πρέπει να αποφορτώσετε τις εφαρμογές σας για iPhone και iPad

Εγκαταστήστε το Sticky Notes Collector από το Chrome Web Store