Πώς να αλλάξετε τις γραμματοσειρές Instagram για το προφίλ και τους υπότιτλους σας

Ενώ το Instagram σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε εννέα διαφορετικές γραμματοσειρές στις ιστορίες σας, έχετε κολλήσει με ένα μόνο βαρετό sans serif για τις λεπτομέρειες του προφίλ σας, τους κανονικούς λεζάντες αναρτήσεων και τα σχόλια. Δείτε πώς μπορείτε να παρακάμψετε τους περιορισμούς και να βελτιώσετε τα πράγματα.

Πώς λειτουργούν οι προσαρμοσμένες γραμματοσειρές Instagram

Το Instagram χρησιμοποιεί τη γραμματοσειρά Proxima Nova για μικρό κείμενο όπως σχόλια και λεζάντες. Δεν υπάρχει τρόπος να το αλλάξετε αυτό, αλλά μπορείτε να το ξεπεράσετε.

Για να εργαστείτε με διαφορετικά αλφάβητα, σημεία στίξης, σενάρια και emoji, το Instagram υποστηρίζει επίσης τα περισσότερα σενάρια Unicode. Ενώ αυτά περιλαμβάνουν πράγματα όπως μαθηματικούς τελεστές (÷), ελληνικά σύμβολα που χρησιμοποιούνται στην επιστήμη (Ω) και εβραϊκά γράμματα (א‎), περιλαμβάνουν επίσης ορισμένα βασικά στυλ γραμμάτων, όπως ? ???????????? ??????, ? ?????? ????, και ⓛⓔⓣⓣⓔⓡⓢ ⓘⓝ ⓒⓘⓡⓒⓛⓔⓢ. Μπορούν ακόμη και να συνδυαστούν διαφορετικά γλυφά για να δημιουργήσουν πράγματα όπως μια ανάποδη γραμματοσειρά (ʇuoɟ uʍop ǝpısdn uɐ) και ฬђคShєשєг ץ๏ย ςคɭɭ Shђเร.

  Πώς να στείλετε αυτοκόλλητα Selfie στο Instagram

(Θα πρέπει να είναι σαφές ότι το How-To Geek υποστηρίζει επίσης Unicode!)

Τώρα λοιπόν που ξέρετε τι συμβαίνει, ας δούμε πώς να χρησιμοποιήσετε εύκολα αυτές τις ψεύτικες γραμματοσειρές στο Instagram.

Πώς να προσθέσετε Funky γραμματοσειρές στους υπότιτλους και το βιογραφικό σας

Ενώ ορισμένοι χαρακτήρες Unicode μπορούν να εισαχθούν χρησιμοποιώντας ένα κανονικό πληκτρολόγιο, αν θέλετε να κάνετε περισσότερα από το να αντικαταστήσετε το σύμβολο + για το “t”, είναι πιο εύκολο να αντιγράψετε και να επικολλήσετε από μια εφαρμογή.

Στο smartphone σας, επισκεφθείτε CoolFont.org και εισάγετε τη λεζάντα ή το σχόλιό σας. Θα σας παρουσιάσει περίπου 100 διαφορετικές επιλογές κειμένου, που κυμαίνονται από το δροσερό έως το μόλις ευανάγνωστο. Πατήστε το κουμπί “Διακόσμηση” εάν θέλετε να προσθέσετε επιπλέον διακοσμητικά κειμένου όπως καρδιές, αστέρια και τυχαία μοτίβα.

  Πώς να πραγματοποιήσετε μια κλήση βίντεο στο Instagram

Μόλις είστε ευχαριστημένοι με την εμφάνιση του κειμένου, επιλέξτε το και πατήστε “Αντιγραφή” ή απλώς πατήστε το κουμπί “Αντιγραφή”. Στη συνέχεια, μπορείτε να το επικολλήσετε σε οποιοδήποτε πεδίο κειμένου στο Instagram.

Θα λειτουργήσει ακόμη και με ιστορίες Instagram, αλλά πιθανότατα δεν θα φαίνεται τόσο καλό όσο οι ενσωματωμένες επιλογές.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ίδια τεχνική για να προσθέσετε διασκεδαστικές γραμματοσειρές σε άλλους ιστότοπους κοινωνικών μέσων που υποστηρίζουν Unicode, όπως το Twitter και το Facebook. Απλά να είστε προσεκτικοί: Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ό,τι γράφετε είναι ακόμα εύκολο να διαβαστεί.

  Προγραμματίστε αναρτήσεις στο Instagram σε τακτά χρονικά διαστήματα για την ημέρα