Πώς να αποκτήσετε γρήγορα μια κενή επιφάνεια εργασίας [macOS]

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων σε αυτόν τον κόσμο. εκείνους που έχουν καθαρούς, οργανωμένους επιτραπέζιους υπολογιστές και εκείνους που έχουν ακατάστατους επιτραπέζιους υπολογιστές. Μερικοί άνθρωποι θέτουν ως προτεραιότητα να έχουν πάντα μια καλά οργανωμένη επιφάνεια εργασίας και να διασφαλίζουν ότι μόνο τα πιο σημαντικά αρχεία και φάκελοι έχουν θέση στην επιφάνεια εργασίας τους. Άλλοι τοποθετούν τον καθαρισμό της επιφάνειας εργασίας τους σε έναν οπίσθιο καυστήρα. Εάν είστε ο τύπος που έχει συχνά έναν ακατάστατο επιτραπέζιο υπολογιστή ή απλά ψάχνετε να κρύψετε ό,τι υπάρχει, τότε το Screen Commander είναι η εφαρμογή για αυτή τη δουλειά. Είναι ένα δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα macOS που σας δίνει μια κενή επιφάνεια εργασίας προσθέτοντας μια μαύρη απόχρωση σε αυτήν. Τα εικονίδια σας είναι όλα κρυφά, αλλά τα παράθυρα της εφαρμογής σας δεν είναι. Λειτουργεί με πολλές οθόνες και εκτελείται εξ ολοκλήρου από τη γραμμή μενού.

  Πώς να δείτε τους κωδικούς πρόσβασης στο Keychain σε iOS και macOS

Κάντε λήψη και εκτελέστε το Screen Commander. Την πρώτη φορά που θα εκτελέσετε την εφαρμογή, θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να την εκκινήσετε αυτόματα κατά την εκκίνηση. Θα προσθέσει επίσης ένα εικονίδιο οθόνης στη γραμμή μενού.

Για να αποκτήσετε μια κενή επιφάνεια εργασίας, κάντε κλικ στο εικονίδιο της οθόνης στη γραμμή μενού και επιλέξτε «Κενό αυτή την οθόνη».

Ένα μαύρο φόντο θα εμφανιστεί στην επιφάνεια εργασίας σας που θα κρύβει όλα τα εικονίδια. Για να το αφαιρέσετε, κάντε αριστερό κλικ σε οποιοδήποτε σημείο και επιλέξτε «Κατάργηση κενού αυτής της οθόνης».

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Screen Commander υποστηρίζει πολλαπλές οθόνες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να σβήσετε μια συγκεκριμένη οθόνη ή όλες τις οθόνες εκτός από την τρέχουσα. Μπορεί να αδειάσει και να αφαιρέσει όλες τις οθόνες από το μενού περιβάλλοντος.

  Πώς να συγχρονίσετε μηνύματα με το iCloud σε iOS και MacOS

Εάν προτιμάτε να ανοίξετε το μενού Screen Commander μέσω του κουμπιού του ποντικιού με το δεξί κλικ αντί του προεπιλεγμένου αριστερού κλικ, μπορείτε να το διαμορφώσετε ώστε να το κάνει από τις προτιμήσεις της εφαρμογής.

Μια πολύ προφανής χρήση του Screen Commander είναι η λήψη καθαρών στιγμιότυπων οθόνης. Το μαύρο σκηνικό που προσθέτει η εφαρμογή δεν είναι υπέροχο για εμφάνιση, αλλά είναι καλύτερο από την ακαταστασία στην επιφάνεια εργασίας.

Άλλα σενάρια χρήσης περιλαμβάνουν τη χρήση της εφαρμογής για απόκρυψη της επιφάνειας εργασίας σας όταν κάνετε κοινή χρήση της οθόνης σας, π.χ. Skype. Είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να αποκτήσετε τη λειτουργία σινεμά όταν παρακολουθείτε μια ταινία. Το Screen Commander είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για πολλαπλές οθόνες, αλλά λειτουργεί και με μία μόνο οθόνη.

  Πώς να αποκτήσετε Favicons στο Safari στο macOS

Όσον αφορά τις βελτιώσεις, η εφαρμογή θα μπορούσε να κάνει με μερικές επιλογές προσαρμογής. Οι χρήστες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εάν θέλουν ένα μαύρο φόντο ή ένα διαφορετικό χρώμα φόντου. Στην ιδανική περίπτωση, η εφαρμογή θα πρέπει να επιτρέπει στους χρήστες να ορίζουν μια εικόνα για χρήση ως φόντο για μια κενή επιφάνεια εργασίας. Αυτό θα δώσει στους χρήστες μια καθαρή, κενή επιφάνεια εργασίας που είναι αισθητικά ωραίο να δούμε. Θα δημιουργήσει επίσης καλύτερα στιγμιότυπα οθόνης.

Κάντε λήψη του Screen Commander από το Mac App Store